Musik i Galleriet / Anmeldelse af Troels Trier koncerten


Kommentarer fra gæster til Troels Trier koncert i Galleri Korinth:

Grethe Tingkær · SÅ HAR I GJORT DET IGEN!!! Arrangeret en helt fantastisk oplevelse. TUSIND TAK! Nancy og Torben.

Susanne Andresen · Tak for en hyggelig og festlig aften med god mad og rare mennesker. 👍🌹👍

Bente Magelund Pedersen · Mange tak for en skøn aften - dejligt at I vil lægge hus til.

Connie Wøbbe · Det var en helt igennem fantastisk aften - igen 👍🏻😄

John Hollænder · Fanme’ et godt initiativ Torben

Erik Bjarne Clemmensen · Tak til Nancy og Torben Nebrot Jørgensen - Galleri Korinth. En hyggelig og dejlig aften, med god mad og en god gammel kommunist og samfundsrevser Troels Trier. Fantastisk at han stadig med sine tekster og sin humoristiske tilgang kan ramme tingene så præcist ind. Vi tog smilende fra Korinth.

Frank Fenriz Jensen · rigtig fed koncert, stor fanden i voldskhed, og nogen sjove historier fra et langt liv og karriere. 😃😄😁

Herdis Gunilla Fokdal · Han er stadig skarp og elskelig.

Anmeldelse af Troels Trier koncerten

79-årige Troels Trier triumferede i Korinth: - Næste år vil jeg falde død om på scenen

AF: TORSTEN CILLEBORG
Publiceret 27. april 2019 kl. 00:39

Hos 79-årige Troels Trier sidder selvironien og samfundssatiren fortsat lige i skabet. Foto: Torsten Cilleborg

Korinth: Hvor hører man relativt kultiverede mennesker sidde en fredag aften og skråle "Hundelort i parken, bæ-o" som kor til en stemme så rusten som en fransk bil med udløbet undervognsgaranti? Jo, det gør man såmænd i en dagligstue på Reventlowsvej i Korinth, når Nancy Bech og Torben Nebrot Jørgensen, indehaverne af Galleri Korinth, har klodset spisebordet op i soveværelset for at give plads til 40 publikummer til en intim-koncert og en omgang storytelling med Troels Trier.

I dag svinger den gamle venstrefløjs-rebel med pensler over naivistiske værker, men multikunstneren har bestemt ikke mistet sin tæft for entertainment, selv om hans karakteristiske flyverhjelm i læder fra de kugleskøre Røde Mor-dage forlængst er lagt i mølpose.

- Jeg behøver vel ikke sige undskyld, hver gang jeg spiller forkert? Det er efterhånden 15 år siden, jeg har optrådt sidst, spøgte han.


Masser af minder. Her er det Hjemlig Hygge, den eneste LP Røde Mor ikke udgavet på forlaget Demos, der bliver signeret. Foto: Torsten Cilleborg
 

Troels Trier havde masser af overskud til at give publikum personlige oplevelser med hjem. Foto: Torsten Cilleborg

Vil ikke begraves med Margrethe
Og det kan såmænd godt være, tangenterne på elpianoet var blevet lidt sværere at ramme, men såvel det skæve grin, som selvironien og samfundssatiren sad som altid lige i skabet, mens Troels Trier lod sit lange liv passere revy.

- Jeg bliver 80 næste år, og har planlagt, at jeg vil falde død om på scenen. Det har jeg sgu aldrig prøvet, betroede han avisen, lige før han mødte sit publikum.

Det må meget gerne vente, for Troels Trier har stadig meget at byde på, demonstrerede han, mens han lod minderne dvæle ved barndommen i Vallekilde, hvor lussingerne hang løst og benzintanken ved Brugsen bare betød, at bilerne fik brændstof til endnu længere indkøbsture, så butikken til sidst måtte lukke.

Trier tog publikum med på sin tidsrejse til kunstakademiet med alle koryfæerne, Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard og selveste Prins Henrik.

- Jeg følte jo, jeg kom til at kende ham. Jeg vil kraftedeme heller ikke begraves ved siden af Margrethe. Så skal hun i al fald holde op med at ryge, meddelte han bramfrit.

Showet gik rent ind
Det kreative talent gav ham ingen rigdom og kun i begrænset omfang berømmelse, men skal man tro hans historier, var han firstmover på danske keramiktjillums, før han fik sin politiske vækkelse med Vietnam-bevægelsen, der også vækkede kunstnerkollektivet Røde Mor. Ikke mindst musikalsk opnåede rockcirkusset fin kommerciel succes, men alle pengene gik til aktivistiske formål.

- Vi skulle sgu have beholdt dem selv, men vi var jo så idealistiske, konstaterede han.

Da venstrefløjen "åd sig selv op i munke-diskussioner om hvem der havde den rigtige tro", hoppede Trier af og slog pjalterne sammen med Rebecca Brüel fra Jomfru Ane Teatret, og sammen fik de kæmpesucces, først som bodega-duo, men snart som et af tidens hotteste showbizz-par, der kunne fylde koncerthuse flere aftner i træk, før parret fik nok af turnelivet og med minimalt økonomisk held slog sig på økolandbrug i Kertinge ved Kerteminde, hvor Troels Trier stadig har sit atelier.

Man kan sikkert godt diskutere, hvor vidt sange som "Ta' på landet (jeg er på rekreation)", "Smæk", "Grillbaren", "Bøf med Løg" og "Sutsko og Årgangsvin" holder endnu, og hvorvidt de holder til en 79-årig skælm med et elpiano, men så er det vist ikke på Galleri Korinth, man skal starte diskussionen. Her gik one man-showet rent ind.

På Galleri Korinth man kan i øvrigt se en udstilling med Troels Triers værker weekenden over.
 

Dagligstuen hos Nancy Bech og Torben Nebrot Jørgensen blev midlertidig omdannet til koncertsal. Foto: Torsten Cilleborg
 
Hundelort i parken, bæ-o, fik Trier dagligstuen til at skråle med på. Foto: Torsten Cilleborg
 

En udstilling med Triers naivistiske værker kan ses så Galleri Korinth weekenden over. Foto: Torsten Cilleborg
 

- Jeg behøver vel ikke sige undskyld, hver gang jeg spiller forkert? Det er efterhånden 15 år siden, jeg har optrådt sidst. Foto: Torsten Cilleborg
Galleri Korinth | Reventlowsvej 15, Faaborg  | Tlf.: +45 42403201 | info@nebrot.dk