Kære Torben og hulde viv.
Mange tak for invitationen. Vi er desværre forhindret.
Men nu hvor vi har Jeres mailadresse vil vi gerne benytte lejligheden til at sige Jer mange tak for det fine arrangement og fernisering for nylig.
Vi er store fans af opera. Så sangen og musikken, fremført af så dygtige og glade kræfter, var i sig selv en oplevelse af den anden verden.
Det var første gang at vi hjemsøgte Jeres fine rammer i Korinth. Og det var en dejlig oplevelse. Og så al Jeres vin og fine kransekage !! Tak skal I have !
Nu har vi endnu et smukt spot at vise vore tilrejsende venner, bekendte og turister.
Med venlig hilsen
Jane og Søren Theilade

Udstillinger

Alexei Svetlov
Alexei Svetlov er tilbage i Galleri Korinth, hvor bl.a. Fåborg Hotel og Fåborg Kirke er blandt motiverne.
Svetlov har gengivet detaljer fra Fåborg Hotel, et kig ud på Torvet, interiør som stole og lysekrone gengivet i lysende blå og lyslilla nuancer.
Udover motiverne fra Fåborg er Svetlov's malerier som vanlig præget af naturalistiske gengivelser af huse, biler og mennesker.

Udover motiverne fra Fåborg er Svetlov’s malerier som vanlig præget af naturalistiske gengivelser af huse, biler og.

Galleri Korinth har fornøjelsen af igen at kunne præsentere kunstneren Alexei Svetlov og hans unikke, virtuose, humoristiske malerier og dermed invitere til at gå på opdagelse i Svetlov’s barokke surrealistiske univers hvor elementerne er hentet fra den kendte verden. Det er en forunderlig verden, hvor irrationelle situationer udspiller sig på steder, som tillader en vis genkendelighed hos beskueren og hvor vinklingen af det gammelkendte udfordres af humorismen.

Unik, virtuose, musikalske, humoristiske, alvorlig i sin teknik og sikker i de seriøse farver og sammensætninger, gør oplevelsen af Alexei Svetlov til en befriende oplevelse og en dragende prøvelse. At gå tur i hans værker rusker op i hidtil tillærte antagelser i kunstens verden og danner befriende grundlag for eventyr på det fiktive plan med den kendte verden som byggeklodser.
Peter Madsen, Kulturskribent

Udstillingen har fernisering lørdag den 6. Maj kl 14.00 og har åbent hver lørdag-søndag fra kl 11-17 sidste dag er søndag den 4.juni, eller efter aftale.

Der er gratis entre og alle er velkommen.
 
Thomas Dausell
”3i1 Tre projekter af Thomas Dausell”
Galleri Korinth byder velkommen til Thomas Dausell og udstillingen 3i1- en udstilling med værker fra tre forskellige kunstprojekter.
#1
Holon - Helhed/del
(plast på papir og sammensat plast)
#2
the walk
(Akryl på lærred)
#3
Warflowers
(Plast på papir)

Thomas’s kunst kredser om eksistentielle tematikker vedrørende identitet, tab og det kollektive. Filosofiske spørgsmål og samtidsproblematikker vi alle kan forholde os til. I projektet Holon leger Thomas med forholdet mellem helhed og enhed, inspireret af Arthur Koestler der skabte ordet Holon, det betyder en enhed, som selv er en helhed og samtidig er en del af en anden helhed.Et helt atom er f.eks. en del af et helt molekyle, og hele molekylet er en del af en celle, og hele cellen er en del af en hel organisme. Hver af disse enheder er hverken en helhed eller en del, men en helhed/del, en holon. Alt er grundlæggende en holon af en slags.Værkerne “Walk” handler om det at gå, Thomas Dausell har samlet gået 12 km på hvert værk med både et æstetisk og konceptuelt formål for øje. Værkerne peger tilbage på 60’ernes minimalisme og samtidig forholder de sig også til en samtids-problematik, I dag søger mange mennesker ud i naturen, og det at vandre er blevet et naturligt statement. Da Thomas Dausell går på et meget lille felt (150x200cm) rundt igen og igen, hentyder værkerne bla også til begreber som drømmen om frihed/mangel på frihed eller det moderne menneskes forfængelighed når det træner i fitnesscenteret
Thomas Dausell er uddannet billedkunstner ved Det Jyske Kunstakademi og Det Kgl. Danske Kunstakademi.
Med udstillingen 3i1 får I mulighed for at opleve en kunstner der arbejder multidiciplinært og projektorienteret. Hans fokus spænder bredt, fra maleri og tegning over i mere relationelle performances.
Vi glæder os til at venner og bekendte, kunder og kunstelskere
Vi holder fernisering den 18.3 kl 14.
Åbent fra 18.3 til 16.4 lørdag og søndag fra 11 til 17
 
Happy New Year
Galleri Korinth invitere til nytårskur med sprudlende, funklende ny kunst, sprælske og kulørte værker af kunstnere fra ind og udland, nemlig:
Frans Peter Valbjørn, Alexei Svetlov, David Fox, Helga Benediktsdottir, Barbara Kroll, Dorthe Dencker, Gilead Tadmor, Ellis K Mortensen, Thomas Dausell, Elzo Durt
Moritz Götze, Berit Amdi Jacobsen, Nao Oshima
Collager af guldpapir, tekstile objekter, klassisk oliemaleri, streetart, grafik og keramiske skulpturer og krukker serveret med bobler og lidt til en sød tand.
Og et musikalsk indslag med Duo Suonante, Sopran Katrine Dyrhauge Roos og guitarist Lars Hedelius-Strikkertsen. I 1800-tallets første halvdel er guitaren som vi kender den idag utrolig populær. Derfor blev der skrevet mange sange med guitar akkompagnement og der blev musiceret flittigt i alle samfundets lag og nu også i Galleri Korinth.
Lørdag den 25. Feb. kl 14.00 - 17.00
Søndag den 26. Feb. Kl 11.00 - 17.00
Vi glæder os til at venner og bekendte, kunder og kunstelskere

Jule Kunst Marked
Hos Galleri Korinth holder vi traditionen tro JULE-KUNST-MARKED og i år bliver det
de to sidste weekender i november. Vi åbner lørdag den 19.november kl 11.00. Der vil være masser af keramik, grafik, billedkunst, julekranse mm. Kun få nisser men masser af julestemning og gode julegaveideer. Og selvom konceptet er at prisen må være max
2022 kroner, det følger nemlig årstallet, er der mange gode værker. Nancy Bech præsenterer årets julekort og diverse genbrugs julepynt. Galleriet byder selvfølgelig på gløgg og småkager!
Der vil være åbent den 19.-20. og 26.-27.nov kl 11-17.
Vi håber at se rigtig mange gæster!

Maskulin Dissonans
Perleplader, objekter og skulpturer og fotografiske værker!
Vi har inviteret 5 kunstnere, nemlig Poul Lee, Holger Klintholm, Allan Van Hansen, Frank Fenriz og Frans Peter Valbjørn.
De leverer gedigen samtidskunst udført i alverdens materialer.
Vi lover ikke at der bliver klassisk harmoni, men vi garanterer at der bliver noget at opleve, mulighed for at blive forført, fornøjet og forvirret, forundret og måske forarget.
Vi holder fernisering lørdag den 15.10 kl 14-17 hvor alle kunstnerne vil være tilstede. Vi byder som sædvanligt på lidt at drikke. Alle er velkommen og der er gratis entré
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Nancy Bech & Torben Nebrot Jørgensen

“Genau diese Frau..”

Glædeligt gensyn med Barbara Kroll!
Det er en stor glæde igen at kunne præsentere den tyske prisvindende kunstner Barbara Kroll, der besøgte Korinth tilbage i 2018 med udstillingen ”Menschen” og nu er vendt tilbage, med masser skønne malerier, skitser, inspireret af hverdagen og hverdagens genstande udsat for Krolls energiske penselstrøg og streg.
“My pictures are rooted in the real world, but they are by no means illustrations or portraits in the traditional sense, but rather symbolic images.”
Citat: Barbara Kroll
På lærred, pap og papir, med akryl, farveblyanter, kridt og pasteller, hendes valg af farver og energiske streg skaber Barbara Krolls intense udtryk i små og store værker.
Barbera Kroll er uddannet på Academy af Fine Arts i Potznann.
 
Pigestreger
“Pigestreger” en gruppeudstilling med Lene Juhler, Ulla Gerd og Iben Sonne
Drengestreger henviser til ubesindige handlinger, udført af børn eller unge mennesker og med større negative konsekvenser end forudset.
Udstillingen “Pigestreger” er derimod et bevidst valg af kunstnere der klæder hinanden og skaber et positivt univers.
Lene Juhler, der på denne udstilling præsenterer værker fra en proces hun kalder Cutting-Weaving-Painting, hvor hun udforsker hvordan hun kan udnytte malerlærredet i en ny kontekst. Efter en proces hvor hun maler, skærer, fletter og maler, transformerer værkerne sig dels som malerier, dels som lange hængende banner.
Ulla Gerd arbejder med linjer, hun undersøger hvad hurtige strøg med penslen kan. Hvor meget af det som sker i processen hun vil tage imod og hvad hun gerne vil styre. En tidligere serie kaldet “Only stripes” har inspireret til titlen på udstillingen.
Lene Juhler og Ulla Gerd er erfarne kunstnere og har også tidligere deltaget i udstillinger sammen.
Iben Sonne er ny og uerfaren med at udstille. Iben Sonne tegner og kalder sit univers “Sonnestreger”. Hun præsenterer sine illustrationer som skæve streger på tryk. Iben Sonne skaber sine værker ved at tegne skitser på computeren. Skitser som hun siden bearbejder i digitalt. Illustrationerne er opbygget i mange lag og er resultatet af leg med bl.a farvekombinationer, skygger og ikke mindst de vertikale striber og streger der er i en stor del af værkerne.
Udstillingen “Pigestreger” har fernisering lørdag den 27. August kl 14.00 hvor både Lene Juhler, Ulla Gerd og Iben Sonne vil deltage.
Herefter har udstillingen åben lørdag og søndag kl 11.00 til 17.00 til og med sidste dag søndag den 11. september.
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Nancy Bech & Torben Nebrot Jørgensen

Summer Group Show

Vores kurator udvælger igen i år spændende sommerudstilling med malerier, skulpturer, keramik, grafik, tegninger af galleriets faste kunstnere samt et par gæstekunstnere. Udstillingen er åben fra 2.7 til 14.8 torsdag til mandag fra kl 11 til 17. Dog er der lukket fra 18.7 til 24.7.

Our curator again this year selects an exciting summer exhibition with paintings, sculptures, ceramics, graphics, drawings by the gallery's permanent artists and a few guest artists. The exhibition is open from 2.7 to 14.8 Thursday to Monday from 11 to 17. However, it is closed from 18.7 to 24.7.

Mehr als nu Ästhetik

Galleri Korinth har fornøjelsen af at præsentere den tyske kunstner Frank Paul, hvis særlige kvalitet er hans evne til, ved hjælp af en ekstremt ekspressiv palette, stærke farver og bevægelser, skiftende overflader, skulptur og maleri, både individuelt og i livlig forening, at skabe værker der i høj grad kommunikerer med beskueren omkring hverdagslivet. Frank Pauls værker har mørke og dramatik, ironi og humor. Han er kritisk overfor værdierne i vores kapitalistiske og stærkt forbrugeristiske samfund.
“Frank Paul bruger humor og ironi til at udforske alt mellem hverdagen og de mere komplekse spørgsmål i livet. En stor inspiration for Pauls kunst er hverdagen, utænkelige situationer sammen med drømmende scenarier og forvirringen mellem mennesker og dyr. Sammen med de omhyggeligt udvalgte titler skaber skulpturerne en følelse af ironi og en stille afvisning af forbrugerisme i samfundet. Farven rød er af stor betydning i Pauls kunstværker, da rød for ham står for kærlighed, glæde, blod, lidenskab, fare og for en politisk tankegang.”
Heike Arndt, Denmark/Berlin, 2013
Frank Paul, født 1962 i Hildesheim, Vesttyskland og udannet som teatermaler i 1983 fra Stadsteatret i Hildesheim. Fra 1983 til 1987 studerede han grafik og design på Kunstskolen i Hildesheim. I perioden 1987 til 1989 studerede han fri kunst på højskolen i Braunschweig. Siden marts 1989 har Frank Paul udelukkende beskæftiget sig som kunstner.
Frank Paul startede sin karriere som kunstner, da han flyttede til Berlin. Mens han var i Berlin, mente han, at byen fangede perfekt atmosfæren og de kunstneriske værdier i både Vest- og Østeuropa, som han også måtte gentage i sine kunstværker.
Udover at kombinere skulptur og maleri blander Frank Paul sine teknikker ved at tilføje træ, lærred, gips og fremmedlegemer.
Motiverne i Frank Pauls værker er “os” i gang med at leve vores almindelige liv, vores op og nedture, vores flugt fra virkeligheden og eller vores forsøg på at forstå livets komplekse spørgsmål.
Frank Pauls værker har meget at byde på, hans værker er udtryk for god samtidskunst der udover æstetik og håndværk også inviterer til en dialog om vores liv, det moderne liv. Udstillingen er “Mehr als nur Ästhetik”.
Vi glæder os til at se jer til fernisering lørdag den 30.4 kl 14 til 17 udstillingen har åbent lørdag og søndag fra 11 til 17 sidste dag 19.6 eller efter aftale. Frank Paul vil være til stede under ferniseringen.

Menneskelighed der sprænger rammer 

Galleri Korinth har i april måned fornøjelsen at præsentere en soloudstilling med Karsten Auerbach, vi holder fernisering den 9.april kl 14-17.
Kan du lide mennesker? Udstillingen på Galleri Korinth myldrer med dem. Det er ikke passive objekt-kroppe. De vil noget. Og gestikken, bevægelserne og kropssproget er på en gang så fortællende og abstrakt, at vi alle kan digte med. Billederne er mere koreograferede end komponerede, og der er stor spændvidde: Nogle er skabt af hurtige, enkle, fjernøstlige tuschstrøg op mod kalligrafiske felter, der ved nærmere eftersyn viser sig også at være figurer. Akrylmalerierne går fra det flygtige, skitseagtige til det stramme og grafiske. Enkelte figurer bryder ligefrem rammerne. Andre lader modvilligt deres indre kampe omslutte af den ro og skønhed, som guldets lys i årtusinder har tilføjet menneskets kunstudtryk.
Det er over 40 år siden Karsten Auerbach havde sin debut på Filosofgangen i Odense. De sidste 23 år, hvor billedkunsten har været fuldtidsarbejde, har han utrætteligt bragt den i spil med helt andre fagligheder for at undersøge, hvad den egentlig KAN dér uden for sine egne cirkler. Det korte svar er, at kunsten genfinder menneskeligheden, når de systemer, vi skaber, tager overhånd.
En anden drivkraft er helt bogstaveligt at gøre skabende processer til fælles-skab: Flere af Karsten Auerbach’s nyeste arbejder er samskabt med andre: I udsmykningen af to ydermure på Ringe Bibliotek (Musikgården 2019) indgik 10 børn og teenagere i to af deres ferier som en slags lærlinge i hele arbejdsprocessen fra ide til færdiggørelse. Senest har han sammen med patienter og personale skabt udsmykninger til Børne- og Ungdomspsykiatrien i Odense (2020-21), samtidig med at lægerne forskede i kunstens sundhedsfremmende virkninger.
Udstillingen på Galleri Korinth byder på en sjælden lejlighed til at opleve den mere indadvendte side af Karsten Auerbach’s arbejde: De værker han skaber for deres – og sin - egen skyld: ”Jeg elsker det udadvendte og formidlende, men dybest set har jeg ikke andet at dele ud af, end det, jeg suger op på mit atelier. Her bliver de helt personlige brydekampe med tilværelse taget på karton og lærred. Her mine rødder.”
Udstillingen åbner den 9.april kl 14 og kan ses lørdage og søndage frem til den 24.4 fra kl 11 til kl 17, vi holder også åbent 2.påskedag den 18.april.
Vi glæder os til se jer.

TRYK og streg, i sort- hvid og farve en gruppeudstilling med grafik

Galleri Korinth invitere til udstillingen TRYK, der er en udstilling med fokus på grafiske kunstværker. Der præsenteres højtryk, dybtryk, paptryk, stentryk og tegning.
Kunstnerne er fra Tyskland, Ukraine, Italien, Frankrig og USA samt danske kunstnere.De repræsentere en række af Galleriets faste kunstnere og to gæstekunstnere nemlig:
Søren Bjælde der behersker træsnit med optil 16 trykplader, lig med 16 farver.
Kent Nørby Andersen, der præsentere en række spændende collografier, paptryk på diverse papirmaterialer, begge kunstnere er bosiddende Østjylland.

Der er fernisering på udstillingen TRYK lørdag den 12. Marts kl 14.00, herefter er der åben lørdag og søndag kl 11.00 til 17.00.

Klister Kunst

En udstilling af collager i Galleri Korinth
Det var Picasso og Braque der udviklede teknikken med sammenklistret papir omkring 1912-13.
Vi har inviteret en række kunstnere fra ind og udland til at deltage i en gruppeudstilling “Klisterkunst” og det er lykkes at skabe en kalejdoskopisk vifte af måder at arbejde med collage som udtryksform indenfor billedkunsten.
Lige fra collager som -sammenklisteret papir- og til collager hvor en række andre forskellige materialer er involveret. Der er collager hvor mange små stykker kulørt papir tilsammen bliver til et større figurativt værk med motiver hentet fra samtiden og der er værker med referencer til konceptkunstens tekstbaserede værker med titler som “ What you really Cannot live without”. Der er poetiske værker hvor materialernes beskaffenhed og kulører leder tanken hen på vores og klodens skrøbelighed. Der er abstrakte værker fra 80’ rene, hvor lysten til at eksperimentere med materialer af forskellig karakter er kendetegnende og et af spørgsmålene bl.a kunstneren Claus Carstensen, senere professor på Det Danske Kunstakademi, stiller er: Hvornår slipper materialet sin brugsværdi og opnår æstetisk værdi i stedet.
“Klisterkunst” er en hyldest til collagekunstens mangfoldighed og en påmindelse om at collagekunstens mange virkemidler og udtryk.
Der er fernisering lørdag den 12.2 kl 14, herefter har udstillingen åben lørdag og søndag frem til 27.2 kl 11-17

New Yorker kunst i Galleri Korinth 

Lørdag den 22.1 inviterer Galleri Korinth til NytårsKur, hvor det er muligt bl.a. at opleve værker af galleriets faste kunstner David Fox, der er bosat i New York. Mange har stiftet bekendtskab med Davids oliemalerier med motiver centreret omkring mennesker i storbyen. David Fox har været fast kunstner i Galleriet siden 2016 og har været med da Galleriet udstillede i Tobaksgården og flere gange på Filosoffen i Odense, samt været præsenteret i Galleriet ved flere lejligheder. Davids værker repræsenterer forskellige serier og forskellige teknikker.
Udstillingen til Nytårskuren byder også på vores lokale kunstner Helga Benediktsdóttir, der gennem en årrække har arbejdet med temaet “Vækst” i fornyede kompositioner og farver.
Igen i år præsentere vi en række tyske kunstnere Steffen Blunk og Agnes Brigitte Schröck, der begge var præsenteret på udstillingen “Berlin goes til Korinth” i Galleri Korinth, samt vores faste kunstner Oxana Mahnac, har vi valgt enkelte malerier fra serien 1000 Frauen til udstillingen.
På udstillingen vises desuden Elis K Mortensens skulpturer af stentøj, Klavs Dehlis skulpturer af ler og Nao Oshimas og Berit Amdi Jakobsens keramik.
Grafikken er præsenteret ved nogle tidlige tryk af Kjeld Ulrich Galleriet er kommet i besiddelse af.
Nytårskuren byder også på et musikalsk indslag med Erik Maribo og Vibeke Becket
Galleri Korinth håber at kunne benytte lejligheden til at ønske kunder og venner af huset et godt Nytår med et lille glas champagne og fortælle lidt om kunsten i Galleriet i 2022.
Udstillingen kan ses til den 30.januar og har åbent lørdag og søndag fra kl. 11 til 17 eller efter aftale.
Happy New Year!
 
Mennesker og fugle…..
To spændende kunstnere besøger Galleri Korinth.
Galleri Korinth præsenterer skulptør Erling Mørch og maler Niels Willum, hvis malerier allerede er kendte i Galleri Korinth.
Erling Mørchs Fugle skulpturer er udtryk for en livslang fascination af fugle og deres liv omsat til skulpturer i cortenstål. Det kunstneriske udtryk er forenet med en dyb viden om fugle, forfinet gennem mange år som zoologisk konservator. Erling Mørch har lavet udsmykningsopgaver i Danmark og udlandet og samt udstillet på bl.a. Kunst i Favrskov, Brahetrolleborg Game Fair.
Niels Willum er uddannet tegner, maler og skulptør fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding og vildskaben er intakt i hans seneste værker. Niels Willums motivverden tager udgangspunkt i det ur religiøse, ofte er sat i en historisk ramme. Groteske kroppe, dyrefigurer, kors og forsamlinger af mennesker, antropomorfiserede dyr, kærligheds- og magtrelationer udspiller sig blandt yndlingsmotiverne, udtrykt med tydelig inspiration fra renæssancen. Niels Willums værker er åbne for fortolkning i mange retninger. Niels Willum har skabt sit helt eget unikke udtryk, der ikke ligner noget andet på dagens kunstscene. Niels Willum har tidligere bl.a. udstillet på Kunst i Favrskov, Sydfynske Kunstnere SAK, Kunsthal ULYS, Galleri Korinth, Haderslev Museum, Ertebølle Museum, Randers Historiske Museum, Aarhus Teater, Danske Bank Aarhus, Djursland Bank, Kolind og Ebeltoft Bibliotek
Vi glæder os til at præsentere publikum for Mennesker og fugle, en udstilling med mulighed for at opleve Erlings fantastisk fugle og Willums vilde skillerier og håber at se rigtig mange lørdag den 16.10 kl 14 til fernisering, hvor der ud over kunst byder på lidt at drikke. Udstilling har åbent lørdag/søndag sidste dag den 31.10 hvor der vil være en Art Talk med begge kunstnere.

”Krop og liv - liv og lemmer”

En udstilling af de to tyske kunstnere, Claudia Borowsky og Steffen Blunk.
Ved krop forstår vi, at det er mere end det biologiske koncept for den levende krop, men snarere refererer til forholdet mellem krop og sjæl. Filosofisk betragtet er kroppen selvhenvisende, dvs. en krop der er opmærksom på sig selv. Udtrykket “ Liv og lemmer” har været brugt indenfor juraen siden det 16. Århundrede, for eksempel i “ fare for liv og lemmer”. “Liv” som på germansk tidligere hed “leiba”, betyder imidlertid intet andet end netop det, “Liv”
Claudia Borowsky og Steffen Blunk anskuer temaet fra to forskellige vinkler, men omdrejningspunktet for begge kunstnere er“ Den evige cyklus af liv og død”.
Claudia arbejder med “dej”, modelerbare og dejlignende materialer, hvorfra legemer dannes, hun eksperimenterer med tunge masser som beton, fylder dem i nylonstrømpebukser, vrider dem og udsætter dem for tyngdekraften. Betonen trænger ind i vævet, danner bløde,
runde, fysiske former, og kroppe dukker op. Skulpturerne kan læses som tidlige former for det organiske, de ser ud til at være i begyndelsen af livet. Borowsky tager faktisk spillet til ekstremer ved at modellere babykroppe og indlejre nogle af dem i den bløde beton eller dække dem med en hud lavet af nylonstof. Kroppen søger og finder sin livskilde her.
Steffen Blunk dedikerer sig til faren for liv og lemmer, handicap og død. Hans kunstneriske temaer er krig, fordrivelse, vold. På den måde bruger han ofte en radikal stilistisk enhed: i slutningen af maleprocessen stikker han den menneskelige figur ud af sine oliemalerier med et stemmejern og hammer og frarøver således gerningsmænd og ofre for deres individualitet, selv for deres regionale og tidsmæssig tilskrivning. I Leib und Leben-projektet nærmer han sig sin egen familiehistorie ved at undersøge sin bedstefars død. I en installation, hvor han har arrangement blyantstegninger, oliemalerier og originale dokumenter, undersøger han skibene, hvor hans bedstefar var til søs, ser efter ham i hverdagsscener om bord og tager beskueren med til scenen for en af de store og meningsløse dramaer fra 2.verdenskrig, nemlig forliset af forsyningsskibet "Doggerbank".
Det vil være et gensyn med Steffen Blunk, idet han udstillede i foråret 2019 sammen med andre berlinske kunstnere i galleriet. Claudia Borowsky er et nyt bekendtskab for galleriet og hun har ikke udstillet her før.
Der er fernisering den 14.8 kl 14, hvor vi byder på et glas vin og begge kunstnere vil være til stede. Udstillingen har åbent fredag til søndag fra kl 11-17 sidste dag er den 12.9. Vi glæder os til at byde alle velkommen og der er gratis adgang.

Kulører i Korinth 

Sommerens udstilling i Galleri Korinth leger med kulører. Farven blå præsenteres af Oxana Mahnac, en tysk kunstner hvis motiver primært, i denne udstilling er hverdagsgenstande. Det grønne præsenteres af endnu en tysk kunstner, nemlig Annett Munich, der præsenterer en række billeder, abstraktioner over naturmotiver, skovens grønne rum.
Helga Benediktsdóttirs unikke malerier med titlen VÆKST er i en række kulører alle sammen både minimalistiske men organiske i former. Eva C s tryk er holdt i sarte pasteller. Kulørerne på Tina Hvids keramiske skulpturer strækker sig fra sart babyblå til postkasserød. Der er håndlavede blomster i italiensk silkepapirs i alle kulører.
Kulører i Korinth er en sommerudstilling hvor kunst og kunsthåndværk er forsøgt sat op så beskueren kan gå på opdagelse i de kulørte universer og lade sig forføre af farver og former.
Kig forbi, vi åbner fredag den 3.juli kl 17.00, hvor vi byder på et glas vin.
Udstillingen kan besøges frem til 8.august og har åbent onsdag til søndag kl 11.00 til 17.00
Vi glæder os til dit besøg.

Galleri Korinth i Tobaksgården 

Galleri Korinth udstiller deres kunstnere i Tobaksgården fra den 26. juni til den 1. august
En mangfoldighed af kunstarter, kunstneriske udtryk, genre og kulører møder publikum når de træder ind i udstillingen, der præsenterer en række udenlandske og danske kunstnere. Blandt de lokale kunstnere, der er repræsenteret, er bl.a. Helga Benediktsdóttir, uddannet på Fyns Kunstakademi, udstillingsaktiv siden 1984, udstillingen viser en række af hendes værker alle sammen med titlen “ Vækst”, værkerne er blevet til som resultat af Helgas mangeårige arbejde med at forfine, udvikle netop dette motiv. Motivet er motivet på årets plakat.
Sammen med Helgas malerier, kan man opleve Tina Hvids keramiske farvestrålende skulpturer, Tina Hvid har senest været en del af udstillingen “Scrambled” i Galleri kbh kunst.
Galleri Korinth har sammensat en varieret udstilling hvor man bl.a. kan opleve en række værker af tyske kunstnere, fra en gruppeudstilling i Galleri Korinth i 2018, f.eks. Steffen Blunk, der viser en serie malerier med titlen “ Irgenwho ist immer ein krieg” og malerier af Agnes Brigitte Schröck.
David Fox, hvis maleri var motivet på plakaten tilbage i 2018, er igen med i udstillingen, med en række maleri, denne gang har David Fox arbejdet med metoden pastos, en metode hvor der spartles med tykke lag maling.
Galleriets kærlighed til det figurative sætter sit tydelige præg på udstillingen, dog er det abstrakte maleri præsenteret på fornemmeste vis ved Jan Axelsson, en svensk kunstner der veksler mellem at male på store lærreder og male på små stykker genbrugstræ.
Det mere Surrealistiske er præsenteret af den russiskfødte Alexei Svetlov, der tidligere har udstillet i Galleri Korinth, hvor hans finurlige motiver gav anledning til en række fortolkninger.
Ikke alle kunstnere nævnes her, der er i alt 14 kunstnere med på årets udstilling og vi kan garantere at der for dem, der elsker samtidskunst, er mulighed for at gå på opdagelse og se en række gode bud på samtidskunst, både indenfor maleri og keramik og skulptur.
Udstillingen åbner lørdag den 26.juni kl 14 og slutter søndag den 1.august. Åbningstider er torsdag, fredag kl 13-17, lørdag kl 11-15, søndag kl 14-17. der er Artist Talk med Helga Benediktsdóttir og Claus Dehli torsdag den 8.juli kl 19.

NÅMEN, Holger Klintholm & Co

Kom til fernis i Galleri Korinth den 22.maj hvor Holger Klintholm & Co udstiller, Holger udstiller et bredt (og fedt) udvalg af sine fotos, og Claes Otto Jennow og Henrik Noer gæstekunstnere på udstillingen. TADA!
Ophængningen er i trygge hænder hos Nancy Bech
Det meste er lækkert printet hos Ann Larsen
Indramningen er af den omhyggelige og hyggelige JIL-indramning
Holger havde sin første soloudstilling for 4 år siden, i Galleri Korinth. Holger har igennem de sidste 6-7 år været medlem af Kunstgalleri ULYS i Odense hvor han i dag er et af de bærende medlemmer.
Holger Klintholm er lærer på VUC og har en kandidatgrad i Nordisk litteratur fra Odense Universitet, han har beskæftiget sig med selvforsyning; først i kolonihaven, senere i større målestok i stråtækt idyl lige nord for Odense. Fritidsinteresserne har herudover været biografdrift, langbue, antikvarboghandel og mikroforlag, lokale kulturaktiviteter, spoken word og ikke mindst en højtelsket ølklub Ölmötet …
Vi inviterer til fernisering lørdag den 22.maj kl 14 til 17, alle er velkommen.
Udstillingen er åben lørdag og søndag fra 11 til 17 sidste dag er den 20. juni eller efter aftale.

Sanserne

“Mine malerier skal ikke opleves igennem tankerne, men igennem sanserne”

Sådan beskriver den islandske kunstner Helga Benediktsdóttir sine malerier: afklarede og velovervejede farveblandinger, former og linier. Igennem mange år har temaet “Vækst” været omdrejningspunkt for hendes værker. En enkelt grøn spire skyder fra en potte og lyser foran en dæmpet baggrund i en mørkere, monokrom grøn. Snart har potten én, snart flere åbninger; i det ene billede står spiren som et enkelt, sart skud, for i det næste at fylde hele fladen som ornament. Igennem flere år har hun forfulgt det enkle motiv i atter nye variationer. Den grønne er ikke tilfældigt valgt. Farver er vigtige for Helga Benediktsdóttir, og grøn er den centrale farve i “Vækst”-billederne. Grøn ligger midt imellem himmelblå og helvedesrød, og derfor udstråler den ro, forventning og menneskelighed. Grøn er håbets farve og derfor også paradisets farve.

Skønhed og æstetik er vigtigt for Helga Benediktsdóttir, og derfor er det nemt at vælge en rent æstetisk tilgang til billederne og tænke dem ind i perfekt iscenesatte dagligstuer – man kan stille sig tilfreds med smukke helheder, uden at søge noget under den æstetiserende overflade. Men her går man fejl af billederne. For Helga Benediktsdóttirs billeder er ikoner. Måske ikke i streng kristen forstand og heller ikke bundet op på en liturgi. Alligevel har de det til fælles med det kristne andagtsbillede, at de er centrerede omkring et enkelt, letaflæseligt motiv, som refererer til noget immaterielt og åndeligt ud over den håndgribelige realitet. En ikon er nødt til både at være naturalistisk og stiliseret, for den centrale helgenskikkelse og fremvisningen af bestemte symbolske genstande, skaber en bro mellem betragterens fysiske virkelighed og den åndelige verden i det abstrakte himmelrum af lysende bladguld bag skikkelsen. På samme måde leder Helga Benediktsdóttirs enkle hverdagsmotiv – en potte med en spire – ind i den grønne baggrund, hvor der åbner sig et spirituelt erfaringsrum for betragteren.

Kunsthistoriker Jens Ramsing
 
Helga får selskab af Tina Hvid, hvis arbejder er keramiske skulpturer i klare kulører og finurlige former. Tina arbejder bevidst med balancen i skulpturen, samtidig med at jeg søger at gøre skulpturen levende og organisk med svungne former. Mine skulpturer “taler” med hinanden, spiller op til hinanden, så den enkelte skulpturer ophøjer hinandens sanseudtryk.
Vi ved at Helga og Tinas værker vil klæde hinanden og vi glæder os til at præsentere de to kvindelige kunstneres kulørte stringente værker for jer.

Nytårskur og årets første udstilling 

Vi er desværre nød til at aflyse vores traditionsrige Nytårskur den 13.februar pga. corona, ligeledes må vi desværre også aflyse årets første udstilling med Kamilla Herskind og Jonas Balsløv fra den 27.februar til 21.marts. Vi håber at vi kan gennemføre vores næste udstilling fra den 10.april til 2.maj med kunstmaleren Helga Benediktsdóttir og skulptør Tina Hvid. Vi vil i god før denne udstilling udsende en ny pressemeddelelse med nærmere information.

“Christmas is comming” Julekunstmarked i Galleri Korinth

“Christmas is comming” og I Galleri Korinth har vi besluttet at netop i år hvor meget må aflyses vil vi bidrage til julestemningen med et JULEKUNSTMARKED.
En weekend hvor vi fylder galleriet med julehjerter, keramikvaser, akrylmaleri, pivirøvfløjter, grafik, akvareller, collager, corona-geder, linoleumstryk, keramik, mixed media, modelstudier, øreringe, julekort altså en mangfoldighed af kunst, der kan opleves til lyden af julemusik og med smagen af brunkager, gløgg og kaffe mm. Der vil være værker af ca. 20 kunstnere, danske og udenlandske. Konceptet er at værker højst må koster 2020 kr. og der vil være værker fra nogle få kroner til 2020 kr.
Galleri Korinth Julekunstmarked er åbent lørdag den 5. og søndag den 6.december, og lørdag og søndag den 12. og 13.12 alle dage kl 11.00 til 17.00
“Christmas is comming”, vi håber I kommer!
Kærlig hilsen
Nancy og Torben

Hvem er de? Hvor er de på vej hen?

Galleri Korinth byder velkommen til årets sidste soloudstilling den 7. november med kunstner Arne Møller fra Odense. Arne Møller er uddannet maler på Det Fynske Kunstakademi i 1989 og startede allerede under sin uddannelse med at arbejde på værkstedet i Kunstmuseum Brandts, det blev til 31 år som sluttede i 2018, hvor han var værkstedsleder.
Arne Møller arbejder med mange forskellige kunstneriske udtryk bl.a. scenografi, udsmykningsopgaver, workshops, akryl malerier, små ”skulpturer” og senest er han blevet optaget linoleumstryk og har skabt en serie af billeder om hvilke han siger: ”de får beskueren til at reflekterer over ”Hvem er de og hvor er de på vej hen”
Der er fernisering den 7.11 kl 13 – 18 med Covid-19 tilmelding:
12 gæster fra kl 13 til 14
12 gæster fra kl 14 til 15
12 gæster fra kl 15 til 16
12 gæster fra kl 16 til 17
12 gæster fra kl 17 til 18
Billetter hentes vi vor hjemmeside www.gallerikorinth.dk eller ved at ringe 42403201 eller email torben@nebrot.dk eller her
Vi har både sprit og mundbind og vi glæder os til at se jer.

Motivløst, nonfigurativt, abstrakt, inspireret af den svenske natur.

Galleri Korinth byder efteråret velkommen med en udstilling med den svenske kunstner Jan Axelsson der udtrykker sig nonfigurativt på lærred og træ. Jan Axelssons farver og former repræsenterer ikke noget bestemt ved at ligne, men lader dem træde frem i deres egen ret.
Jan Axelsson bor og arbejder til daglig i Sörby, der ligger mellem de to store søer i Sverige, et stykke øst for Gøteborg.
Jan har siden 2008 udstillet flere steder i Sverige samt i Edinburgh, Tel Aviv, Boston og hos Galleri Ramfjord i Oslo, han har ikke tidligere udstillet i Danmark. Vi har fundet vej til ham og hans kunst via nogle af hans danske følgere på Instagram, hvoraf flere har haft kontakt til galleriet.
Jan Axelsson har gået på Skövde kunstskole i 2009 og Tidaholm Kunstskole 2009 til 2011.
”Med min baggrund som erhvervsfisker og skovarbejder bliver naturen den vigtigste inspirationskilde for mig, ikke som et billede, men mere som en sanselig tilstedeværelse. I mit maleri forsøger jeg at lade det abstrakte og minimalistiske sammen med lærredet, træ og metal skabe sit eget udtryk.”
Citat Jan Axelsson
Vi holder fernisering lørdag den 3.10 kl 14 hvor Jan Axelsson er til stede og alle er velkommen.
Derefter er udstillingen åben lørdag og søndag fra kl 11 til 17 sidste dag er den 25.10

ART ODENSE

ART ODENSE er en kunstmesse der udspringer af et ønske om at bidrage til at give publikum mulighed for, at opleve en række aktuelle danske og udenlandske kunstnere.

Fra den 8. September til den 20. September byder ART ODENSE velkommen til udstilling i Kunstbygningen Filosoffen og det er et samarbejde mellem Galleri Oxholm og Galleri Kbh Kunst fra København, Galleri V 58 fra Aarhus og Galleri Korinth fra Sydfyn.

Galleri Korinth, der er initiativtager til samarbejdet, har tidligere udstillet på Filosoffen og glæder sig til et gensyn med det fynske kunstpublikum, som med ART ODENSE får lejlighed til at opleve masser spændende samtidskunst, maleri, grafik og skulptur.
Vi håber at ART ODENSE vil blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

På ART ODENSE vil publikum kunne opleve kunst fra bl.a. danske Linda Horn, russiske Jenka Barakina, danske Simon Vestford og Brian Saaby, tyskrussiske Oxana Mahnac, russiske Alexei Svetlov, danske Ellis K Mortensen, danske Ole Aakjær, danske Siri Grindesgaard, belgiske Isabelle Scheltjens m.fl.

Udstillingen er åben fra tirsdag den 8. September til søndag den 20. September. Filosoffen har åbent tirsdag til søndag kl 11.00 til 17.00.

ART ODENSE holder ferniseringer fredag den 11.september kl 17.00 - 19.00 hvor vi byder på snacks og lidt at drikke.

Animal Saints 

8.august til 30.august 
Anna Laurine Kornum er besat af dyr- biovidenskab og filosofi og har illustreret en række bøger med sine detaljerede motiver, der måske er præget af at hun er uddannet biolog.
Anna Laurine arbejder med modsætninger eller diktomi’er, motiverne er oftest dyr og menneskers forhold til hinanden.
Art Space i Kbh beskriver hendes kunst med udtryk som : “Anna Laurine Kornum spidder virkeligheden med sin pensel, hendes portrætter af dyr og mennesker, husdyr, vores måde at behandle dyr.”
Kunsten har til alle tider beskæftiget sig med vores forhold til naturen, dens skønhed, farver og harmoni, Anna Kornums billeder er på sin vis både smukke og skræmmende og i alt fald vedkommende i forhold til aktuelle etiske problemstillinger vedr. menneskets forhold til natur og dyr.

Udstillingen har fernisering lørdag den 8.august kl 14 og har derefter åbent lørdag og søndag kl 11-17 eller efter aftale, sidste dag er den 30.august.
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen

Ken Denning og højskole sangene.

15.5 - 14.6 Ken Denning 

Højskolesange oversat til malerier

Galleri Korinth er meget stolte af kan kunne præsentere udstillingen ”Højskolesange oversat til malerier” med billedkunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl, de har fra Højskolesangbogen udvalgt 25 sange, som Ken Denning har oversat til lærred.
Nu findes Svantes lykkelige dag og I Danmark er jeg født også som malerier. De populære sange fra Højskolesangbogen er blandt de 25 sange, som er udvalgt til bogen.
Ken Denning, anerkendt maler repræsenteret på museer i ind- og udland, har altid musikken med, når han maler. Når han går ude i det landskab, som inspirerer ham, hører han altid en melodi. Da han en dag manglede et benspænd, faldt han over Højskolesangbogen, fordi den samtidig vidner om fællesskab.
”Jeg var nået til et sted, hvor jeg bekræftede mig selv i mit eget billedsprog. Jeg måtte have et benspænd. Det kunne være en samarbejdspartner, for det har jeg normalt ikke som kunstner” siger Ken Denning og fortsætter:
”Jeg har altid på godt og ondt misundt musikerne det fællesskab, som de har, og jeg ikke har. Jeg er bare mit eget orkester, mens musikerne hele tiden skal forholde sig til hinanden”
Han kontaktede derfor operasanger Jesper Buhl, tidligere chef for Den Fynske Opera, for at høre, om han ville være med i et samarbejde om Højskolesangbogen. De skulle vælge en række sange, som kunstneren skulle oversætte til malerier. Sange og malerier skulle samles i en bog og siden formidles ved en række kunstkoncerter.
På den måde får billedkunstneren en ny platform og et nyt publikum, hvor han fortæller, hvordan man omsætter tekster og melodier til et maleri, mens operasangeren synger, både solo og fælles med publikum. Operasanger Jesper Buhl, der nærmest har den blå sangbog som en del af sit DNA.
 
Vi glæder os til at se jer

NYTÅRSKUR

8.2 – 1.3 “Nytårskur”

Igen i år indbyder vi til nytårskur med champagne og et musikalsk indslag af operasanger Christian Damsgaard akkompagneret af Peter Møllerhøj, samt fernisering på årets første udstilling, der i år er kurateret af galleristen Torben Nebrot og med værker udvalgt med intentionen, visionen om at skabe en udstilling med et maskulint touch. Der vil være værker af finske, tyske, russiske, polske, amerikanske, franske og danske kunstnere. Nytårskuren og fernisering lørdag d. 8. 2 kl.14.00

TRAKTOR TEATER & KREATIV WORKSHOP

... både for børn og voksne (gratis)
Kunstneren Tine Louise Kortermand kører rundt i Fåborg-Midtfyn kommune på en guld- og diamant dekoreret traktor fra maj 2019 og et år frem. Undervejs besøger hun vidt forskellige familier, hjem og steder. Hun optræder i guldtraktorens musikskab som den oversavede dame og indsamler historier fra de folk, hun besøger. De indsamlede historier skrives om til en musikteaterforestilling, som uropføres på Polymeren om et år.
Det er en god cocktail af vanvid, poesi og nærvær ...
Søndag den 24. november 2019 kl 14 besøger hun Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg.
Kom glad, og vær med til at bidrage med din særlige historie og lav den maske, som du kan tage på, når musikteater-forestillingen TRAKTOR uropføres på Polymeren om et år. (NB! Man må også gerne bare kigge på)
Se mere på: http://www.guldtraktor.dk

 ”Maskinerne kommer – traktorer og andre store maskiner”

Vi er glade for at kunne præsentere november måneds gruppeudstilling med temaet: ”Maskinerne kommer – traktorer og andre store maskiner”. Vi bor jo lige midt i landbrugsland og oplever disse prægtige traktorer og andre store landbrugsmaskiner, hver dag og vil derfor gerne hylde disse med en udstilling.
Vi har inviteret en række kunstnere, til på hver deres måde, med netop deres medie og deres virkemidler at udtrykke sig om temaet “traktorer og andre store maskiner”.
På udstillingen vil der være malerier, fotos, installationer og tekster af Birthe Larsen, Holger Klintholm, Kai Glad, Kirsten Christensen, Lars Mikkes, Nina Bjørn, Torben Nebrot og Uffe Johansen. Kunstnerne vil være tilstede ved ferniseringen.
Vi har fernisering lørdag den 9.11 kl 14 hvor alle er velkommen.
Der vil være lidt godt både at spise og drikke. Udstillingen kan derefter ses hver lørdag og søndag fra kl 11-17 eller efter aftale, sidste dag er 1.12.

TRAKTOR TEATER & KREATIV WORKSHOP ... både for børn og voksne (gratis)
Kunstneren Tine Louise Kortermand kører rundt i Fåborg-Midtfyn kommune på en guld- og diamant dekoreret traktor fra maj 2019 og et år frem. Undervejs besøger hun vidt forskellige familier, hjem og steder. Hun optræder i guldtraktorens musikskab som den oversavede dame og indsamler historier fra de folk, hun besøger. De indsamlede historier skrives om til en musikteaterforestilling, som uropføres på Polymeren om et år.
Det er en god cocktail af vanvid, poesi og nærvær ...
Søndag den 24. november 2019 besøger hun Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg.
Kom glad, og vær med til at bidrage med din særlige historie og lav den maske, som du kan tage på, når musikteater-forestillingen TRAKTOR uropføres på Polymeren om et år. (NB! Man må også gerne bare kigge på)
Se mere på: http://www.guldtraktor.dk

”Parallelle spor”

Det er med stolthed vi præsenterer Anne Bjørn som kommende kunstner i galleriet. Anne startede i værkstedspraktik hos bl.a. Annette Holdensen i 1969 og er derefter uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole. Siden har hun arbejdet som kunstner.
Anne Bjørns udgangspunktet er tekstilt, hun arbejder i vævede tekstiler med lette, transparente og skrøbelige udtryk. Hun undersøger trådens muligheder i den rene form – tegner med tråden og kombinerer de vævede tynde papirtråde med mønstre laserskåret i papir eller bearbejdet stof.

I hendes kunstneriske praksis er Anne Bjørn optaget af det enkle og stramme udtryk.
Hun inddrager de fysiske og mentale omgivelser, ofte udmøntet i et let organisk, transparent og skrøbeligt udtryk. I mange af hendes åbne vævninger arbejdes der bevidst med en lysvirkning, som omdanner tekstilet fra sikkert håndværk til flertydigt rum. Ved at lade tæpperne kaste skygge, ved at fordoble, spejle, forvrænge og gentage arbejdet, er der mere tale om en egentlig fremkaldelse af tekstilet og de mange synsmåder, et billede indeholder, end en traditionel, kunstnerisk praksis. Den tekstile skygge kommer til syne på væggen som et ekko, et fundament – vævningen, noget af det mest håndgribelig eller stoflige og sanselige, udmønter sig her fotografisk.
Anne Bjørn arbejder også med andre medier f.eks. mixed media – ofte ud fotos, som hun bearbejder, tegner, maler og trykker på. Billeder og tegninger af tekstiler kan indgå i værkerne på linje med mønstre og symboler.

Hun er optaget af det enkle udtryk med poetisk kraft – i at skabe rum og stemninger.
Der er fernisering lørdag den 5.oktober kl 14 hvor vi som vanlig byder på lidt at spise og drikke. Udstillingen har åben lørdag og søndag fra kl 11-17, sidste dag er den 3.november.

Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen

Alexei Svetlov i Galleri Korinth 

En surrealistisk, futuristisk og imaginær verden, med farver der på en og samme gang er både skarpe og afgrænsede!

Galleri Korinth præsenterer malerier af Alexei Svetlov der i sine værker leger med kontraster og perspektiver i sine vidunderlige, fantasifulde værker, som indeholder hans fascination og sans for detaljen.
Alexei Svetlov er født i Skt. Petersborg, Rusland og kom som 5-årig ind på den anerkendte kunstskole ”The Children Art Studio” ved Hermitage Museet. Senere har han studeret på det russiske kunstakademi ‘Imperial Academy of Art’, Skt. Petersborg. Alexei Svetlov er i dag bosiddende i Stockholm. Kunstneren er døv, hvilket ikke har været et handicap for hans kunst, tværtimod har den udviklet sig i ejendommelige retninger, der gør oplevelsen af hans værker helt unik.
Til udstillingen har Svetlov udvalgt værker med ret så forskellige motiver fra mere pompøse bygningsværker og små badehuse til erotiske scener. Motiver og lokaliteter tillader ofte en vis genkendelighed men vinklingen udfordres ofte af humorismen.

Fernisering lørdag den 17.august kl.14

ALLE ER VELKOMNE, gratis entre

Herefter vil udstillingen kunne se i Galleriets åbningstider som er:
August måned torsdag til mandag kl.11-17 og september måned lørdag og søndag kl. 11-17, sidste dag er søndag den 15.september

 

Summerexhibition 2019

Again this year we arrange a summerexhibition with the gallery's artists. There will also be a number of new artists, that we have not previously shown.

The parttcipating artist are Søren Hansen, Kai Glad, Elin Østergaard, Nancy Bech, Holger Klintholm, Berit Amdi Jacobsen, Frank Fenriz, Claes Otto Jennow all from Denmark, Saku Santeri Heinonen Fin, Barbara Kroll D, Nao Oshima JAP, Poul R Weile D, Oxana Mahnac D, Sofie Fensch D, Steffen Blunk D, Brigitte Schröck D, Helene Habbot Bautista F, Anett Münnicg D, Yuneno Goma JAP, Johannes Neuhann D

The exhibition opens on Saturday 29 June at 1400, where we offer a little good to eat and drink.

It is a put and take exhibition, so you get any purchased works with home right away.
There is free entrance and everyone is welcome 
The exhibition will then be open Thursday to Monday from 1100 to 1700 last day will be 11 August.

 

 

 

”Between Heaven and Earth”

Vi er stolte af at kunne præsentere nye værker af vores engelsk/amerikanske kunstner David Fox der er født i London, uddannet på Wimbledon School of Art og på St. Martins School of Art. I 1980’erne flyttede han til New York hvor han har boet og arbejdet siden.
David er multikunstner han maler og tegner, gerne farvestrålende billeder af urbane mennesker, hans motiver er oftest med udgangspunkt i den menneskelige eksistens, dramaerne mellem mennesker, kærligheden, smerten, konflikter og krig. Han maler også en del selvportrætter og han er en eminent modeltegner. David benytter forskelligartede udtryk og ofte stærke farvekontraster der er med til at skabe virkningen, til tider en dramatisk virkning, oftest med menneskelige figur og man fornemmer lysten til at fortælle historier.
David skriver også digte, han netop har udgivet digtsamlingen ”Between Heaven and Earth” på det tyske forlag Moloko Print, han har også medvirket i flere kunstbøger på forlaget Corvinus Press og har skrevet adskillige skuespil der er opført på teatre i og omkring New York.
Endvidere er David Fox en habil musikker der har udgivet flere albums.
David Fox har en lang række udstillinger bag sig i USA, England, Tyskland, Sverige.
Vi glæder os til hans første soloudstilling i Danmark, der er fernisering lørdag den 25.maj kl 14 hvor der som sædvanlig vil være lækre snacks og noget at drikke. Udstillingen vil være åben onsdag til søndag fra kl. 11 til 17. Der er gratis entre.

"Øjeblikke og tankestreger"

Elin Østergård udstiller tegning, maleri og keramik i Galleri Korinth.

”Min kat, mine ænder, høns, fiskene fra havet, min lækre mand med sit store skæg”. Elin Østergaard fortæller om hendes motiver, mens den ene skønne skitse efter den anden får plads på bordet. Vi er på besøg hos Elin i Ulbølle, - for først i maj skal hun udstille i Galleri Korinth. Vores lokale kunstner er uddannet cand.phil. i Kommunikation, har været billedkunstner siden 2001 og underviser på Den Frie Lærerskole i Ollerup. 

Efter 2 års intenst arbejde, udgav Elin Østergaard og Rachel Zachariassen d. 3. april bogen "BILLEDKUNST - et fag i skolen", bogen kan ses og købes i galleriet.

Udstillingen har fernisering lørdag den 4. maj kl.14.00

Elin vil være tilstede under ferniseringen og vil Elins mand Tom Bjerg vil spille et par numre fra sin spritnye EP ”Den vej”, vi vil som sædvanlig at sørge for lidt godt til ganen.
Udstillingen vil kunne opleves i perioden frem til søndag den 19.5. Galleri Korinth har i denne periode åben tirsdag til søndag kl.11.00 til 17.00.

"Fra Røde Mor til Grøn Far"

koncert og storytelling.
Fredag den 26.4 kl 20 kommer Troels Trier forbi Galleri Korinth og giver en intim koncert. Vi har også en udstilling med hans malerier, skulpturer, tryk m.m.
Troels Trier debuterede som sangskriver i 1969, og kan derfor fejre sit 50-års jubilæum som scenekunstner. Han kan også med rette kalde sig multikunstner. Som musiker, sanger, entertainer, skuespiller, komponist, forfatter, billedkunstner, keramiker m.m. mangler han efterhånden kun at tilføje ”balletdanser” til rækken af kunstneriske discipliner, som han har beskæftiget sig med i sin lange karriere.
Hvem ved, hvad fremtiden bringer!
I de senere år har maleriet dog fyldt det meste og har resulteret i talrige udstillinger i gallerier og kunsthaller over hele landet.
Men showbusiness trækker, og med dette soloshow er Troels Trier tilbage på landevejene med sange og anekdoter fra sin lange karriere fra Røde Mor til Trier & Brüels bodegashow.
Udstillingen kan ses til koncerten og lørdag den 27.4 og søndag den 28.4 fra 11-17.

"Berlin goes to Korinth"

Berlin goes to Korinth
I efteråret 2017 var galleriejer Torben Nebrot i Berlin, hvor han bl.a. besøgte XTRO Ateliers, et kunstnerhus hvor en række kunstnere fra hele Europa har atelier.
Nu kommer otte af disse kunstnere fra XTRO ATELIERES i Berlin til Galleri Korinth, hvor de I løbet af en uges tid, i samarbejde med Galleri Korinth, vil skabe en spændende gruppeudstilling med maleri på lærred og plade, silketryk, collage og akvarel og installation.
Kunstnerne er tyske Steffen Blunk, Anett Münnich, Brigitte Schröck, Johannes Neuhann, Sophie Fensch, Sabrina Kratz, finske Siiri Haarla og italienske Claudia Vitari.
XTRO ATELIERS er et kunstnerfællesskab, hvor kunstnerne udover at have studieplads arrangere udstillinger, fælles projekter og kurser.
Udstillingen har fernisering lørdag den 16.marts kl. 14.00, hvor fire af kunstnerne vil være tilstede.
Derefter kan udstillingen opleves lørdag og søndag kl 11.00 til 17.00 med sidste dag den 14. april
Galleri Korinth byder som vanlig på lidt godt til ganen!
Vi glæder os til at se jer!

"Grafik i sort hvid og i farver!"

Galleri Korinths første udstilling i år er udstillingen “Black White versus Color” hvor den fransk kunstner Hélène Habbot Bautista og den danske Søren Bjælde præsenterer deres grafik.

Hélène Habbot Bautista kommer fra Frankrig, beskriver sig selv som illustrator og grafiker og har valgt linoleumstryk og Aquatinte til at skabe det udtryk hun ønsker. Motiverne er inspireret af den litteratur hun læser og de gamle amerikanske noir film og tyske ekspressionistiske film. Litteratur fylder meget i Hélène’s liv og hendes bibliotek i hendes hjem, i Paris fungerer også som det sted hun hænger trykkene til tørre.

Hun er illustrator og grafiker, oprindelig uddannet skolelærer. Hélène arbejder med sine tryk, primært i sort hvid, hendes kompositioner er er ofte stramme, enkelt genstande eller enkeltpersoner, lys og skygge og spejlinger. Hélène arbejder både med højtryks og dybdetryks teknikker og på udstillingen vil også være værker aquatinteværker der er fremstillet som dybdetryk.
Hélène arbejder udover grafikken også med videokunst og vi har til denne udstilling skabt et rum for at kunne præsentere denne i Galleriet.

Søren Bjælde er oprindelig uddannet kemiker og historiker, men allerede i 1980 helligede han sig kunsten. Søren har tegnet og lavet små skulpturer hele sit liv og både hans tegninger, skulpturer og grafik er kendetegnet ved en særlig underfundig Søren Bjælde streg. Søren arbejder med træsnit og har opnået at kunne håndtere tryk med op til 16 farver. Han er tilknyttet Fyns Grafisk Værksted i Odense men har også værksted i hjemmet i Jelling. Søren har udstillet adskillige steder bl.a. på Fåborg Museum i 2012 og selvfølgelig Vejle Kunstmuseum, hvor han havde en stor soloudstilling i 2012, her kunne man udover Sørens træsnit også opleve hans finurlige skulpturer.
Vi vil på udstillingen præsentere både træsnit og enkelte skulpturer.

Udstillingen åbner med fernisering lørdag den 2.februar kl 14, hvor på sædvanligvis byder på et glas og lidt mundgodt.
Herefter har udstillingen åben lørdag og søndag kl 11 til 17, frem til den 3.marts

"Henckel & Fenriz"

I november præsenterer vi den københavnske billedkunstner Kennet Henckel og den lokale billedhugger Frank Fenriz. Deres billedunivers er på en gang er dragende, underfundigt, humoristisk, samfundskritisk og lidt barsk.
Kenneth Henckel er autodidakt billedkunstner stammer oprindelig fra Vordingborg, hvor han trådte sine barne- og ungdomsko.
I 1994 flytter Kenneth til København. Det var så nyt og spændende og han slugte det hele råt og i de følgende år var det kunstfoto, videoproduktion og musik der optog Kenneth. I 97 kom Kenneth ind på forårsudstillingen Charlottenborg med en video han kaldte ”Undskyld” det var stort for ham dengang.
Han var også begyndt at lave grafisk design bl.a. har Kenneth deltaget i flere plakatkonkurrencer og har lavet to plakater for Galleri Korinth og det har stadig hans store interesse.
Kenneth begyndte for alvor at male omkring 2009 og i starten var det meget med cement og andre lidt utraditionelle materialer han eksperimenterede med. Kenneth har gennem årene arbejdet med sit billedsprog og været omkring forskellige udtryk og materialer, udstillingen i Galleri Korinth vil være præget af maleri, acryl på lærred, figurativt, et udtryk der ofte har hentet inspiration i det grafiske og i tegneserier.
”Mine malerier indeholder lige dele eftertænksomhed, sindstilstande, en refleksion på verden omkring mig og så er der ofte en humoristisk vinkel knyttet til mine billeder” siger Kenneth.
Alle Frank Fenriz' skulpturer fremstår som et udsagn på hvad det vil sige at være menneske, de er et svar eller overvejelser over det at være menneske. Mennesker står dagligt overfor nogle valg, som afstedkommer en række uoverskuelige konsekvenser. Derfor fremstår de ofte groteske for beskueren, hvad er det egentlig figuren gør? Og hvorfor fremstiller frank Fenriz vores kampe og svære valg på en måde så vi alligevel trækker på smilebåndet?
Vores liv, sameksistens og kommunikation udvikles gennem sprogets betydninger og tegn. Tegn udvikles gennem form, og form kommer fra materialet. Hvis materialet er jern, hvordan er så sproget? Frank Fenriz bøjer og blødgør jernet hårde struktur, så sproget fremstår som et klart billedsprog.
Der er fernisering den 10.11 kl 14 hvor vi byder på lidt godt at spise og drikke. Udstillingen er herefter åbent lørdage og søndage fra 11-17 sidste dag 2.12.
Kenneth er tilstede ved ferniseringen og vil passe udstillingen den 11.11.

"Skumring"

De
Invitation til udstillingen

Hydro-dybning, stencils, collage, tape og pensel ……….

Galleri Korinth har fornøjelse at præsentere

”Hydrodeepism”………….

en udstilling af den filippinske kunstner Bong Delfins værker, udført med integration af de forskellige teknikker såsom hydro-dypning, stencils, collage, tape og pensel. Det er kunstnerens idé til hvordan en 21. århundrede moderne kunstner kan udvikle kunstneriske måder der kan repræsentere sin generation, i en moderne verden af ​​internet og sociale medier. "Hydrodeepism" (hydro dyb isme) er en kunstnerisk metode og et begreb udtænkt af kunstneren Bong Delfin, inspireret af "hydro dyppe", der er en traditionel grafisk teknik, bedre kendt som marmorering. Hvirvlende, vand overførsel ….. en metode der har været brugt i tusinde år. I Japan og Tyrkiet kaldet "Suminagashi" . Bong Delfin er en moderne filippinsk kunstner med base i Europa. Han er født på øen Mindanao i 1982 i en arbejderfamilie. De kunstneriske udfoldelser startede da han som 7årig brugte sit talent på at kopierede billeder fra tegneserier. Da han var 13 år lærte han teknikken med silketryk på T-shirt, hvilket blev en måde at tjene penge til en uddannelse som Industrial Engineering. Han udviklede egne designs af T-shirt inspireret af ”Punkrock” og ”Skateboardkulturen”, en inspiration der fortsat kan anes i hans værker. På jagt efter bedre muligheder i livet, flyttede han i 2011 til Danmark for at arbejde som au pair. Her opdagede hans værtsfamilie hans talent og støttede ham i at forfølge sin interesse for kunsten. I 2013 modtog Bong prisen som ​​årets kunstner i en International Art Festival i Kerteminde. Dette gav ham mulighed for at forfølge sin interesse for kunst. Han begyndte på kunstskole i Odense. Bong har gennem hårdt arbejde og engagement udviklet sit talent og har vundet anerkendelse, han er blevet inviteret til at udstille sin kunst i Gallerier og ved andre kunstneriske arrangementer, i Danmark, Sverige og Tyskland. Han bor i øjeblikket i Madrid hvor han fortsætter med at eksponere sig selv på den europæiske kunstscene og udvikle sine talenter. Aktuelt er Bong Delfin, udover at udvikle sin særlige teknik "Hydrodeepism", forfatter og idemand bag "Dream Weaver Project", der er en kunst-ikke-krig fortalervirksomhed og kunstnerisk platform, der hjælper de lokale kunstnere og øge den moderne kunstscene i hans region i SOCCSKSARGEN, Filippinerne.

Vi holder fernisering lørdag den 12.11 kl 14.00 hvor vi som sædvanlig byder på lidt godt at spise og drikke. Udstillingen vare til den 27.11 og er åben torsdag fra 16-20 og lørdag/søndag fra 11-17.

På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg Venlig hilsen Torben Nebrot Jørgensen 
invitation til

UDSTILLINGEN ”EVERY THING IS…….”

Fotografi, landskaber, farver, sort/hvid

Galleri Korinth har fornøjelsen at præsentere den svenske mesterfotograf Stellan Karlsson og hans natur- og landskabsbilleder.

Stellan Karlsson blev født i 1952 i Växjö, han ønsker det usminkede og rene. Stellans billeder indeholder både lys og mørke og der er ofte en dramatisk atmosfære i hans billeder. Stellan har arbejdet med de fleste genrer med hensyn til foto, fra dokumentarfilm til reklamer. I de seneste år har Stellan hovedsagelig helliget sig til landskabsfotografering, primært i de sydlige dele af Sverige, dvs. Skåne, især Österlen, hvor de åbne landskab breder sig, og lyset er allestedsnærværende, men han har også fotograferet på Færøerne og Danmark.

Stellan arbejde gerne ved havet på grund af lyset og det drama det skaber pga. vejrets hutige skift. Han vender ofte tilbage til de samme steder for at finde et bedre lys, eller at fotografere emnet på et andet tidspunkt af året. Stellan jagter et billede i lang tid, før de tre komponenter: lys, komposition og følelse er som han ønsker.

”Jeg fotograferer fordi jeg ønsker at viderebringe noget til mig selv. Det handler om at bringe mine egne følelser snarere end en andens”.

"Stellan Karlsson motiver er tidløse og balancer mellem virkelighed og fantasi. I sine sort-hvide fotografier lader Stellan mennesker og miljøer opløses. Virkeligheden er ved at forsvinde. Du føler eksistens afhængig af tilfældigheder, den ubønhørlige march af tid og hukommelse upålidelighed. Hvad var det, skete den anden dag eller det andet år? Var det bare en drøm? Ja, du kan tænke på, mens du ser Stellan Karlsson fotografier. "

Rolf Ljung / Östra Småland

Vi holder fernisering lørdag den 15.10 kl 14.00 hvor vi som sædvanlig byder på lidt godt at spise og drikke. Udstillingen vare til den 6.11 og er åben torsdag fra 16-20 og lørdag/søndag fra 11-17. På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg Venlig hilsen Torben Nebrot Jørgensen

 
 
EN KORINTHER VENDER HJEM

Brynhild Bøtker Eriksen (tidligere Mogensen) forlod Korinth efter studentereksamen i 1965 for at tilbringe et år som au pair i London og har siden opholdet der boet og arbejdet i det midtjyske.

Nu er hun snart tilbage i Korinth for en kort bemærkning med en bagage af mange malerier, som hun udstiller i Galleri Korinth, Snedker Hansens gamle værksted og bolig. Brynhild er i 1969 uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium og har siden sin dimission fra seminariet været ansat som lærer i folkeskolen og senere som souschef og afdelingsleder i Herning Ungdomsskole. I 2007 valgte hun at gå på efterløn.

En interesse for kunst, som hun i løbet af sit arbejdsliv ikke havde haft tid til at beskæftige sig med, skulle nu afprøves, og det blev i første omgang til en uddannelse som brodøse i frit broderi, som hun i løbet af 3 år tilegnede sig med hjælp fra en dygtig og inspirerende læremester, Bettina Andersen, som selv er en dygtig brodøse og har skrevet flere bøger om frit broderi. Uddannelsen til brodøse (afsluttet i 2009 i Kerteminde) blev startskuddet til mange kreative eksperimenter indenfor broderi, maleri (akryl, såvel som olie og akvarel), collage samt forskellige former for tryk og fotooverføring.

Brynhild tilstræber i sin kunst en vis stoflighed og ser en stor udfordring i naturens strukturer i såvel smukke som slidte overflader som f.eks. i gamle stenmure, forfaldne plankeværker eller afskallede træstammer. Brynhild eksperimenterer meget i sin kunst. Således anvender hun ud over lærreder, akryl-/oliemaling og pensler flere forskellige andre materialer og teknikker for at opnå spændende resultater. Det være sig frit broderi, papirstøbning, monoprints og fotooverføring ved hjælp af forskellige metoder. Motiverne hentet fra naturens mangfoldighed har fået et tvist af noget abstrakt og hun tager også udgangspunkt i digte og fotos og således tilføjer sine værker en vis symbolik.

Brynhild har udstillet mange steder bl.a. på Banegården i Åbenrå og på Skjern Gl. Mølle og hun har fået værker antaget på flere censurerede udstillinger bl.a. på Kulturellen i Herning, på Limfjordens Censurerede Udstilling på Gimsinghoved og på den censurerede udstilling ”INSIDE” på KUNSTPAKHUSET i Ikast.

Både, viskestykker og kuverter……….

Gensyn med kendt kvidelig kunstners mangfoldighed
Galleri Korinth har den store fornøjelse at byde indenfor til en udstilling med væver, maler, grafiker, pilefletter og meget mere Annette Holdensen der er født i 1934.

Hun er medlem af Kunstnersamfundet, Den Gyldne og Den fynske Forårsudstilling.

Galleriet viser en række af Annettes værker fra de sidste godt 20 år, bl.a. vil en del af hendes 70 både, som hun lavede i forbindelse med hendes 60 års fødselsdag i 94-95, blive vist. Det store projekt med 70 både, udført over skeletter i træ eller metal og beklædt med alle hånde organiske materialer. Denne idé havde været på vej ganske længe, men fik næring af en gave fra kolleger og venner over hele Danmark, der i forbindelse med hendes 60-års fødselsdag i 1994 havde samlet penge ind til en udstilling og en rejse som tak for hendes indsats i kunstnergruppen Flash 1984-90, Fynske Kunsthåndværkere fra 1972 og senest kunstnersammenslutningen Den Gyldne Orgeltone i Nordisk Kunst fra 1991.

Vi viser også en del af hendes broderede værker og bemalede kuverter, flettede kurve samt malede billeder og den sidste nye grafik vil blive vist.

Annette Holdensen har siden hendes debut deltaget i et væld af udstillinger i Danmark og i udlandet, ligesom hun har haft flere markante separatudstillinger, på Kunstindustrimuseet 1972, 1979 og 1987, på Vejle Kunstmuseum 1974 og på Esbjerg Kunstmuseum 1988. Desuden har hun været censor ved Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling. Hun har modtaget en række legater og hædersbevisninger, bl.a. stipendier fra Statens Kunstfond, Ole Haslunds Kunstfond 1990, Dronning Ingrids Romerske Fond 1993, Fyns Amts Kunstpris 1997 og Anne Marie Telmányis Legat 1998.

Et særkende ved Annette Holdensen har været hendes respekt for kolleger og studerende. Hun har været en person, som mange har søgt for at få råd og vejledning. Nogle har boet hos hende i længere perioder for at arbejde med deres egne ting eller for at assistere ved hendes store projekter. Andre har søgt hende i forbindelse med hendes undervisning på Det Jyske Kunstakademi 1982-87, på Kunsthåndværkerskolen i Kolding 1985-86 eller på Statens Høgskole for Design og Kunsthåndværk i Bergen, Norge, 1994. Hos Annette Holdensen har husfliden, kunsthåndværket og kunsten været hinandens nødvendige forudsætninger og derfor tæt forbundne, uden smålighed eller snobberi.

Annette Holdensen er en af vores dygtigste grafikere hvor hun bl.a. bruger en simpel men effektiv teknik collografi hvor man ridser i papstykker, der så trykkes som højtryk.

Hun har i de sidste mange vintre tilbragt 3 måneder i Mirleft i Marokko, hvor hun bor til leje i et lerklinet hus. Her trykker hun bl.a. sammen med unge marokkanske venner. Hun har bl.a. trykt nogle grafiske fisk i Marokko.

Annette Holdensen kører selv til Marokko i egen bil. Vi håber at se rigtig mange torsdag den 25. august kl 19 til fernisering, hvor Annette Holdensen vil være tilstede.

Ud over kunst også vil byde på chocolade, kaffe og et glas portvin.

Udstillingen varer til den 25.9 og har åbent torsdag fra 16-20 og lørdag-søndag kl 11-17.

bedste hilsner

Galleri Korinth

Torben Nebrot
Farverige Frauen

Vi er stolte af at kunne præsentere en international kunstner nemlig den russisk/tyske kunstner Oxana Mahnac.
Hun blev født i 1970 i Nizhny Tagil, en stor industriby i Ural og hvor hun voksede op på grænsen mellem Europa og Asien.
Oxana Mahnac er uddannet fra kunstakademiet i Nizhny Tagil i 1990 til 1995, en tid med store sociale forandringer i Rusland. Hendes afsluttende eksamen i 1995 var med temaet "Element Kvinde".
Da kunstakademiet fejrede sit 50 års jubilæum i 2009 blev Oxana Mahnac nævnt som en af de bedste studerende i historien.
I 1996 flyttede Oxana til Tyskland og hun bor i dag i Berlinmed sin familie. I de senere år har hun deltaget i mange solo- og gruppeudstillinger i hele Europa. Ud over de maleri og grafik er hun også illustrator og i 2012 har hun illustreret og designet en digtsamling af den tyske digter Daniela Lindemann.
"Oxana Mahnacs billeder er præget af stærke karismatiske kvinder. Det virker som om deres karakterer træder ind i rummet og suger al opmærksomhed til sig. De dristige stærke farver, de udtryksfulde øjne og sensuelle munde er som en magnet for beskuerens opmærksomhed.”
Angela Mahmoud Kunsthistoriker
Vi håber at se rigtig mange lørdag den 6. august kl 14 til fernisering, hvor Oxana Mahnac også vil være tilstede.
Ud over kunst også vil byde på snacks og lidt at drikke.
Udstillingen varer til den 19.8 og har åbent tirsdag – fredag kl 13-17 og lørdag og søndag kl 11-17.
På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg
Venlig hilsen Nancy Bech & Torben Nebrot Jørgensen
MAD DOGS AND AN ENGLISHMANN


Vi er meget stolte af at præsentere vores sommerudstilling med fire spændende kunstnere: David Fox, Niels Willum, Dorthe Dencker og Anne Brérot.

David Fox er en spændende engelsk/amerikansk kunstner, født i London i 1957. Der studerede han ved Wimbledon School of Art og på St. Martins School of Art. I 1980'erne flyttede han til New York og har boet og arbejdet der lige siden.
David Fox er en visuel kunstner af postmoderne kunst. Hans medier er maleri, tegning, grafik, skulptur, og fotografering. Desuden skriver han teaterstykker, hvoraf to er blevet opført i New York. David Fox arbejder med mange temaer og stilarter, dog er den menneskelige figur central og man fornemmer lysten til at fortælle historier.

Igen er vi stolte af at kunne vise nye værker af Niels Willum som er uddannet tegner, maler og skulptør fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Niels Willum er 56 år, bor og arbejder lidt nord for Ebeltoft på Djursland.
Hans motivverden tager udgangspunkt i religiøse og seksuelle temaer – ofte sat i en historisk ramme. Voluminøse kvinder, groteske kroppe, dyrefigurer, kors og forsamlinger af mennesker hører til yndlingsmotiverne.

Billedhugger og modellør Dorthe Dencker er debutant i gallerisammenhæng. Hun præsenterer en eksklusiv serie af spændende alternativt modellerede krukker til udstillingen i Galleri Korinth. Dorthe Dencker er meget eksperimenterende og har bl.a. udstillet på KS 2015. Hun er 52 år, uddannet på Aarhus Kunstakademi og har senere gået hos skulptør og bronzestøber Thomas Andersson samt senest John Olsen, Fyn. Hun bor og arbejder med kunst på fuldtid på Fejø.

I samarbejdede med Gallerie Rasmus har vi også fornøjelsen at præsentere grafik af Anne Brérot.
Hun er uddannet ved kunstakademiet i Aix-en-Provence og har i mere end tyve år udstillet i Paris, Annecy, Metz og Lyon og har deltaget i flere internationale kunstmesser.
Anne Brérot dyrker landskabs- og figurmaleriet. Hun er 54 år, bor og arbejder i Lyon, Frankrig.

Ferniseringen af denne spændende udstilling er onsdag den 13.juli kl 19
Udstillingen varer til den 3.august og har åbent tirsdag-fredag kl 13-17 lørdag-søndag kl 11-17.
(Der er dog lukket tirsdag den 19.juli.)

På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg
Yderligere oplysninger: Torben Nebrot Jørgensen, tlf.: 42 40 32 01
Venlig hilsen
Nancy Bech & Torben Nebrot Jørgensen
Den Sorte Skole i Korinth

Vi glæder os over, at kunne byde velkommen til to dygtige fynske grafikere Trine Anderschou og Line Eskestad som begge er uddannet på det Fynske Kunstakademi og er begge medlem af BKF og Fyns Grafiske Værksted.

Begge kunstnere har udstillet på museer, kunsthaller og gallerier i både Danmark og udlandet. Senest har begge kunstnere udstillet på Kunstcenter Silkeborg Bad og i Den Sorte Skole på Brandt13. De har i mange år trykt spændende og finurlige grafiske værker med dyr, mennesker og huse som kan ses på udstillingen.

Vi håber at se rigtig mange fredag den 24. juni kl 16 til fernisering, hvor det vil være muligt at hilse på begge kunstnere.

Ud over kunst også vil byde på snacks og lidt at drikke.

Udstillingen varer til den 10.juli og har åbent tirsdag – fredag kl 13-17 og lørdag og søndag kl 11-17.
Det vil også være muligt at træffe Trine Anderschou i galleriet lørdag den 2.juli hvor hun passer udstillingen.
Poul Lee
Intensitet…..

Vi er meget stolte af at kunne præsentere vores næste kunstner Poul Lee, der er autodidakt kunstmaler - han har rejst, opsøgt og set kunst i Europa siden 1975.

Poul Lee har modtaget talrige priser og legater herunder bl.a. Det Store Bolsjelegat på 50 øre i 1957 og Statens Kunstfonds arbejdslegat. Poul Lee har gæsteudstillet på Sammenslutningen Den Frie Udstilling og har udstillet på Charlottenborg og i udlandet - både på museer, kunsthaller og gallerier og nu er turen kommet til hans hjemby Korinth hvor vi har fornøjelsen i Galleri Korinth.

Poul Lee har bl.a. udstillet sammen med John Olsen og Lars Abrahamsen. Poul Lee er medlem af ”Den Fynske Forårsudstilling” og B.K.F.
Poul Lee har udført udsmykninger og solgt til mange offentlige institutioner og til private.

Han har udført illustrationer til 'Højsangen' og malerier på 9 cd-covers, med musik af den russiske komponist Rodion Shchedrin.

Poul Lee har udført tegninger og digte på talrige offentlige toiletter landet over og sidst men ikke mindst har Poul Lee fået megen ros af sin mor.

Preben Winther, forfatter og kunstkritiker skrev i www.kunstavisen.dk: ”Stoflighed, dybde, intensitet Poul Lees malerier ligner ikke noget andet i dansk kunst, men skal man søge ligesindede med hensyn til kunstnerisk styrke, må navne som Anders Kirkegaard og Hans Christian Rylander være et par gode bud. Også her bør beskueren tage sig tid foran de enkelte værker, hvoraf nogle er endog meget store. Lad være med at søge entydige fortolkninger, endsige løsninger på, hvad der udfolder sig i dem. De er regulært fantastiske”.

Vi håber at se rigtig mange lørdag den 4. juni kl 14 til fernisering, hvor Poul Lee bl.a. viser 5-6 sprit nye værker som ikke tidligere har været udstilling. Ud over kunst også vil byde på snacks og lidt at drikke. Udstillingen varer til den 19.6 og har åbent tirsdag – fredag kl 13-17 og lørdag og søndag kl 11-17.

Desuden vil der under Korinth Kulturdage lørdag 18.6 kl 13-14 blive en kunstner snak hvor Poul Lee vil fortælle om sine værker og sit virke som kunstner.
 
 
Saku Santeri Heinonen
Æstetik, døde dyr og blottede bryster.

Den finske multikunstner, Saku Santéri Heinonen udstiller kunstfotos og malerier i Galleri Korinth i maj måned, udstilling åbner lørdag den 7.maj kl 16.00.

Jeg kender Saku Santéri Heinonen fra udstilling i forbindelse med foreningen Norden’s 70 års fødselsdag sidste år, hvor man kunne opleve hans spændende kunstfoto i Bryggergården i Faaborg.

Saku Santéri Heinonen er professionel billedkunstner, teaterinstruktør, manuskriptforfatter, digter, musikker og sidst men ikke mindst professionel gourmetkok.

Saku Santéri Heinonen har udstillet på flere finske museer og gallerier, han har instrueret mere end 70 teater forestillinger, han har skrevet 10 skuespil, han er en flittig klummeskribent og han få udgivet flere digtsamlinger. Så man må sige at Saku er en multikunstner.

Saku Santéri Heinonens kunstfotos viser døde dyrekroppe, edderkopper på nøgne kvindebryster, hans oliemalerier handler ligeledes om nogle af de store eksistentielle spørgsmål i livet, død og erotik.

Fernisering er lørdag d.7. maj kl.16.00, som noget nyt er der mulighed for at melde sig til spisning efter ferniseringen. Menuen står på kaninragout og en vegetarret, der serveres et glas vin hertil, hele herligheden kan man få for 100kr.

Tilmelding er nødvendig til torben@nebrot.dk eller 42403201.

Vi håber at se rigtig mange til ferniseringen og at vores nye tiltag med mulighed for spisning efterfølgende også bliver taget godt imod. Udstillingen varer til den 29.maj og har åbent fredag kl 14-20 lørdag kl 11-16 og søndage kl 11-16

Vi ses
Bedste hilsner
Nancy & Torben

Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg
Mobil 4240 3201 info@nebrot.dk
www.gallerikorinth.dk
Gitte Degnemark
JydskeVestkysten kommer til Korinth….
 
Eller rettere sagt vi vil gerne præsentere kunstneren Gitte Degnemark fra Varde, der bl.a. laver portrætter på avispapir. Gitte er fascineret af at finde historien der ligger bag ansigtet, fange det udtryk der sammenfatter det hele menneske.
 
Kirsten-Marie Hedeland, TV-programvært på Kunst for Tiden og skribent ved Kunstavisen skrev i januar 2016:
 
Gitte har en stor indsigt og er god til at udvælge elementer eller livsbegivenheder fra det enkelte menneske, som synes at fortælle noget sandfærdigt om det menneske hun portrætterer. Hun omdanner det fra en koncentreret form til en ærlig forenkling med sine streger.  Hver dag fyldes vi med tungsindige overskrifter og indlæg via de forskellige medier. Nogen af dem berører os dybt og vi føler et behov for at få det bearbejdet på en eller anden måde. Gitte oplever samme behov og med sine streger i kul og blyant bearbejder hun det. På en avis baggrund, hvor hun finder rammende ord i en overskrift eller blandt linjerne i avisartiklen, maler hun portrætter, som understøtter det skrevne ord. Det er hendes måde at sætte fokus på dybe og alvorlige emner. 
 
Hun ser ansigtet formet som et kuperet terræn, hvor fortid, nutid og fremtid kan spores. Hver en lille rynke, som opdages et sted i ansigtet, gemmer på en del af historien. Øjets glans, der møder hende, hjælper endnu mere med at få stregerne rigtigt placeret. Netop placeringen af stregerne er yderst vigtig for helheden og oplevelsen af udtrykket. 
 
I selve processen er det først og fremmest den dybe ro, fortabelsen og en nærmest meditativ tilstand der indtræffer, når verden omkring hende forsvinder og tiden holder op med at eksistere. Glæden ved at opleve motivet tage sin form og genopdage ansigtet på en anderledes måde. Et tegnet eller malet portræt skulle gerne løfte sig fra fotografiet og fange personen på en fornyet måde.
 
Portrættegning må for Gitte aldrig blive en kopiering og en alt for teknisk korrekthed, men bør i højere grad indeholde en egen kunstnerisk fortolkning. Det imponerende ligger i at finde sig selv i tegneprocessen, at kunne se det der ikke kan fanges med kameraet eller det blotte øje. Det er netop dét Gitte kan. Med ganske få streger fanger hun udtrykket og stemningen i et motiv. Det er hendes streger – hendes øjne, der ser og hendes hånd der fører pennen og definerer det endelige udtryk.
 
Det at være portrættegner er ikke en stilart, men en livsstil. Det er en konstant intens observation og en passion, der ligger dybt forankret. Gitte Degnemark følger ingen hemmelig formel, blot en dybsindig nysgerrighed og stor lyst hos kunstneren, til at opleve mennesker på en ny måde, når hun har tegnet dem.
 
Vi håber at se rigtig mange lørdag den 9. april kl 14 til fernisering, hvor der ud over kunst vil være tapas og lidt at drikke.
Udstillingen varer til lørdag den 30. april og vi har åbent fredag kl 14-20 lørdag kl 11-17 og søndage kl 11.17 eller efter aftale.
Surrealistisk kunstoplevelse i Korinth

Malerier ved Mette Melander, skulpturer ved Frank Fenriz og sindssyge snacks ved Rasmus Kjær - fernisering lørdag den 5. marts kl 14

-Da jeg så Mette Melanders billeder første gang på Facebook tænkte jeg: Har jeg fundet en ny Ole Fick? Jeg elsker hans billeder, så derfor tog kontakt til Mette. Hun kom ned og så vores galleri og vi aftalte at hun skulle udstille her.

Mette Melander er autodidakt billedkunstner. Hun maler med olie på lærred og når hun tegner er det som regel med oliebaserede farveblyanter.
Mette Melander laver også ”Altered books”, hvor hun ændre gamle bøger til små kunstværker med tegninger, collager og klippe klistre m.m.

- ”I mange år har jeg arbejdet på, at beherske det realistiske men de sidste 4-5 år har jeg arbejdet mig længere ind i surrealismen og symbolismen, da det altid har fascineret mig” fortæller Mette Melander. Hun er tydeligt inspireret af kunstnere som Dalí, Magritte og Kvium og hun kan godt lide at arbejde med et stærkt udtryk, stærke farver, det skøre og lidt dystre og dekadente. Om sine motiver siger Mette Melander: ”Jeg syns det er svært at sætte ord på mine motiver, for eksempel høre jeg en sangtekst og så er der en sætning der giver mig nogle associationer, så popper der et billede op i mit hoved og så begynder jeg at male. Jeg finder reference fotos på nettet eller tager billeder selv. Tit ender et maleri ud på en helt anden måde end den oprindelige ide. Motiverne har bund i mine egne tanker og følelser, det er altid ud fra mit liv at billederne kommer, men jeg prøver altid at opnå plads til fortolkning, at jeg ikke bliver for bogstavlig i mit udtryk. Det er nok også derfor jeg arbejder med surrealismen/symbolismen i mine billeder.

Hun har altid mest malet mennesker og ansigter, hun bliver aldrig træt af at arbejde med forskellige ansigtsudtryk, lys og skygge. Et ansigtsudtryk kan sige mere end 1000 ord. Mettes tegninger er meget inspireret af Alice i eventyrland. Hun kan godt lide det skøre og tossede univers og giver det tit et twist. Hun kan lide at gøre det uhyggeligt og dystert, lidt mere djævelsk.
Bøgerne laver hun mest for hyggens skyld, for at "slappe af" her kan hun være kreativ uden at det skal blive for "dybt". Det er mere humor og tit lavet med lidt "løsere hånd" Ofte laver hun sine bøger når hun er lidt tom for ideer til malerierne. Andre bøger kan være mere dagbogsagtige.

Mette Melander har kun udstillet nogle få gange i private kunstforeninger. Hun er 44 år, født og opvokset i Køge og flyttede i 2000 til Glamsbjerg sammen med sin familie. https://www.facebook.com/Melanders?fref=ts

Frank Fenriz har jeg snart kendt i mange år, første gang jeg mødte Frank var da han var, underviser på skulpturkursus i fiberbeton på Kragekær Kunstskole og her fik jeg et indblik i en finurlig og dedikeret billedhuggers univers.

Frank arbejder altid med den menneskelige anatomi både i fiberbeton, paperclay, træ og jern, han støber i bronze og aluminium og senest har han, med stor dygtighed, kaster sig ud i digitalkunst, hvor han skaber sine skulpturer i computeren og får dem printet ud på en 3D printer for så at støbe dem i bronze.

Frank udstiller et bredt udvalg af hans værker Frank er en anerkendt billedhugger der har udstillet mange steder og er p.t. aktuel med en udstilling i Gallerie Rasmus. Frank er medlem af Gæsteatelier Hollufgård og De Sydfynske Kunstnere.
http://www.frankfenriz.dk/
Rasmus Kjær er en stor madkunstner fra København og en stor fan af Mette Melander. Han har meddelt at han levere ”sindssyge snacks” til vores fernisering. Rasmus udlært kok i 1993. Har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele Europa. Vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.
http://www.rasmuskjaer.dk/

Vi håber at se rigtig mange lørdag den 5.marts kl 14 til fernisering, hvor der ud over kunst vil være sindssyge snacks og lidt at drikke. Udstillingen varer til den 27.marts og har åbent i påsken som følger søndag den 20.3 11-17 man-ons 11-16 fredag 11-20 og lør-søn den 26-27.3 fra kl 11.16
 
Vild, Vildere, Willum…….
Kom og se noget udfordrende kunst - Da jeg første gang så Niels Willums værker på Facebook tænkte jeg, ham må jeg lokke til at udstille i Korinth, for at ruske lidt op i den lokale kunstverden og måske også tiltrække folk fra Odense, fra Fyn og ja måske fra hele Danmark, fortæller Torben Nebrot Jørgensen - den vildskab og urkraft er lige noget for mig og at Niels Willums kunst samtidigt er lidt eller måske, for nogen, meget provokerende er bare mig, forsætter Torben Nebrot Jørgensen. Niels Willum er uddannet tegner, maler og skulptør fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Hans motivverden tager udgangspunkt i religiøse og seksuelle temaer, der ofte er sat i en historisk ramme. Voluminøse kvinder, groteske kroppe, dyrefigurer, kors og forsamlinger af mennesker hører til blandt yndlingsmotiverne. Niels Willum er samtidig optaget af simpel mekanik, og udstyrer ofte sine skulpturer med en funktion, der vækker minder om simpelt legetøj. På den måde tilføres figurerne en uskyld, der står i skarp kontrast til det afbillede (kønsorganer, kvinder med mange bryster etc.) Niels Willums værker er åbne for fortolkning i mange retninger, men man vil kunne finde kærligheds-og/ eller magtrelationer i næsten alle hans billeder/skulpturer. Med de voldsomme motiver og tydelig inspiration fra renæssancen balancerer Niels Willum på grænsen mellem det smukke og det obskøne. Han har skabt sit helt eget unikke udtryk, der ikke ligner noget andet vi ser på dagens kunstscene, og er helt klart en kunstner, som vi kan forvente at se meget mere til nationalt såvel som internationalt. Niels Willum er 55 år, bor og arbejder lidt nord for Ebeltoft på Djursland. Udover at være tegner, maler og skulptør har Niels også været filminstruktør, manuskriptforfatter, tegnet drejebøger, kostumer, scenografi til film og teater. Han arbejder pt på dukketeateret ”Teater Refleksion” i Aarhus. Niels Willum har tidligere bl.a. udstillet på Haderslev Museum, Ertebølle Museum, Randers Historiske Museum, Aarhus Teater, Danske Bank Aarhus, Djursland Bank, Kolind og Ebeltoft Bibliotek
 
Vi håber at se rigtig mange lørdag den 6. februar kl 14 til fernisering, hvor der ud over kunst også som sædvanlig vil være lidt lækkert at spise og drikke.
Mads Hofman Andersen
Urban Streetart kunstner fortæller visuel fortællinger i Galleri Korinth i januar. Der er fernisering lørdag d.9.januar kl.14 Galleri Korinth vil gerne takke alle vores kunstnere og gæster for et forrygende efterår 2015, det har været helt overvældende med den opbakning vi har fået og vi vil ønske alle et godt nytår. Vi glæder os til at sparke det nye år i gang, på lørdag, når byder vi velkommen til Mads Hoffman Andersen og hans farvestrålende malerier og tegninger. Mads Hoffman Andersen er 37 år og uddannet skolelærer, kommer fra Hornslet uden for Århus. I dag bor Mads i København, hans malerier og tegninger er tydeligt inspireret af Street Art og Hip hop miljøet. Selv fortæller Mads om sine billeder at hans stil er urban contemporary, en blanding af urbankunst og samtidskunst. Hans billeder har udgangspunkt i de fortællinger han møder på sin vej. Galleri Korinth oplyser at der til fernisering, ud over Mads Hoffmans billeder, vil være en musikalsk mini koncert med Eva Carlsen og vi byder selvfølgelig på et lille glas og lidt mellemøstlige specialiteter. Alle er velkomne! Udstillingen vil være åben hver fredag 14-20 og hver lørdag og søndag 11-17 sidste dag vil være søndag den 24. Januar
 INDBYDELSE
Galleri Korinth´s udstilling med kunstnerparret Verner Brems og Lotte Overgaard Brems. 
Vi indbyder til fernisering lørdag d.31.oktober kl.14.00 ”Drømmemotiver hentet fra 50’erne, barske mænd og skønne kvinder, flotte biler og drømme fra barndommens univers, med sjove kruseduller 
Verner Brems er billedkunstner og grafisk designer. Medlem af Billedkunstnernes Forbund. Om sin kunst siger han: Reliefferne er den glade og positive afdeling for udskårne figurer…De har ofte skæve og groteske vinkler, gerne inspireret fra børnenes verden. Jeg kalder dem relieffer, fordi de har en 3-D virkning ved, at de ‘træder’ ud fra baggrunden. MALERIERNE har handling, bevægelse og kroppens sprog fra tegneseriens og reklamens verden - en stil der minder om gamle romantiske film og nostalgi. Ofte i et tvistet drama med skønne kvinder og barske mænd til tonerne fra orkestergraven… Lotte Overgaard Brems er billedkunster og grafisk designer hun er medlem af Dansk Journalistforbund og arbejder til daglig som nyhedsgrafiker på JyllandsPosten. Hun kalder sine billeder for LOTTELINE – kunst for voksne og barnlige sjæle. Inspirationen er hentet fra børns intuitive billedunivers med fede børnestreger og sjove kruseduller. Blandet med en stram grafisk indgang til maleriet er LOTTELINE er pudsig cocktail fuld af modsætninger. LOTTELINE billederne er både impulsive og styrede. Vilde og milde. 
Vi har åbent søndag d.1.november fra kl.11.00-16.00 og derefter torsdag, fredag, lørdag kl.11.00 til 16.00 og når flaget er ude eller efter aftale. sidste dag lørdag 28. november
 

Englekursus

Kom og lav din personlige engel, tag dit barn eller barnebarn med.  
Hvornår: Lørdag den 7. og søndag den 8. november er der englekursus for voksne og børn.
Lørdag er for voksne og søndag for voksne med børn. 
Begge dage kl.10.00 til 15.00 
Priser: 300 kr. for en voksen 500 kr. for en voksne med et barn 300 kr. for ekstra børn 50 kr. materialer pr person. 
Underviser: Inge Lis Gaardsted, ejer af billedskolen Stjernedrys i Vejle, www.inge-lis-gaardsted.dk. 
Hvor: Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg Tilmelding: til Nancy Bech på telefon 30297862, eller mail nancy@nebrot.dk, Senest den 31.oktober. 
Vi giver kaffe og the, tag en madpakke med. Der skal min være 8 deltagere
Galleri Korinth | Reventlowsvej 15, Faaborg  | Tlf.: +45 42403201 | info@nebrot.dk