“Christmas is comming” Julekunstmarked i Galleri Korinth
“Christmas is comming” og I Galleri Korinth har vi besluttet at netop i år hvor meget må aflyses vil vi bidrage til julestemningen med et JULEKUNSTMARKED.
En weekend hvor vi fylder galleriet med julehjerter, keramikvaser, akrylmaleri, pivirøvfløjter, grafik, akvareller, collager, corona-geder, linoleumstryk, keramik, mixed media, modelstudier, øreringe, julekort altså en mangfoldighed af kunst, der kan opleves til lyden af julemusik og med smagen af brunkager, gløgg og kaffe mm. Der vil være værker af ca. 20 kunstnere, danske og udenlandske. Konceptet er at værker højst må koster 2020 kr. og der vil være værker fra nogle få kroner til 2020 kr.
Galleri Korinth Julekunstmarked er åbent lørdag den 5. og søndag den 6.december, og lørdag og søndag den 12. og 13.12 alle dage kl 11.00 til 17.00
“Christmas is comming”, vi håber I kommer!
Kærlig hilsen
Nancy og Torben
Hvem er de? Hvor er de på vej hen?
Galleri Korinth byder velkommen til årets sidste soloudstilling den 7. november med kunstner Arne Møller fra Odense. Arne Møller er uddannet maler på Det Fynske Kunstakademi i 1989 og startede allerede under sin uddannelse med at arbejde på værkstedet i Kunstmuseum Brandts, det blev til 31 år som sluttede i 2018, hvor han var værkstedsleder.
Arne Møller arbejder med mange forskellige kunstneriske udtryk bl.a. scenografi, udsmykningsopgaver, workshops, akryl malerier, små ”skulpturer” og senest er han blevet optaget linoleumstryk og har skabt en serie af billeder om hvilke han siger: ”de får beskueren til at reflekterer over ”Hvem er de og hvor er de på vej hen”
Der er fernisering den 7.11 kl 13 – 18 med Covid-19 tilmelding:
12 gæster fra kl 13 til 14
12 gæster fra kl 14 til 15
12 gæster fra kl 15 til 16
12 gæster fra kl 16 til 17
12 gæster fra kl 17 til 18
Billetter hentes vi vor hjemmeside www.gallerikorinth.dk eller ved at ringe 42403201 eller email torben@nebrot.dk eller
her Vi har både sprit og mundbind og vi glæder os til at se jer.
Motivløst, nonfigurativt, abstrakt, inspireret af den svenske natur.
Galleri Korinth byder efteråret velkommen med en udstilling med den svenske kunstner Jan Axelsson der udtrykker sig nonfigurativt på lærred og træ. Jan Axelssons farver og former repræsenterer ikke noget bestemt ved at ligne, men lader dem træde frem i deres egen ret.
Jan Axelsson bor og arbejder til daglig i Sörby, der ligger mellem de to store søer i Sverige, et stykke øst for Gøteborg.
Jan har siden 2008 udstillet flere steder i Sverige samt i Edinburgh, Tel Aviv, Boston og hos Galleri Ramfjord i Oslo, han har ikke tidligere udstillet i Danmark. Vi har fundet vej til ham og hans kunst via nogle af hans danske følgere på Instagram, hvoraf flere har haft kontakt til galleriet.
Jan Axelsson har gået på Skövde kunstskole i 2009 og Tidaholm Kunstskole 2009 til 2011.
”Med min baggrund som erhvervsfisker og skovarbejder bliver naturen den vigtigste inspirationskilde for mig, ikke som et billede, men mere som en sanselig tilstedeværelse. I mit maleri forsøger jeg at lade det abstrakte og minimalistiske sammen med lærredet, træ og metal skabe sit eget udtryk.”
Citat Jan Axelsson
Vi holder fernisering lørdag den 3.10 kl 14 hvor Jan Axelsson er til stede og alle er velkommen.
Derefter er udstillingen åben lørdag og søndag fra kl 11 til 17 sidste dag er den 25.10
ART ODENSE
ART ODENSE er en kunstmesse der udspringer af et ønske om at bidrage til at give publikum mulighed for, at opleve en række aktuelle danske og udenlandske kunstnere.
Fra den 8. September til den 20. September byder ART ODENSE velkommen til udstilling i Kunstbygningen Filosoffen og det er et samarbejde mellem Galleri Oxholm og Galleri Kbh Kunst fra København, Galleri V 58 fra Aarhus og Galleri Korinth fra Sydfyn.
Galleri Korinth, der er initiativtager til samarbejdet, har tidligere udstillet på Filosoffen og glæder sig til et gensyn med det fynske kunstpublikum, som med ART ODENSE får lejlighed til at opleve masser spændende samtidskunst, maleri, grafik og skulptur.
Vi håber at ART ODENSE vil blive en årlig tilbagevendende begivenhed.
På ART ODENSE vil publikum kunne opleve kunst fra bl.a. danske Linda Horn, russiske Jenka Barakina, danske Simon Vestford og Brian Saaby, tyskrussiske Oxana Mahnac, russiske Alexei Svetlov, danske Ellis K Mortensen, danske Ole Aakjær, danske Siri Grindesgaard, belgiske Isabelle Scheltjens m.fl.
Udstillingen er åben fra tirsdag den 8. September til søndag den 20. September. Filosoffen har åbent tirsdag til søndag kl 11.00 til 17.00.
ART ODENSE holder ferniseringer fredag den 11.september kl 17.00 - 19.00 hvor vi byder på snacks og lidt at drikke.
Animal Saints
8.august til 30.august
Anna Laurine Kornum er besat af dyr- biovidenskab og filosofi og har illustreret en række bøger med sine detaljerede motiver, der måske er præget af at hun er uddannet biolog.
Anna Laurine arbejder med modsætninger eller diktomi’er, motiverne er oftest dyr og menneskers forhold til hinanden.
Art Space i Kbh beskriver hendes kunst med udtryk som : “Anna Laurine Kornum spidder virkeligheden med sin pensel, hendes portrætter af dyr og mennesker, husdyr, vores måde at behandle dyr.”
Kunsten har til alle tider beskæftiget sig med vores forhold til naturen, dens skønhed, farver og harmoni, Anna Kornums billeder er på sin vis både smukke og skræmmende og i alt fald vedkommende i forhold til aktuelle etiske problemstillinger vedr. menneskets forhold til natur og dyr.
Udstillingen har fernisering lørdag den 8.august kl 14 og har derefter åbent lørdag og søndag kl 11-17 eller efter aftale, sidste dag er den 30.august.
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen
Ken Denning og højskole sangene.
15.5 - 14.6 Ken Denning
Højskolesange oversat til malerier
Galleri Korinth er meget stolte af kan kunne præsentere udstillingen ”Højskolesange oversat til malerier” med billedkunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl, de har fra Højskolesangbogen udvalgt 25 sange, som Ken Denning har oversat til lærred.
Nu findes Svantes lykkelige dag og I Danmark er jeg født også som malerier. De populære sange fra Højskolesangbogen er blandt de 25 sange, som er udvalgt til bogen.
Ken Denning, anerkendt maler repræsenteret på museer i ind- og udland, har altid musikken med, når han maler. Når han går ude i det landskab, som inspirerer ham, hører han altid en melodi. Da han en dag manglede et benspænd, faldt han over Højskolesangbogen, fordi den samtidig vidner om fællesskab.
”Jeg var nået til et sted, hvor jeg bekræftede mig selv i mit eget billedsprog. Jeg måtte have et benspænd. Det kunne være en samarbejdspartner, for det har jeg normalt ikke som kunstner” siger Ken Denning og fortsætter:
”Jeg har altid på godt og ondt misundt musikerne det fællesskab, som de har, og jeg ikke har. Jeg er bare mit eget orkester, mens musikerne hele tiden skal forholde sig til hinanden”
Han kontaktede derfor operasanger Jesper Buhl, tidligere chef for Den Fynske Opera, for at høre, om han ville være med i et samarbejde om Højskolesangbogen. De skulle vælge en række sange, som kunstneren skulle oversætte til malerier. Sange og malerier skulle samles i en bog og siden formidles ved en række kunstkoncerter.
På den måde får billedkunstneren en ny platform og et nyt publikum, hvor han fortæller, hvordan man omsætter tekster og melodier til et maleri, mens operasangeren synger, både solo og fælles med publikum. Operasanger Jesper Buhl, der nærmest har den blå sangbog som en del af sit DNA.
Vi glæder os til at se jer
NYTÅRSKUR
8.2 – 1.3 “Nytårskur”
Igen i år indbyder vi til nytårskur med champagne og et musikalsk indslag af operasanger Christian Damsgaard akkompagneret af Peter Møllerhøj, samt fernisering på årets første udstilling, der i år er kurateret af galleristen Torben Nebrot og med værker udvalgt med intentionen, visionen om at skabe en udstilling med et maskulint touch. Der vil være værker af finske, tyske, russiske, polske, amerikanske, franske og danske kunstnere. Nytårskuren og fernisering lørdag d. 8. 2 kl.14.00
TRAKTOR TEATER & KREATIV WORKSHOP
... både for børn og voksne (gratis)
Kunstneren Tine Louise Kortermand kører rundt i Fåborg-Midtfyn kommune på en guld- og diamant dekoreret traktor fra maj 2019 og et år frem. Undervejs besøger hun vidt forskellige familier, hjem og steder. Hun optræder i guldtraktorens musikskab som den oversavede dame og indsamler historier fra de folk, hun besøger. De indsamlede historier skrives om til en musikteaterforestilling, som uropføres på Polymeren om et år.
Det er en god cocktail af vanvid, poesi og nærvær ...
Søndag den 24. november 2019 kl 14 besøger hun Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg.
Kom glad, og vær med til at bidrage med din særlige historie og lav den maske, som du kan tage på, når musikteater-forestillingen TRAKTOR uropføres på Polymeren om et år. (NB! Man må også gerne bare kigge på)
Se mere på: http://www.guldtraktor.dk
”Maskinerne kommer – traktorer og andre store maskiner”
Vi er glade for at kunne præsentere november måneds gruppeudstilling med temaet: ”Maskinerne kommer – traktorer og andre store maskiner”. Vi bor jo lige midt i landbrugsland og oplever disse prægtige traktorer og andre store landbrugsmaskiner, hver dag og vil derfor gerne hylde disse med en udstilling.
Vi har inviteret en række kunstnere, til på hver deres måde, med netop deres medie og deres virkemidler at udtrykke sig om temaet “traktorer og andre store maskiner”.
På udstillingen vil der være malerier, fotos, installationer og tekster af Birthe Larsen, Holger Klintholm, Kai Glad, Kirsten Christensen, Lars Mikkes, Nina Bjørn, Torben Nebrot og Uffe Johansen. Kunstnerne vil være tilstede ved ferniseringen.
Vi har fernisering lørdag den 9.11 kl 14 hvor alle er velkommen.
Der vil være lidt godt både at spise og drikke. Udstillingen kan derefter ses hver lørdag og søndag fra kl 11-17 eller efter aftale, sidste dag er 1.12.
TRAKTOR TEATER & KREATIV WORKSHOP ... både for børn og voksne (gratis)
Kunstneren Tine Louise Kortermand kører rundt i Fåborg-Midtfyn kommune på en guld- og diamant dekoreret traktor fra maj 2019 og et år frem. Undervejs besøger hun vidt forskellige familier, hjem og steder. Hun optræder i guldtraktorens musikskab som den oversavede dame og indsamler historier fra de folk, hun besøger. De indsamlede historier skrives om til en musikteaterforestilling, som uropføres på Polymeren om et år.
Det er en god cocktail af vanvid, poesi og nærvær ...
Søndag den 24. november 2019 besøger hun Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg.
Kom glad, og vær med til at bidrage med din særlige historie og lav den maske, som du kan tage på, når musikteater-forestillingen TRAKTOR uropføres på Polymeren om et år. (NB! Man må også gerne bare kigge på)
Se mere på: http://www.guldtraktor.dk
”Parallelle spor”
Det er med stolthed vi præsenterer Anne Bjørn som kommende kunstner i galleriet. Anne startede i værkstedspraktik hos bl.a. Annette Holdensen i 1969 og er derefter uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole. Siden har hun arbejdet som kunstner.
Anne Bjørns udgangspunktet er tekstilt, hun arbejder i vævede tekstiler med lette, transparente og skrøbelige udtryk. Hun undersøger trådens muligheder i den rene form – tegner med tråden og kombinerer de vævede tynde papirtråde med mønstre laserskåret i papir eller bearbejdet stof.
I hendes kunstneriske praksis er Anne Bjørn optaget af det enkle og stramme udtryk.
Hun inddrager de fysiske og mentale omgivelser, ofte udmøntet i et let organisk, transparent og skrøbeligt udtryk. I mange af hendes åbne vævninger arbejdes der bevidst med en lysvirkning, som omdanner tekstilet fra sikkert håndværk til flertydigt rum. Ved at lade tæpperne kaste skygge, ved at fordoble, spejle, forvrænge og gentage arbejdet, er der mere tale om en egentlig fremkaldelse af tekstilet og de mange synsmåder, et billede indeholder, end en traditionel, kunstnerisk praksis. Den tekstile skygge kommer til syne på væggen som et ekko, et fundament – vævningen, noget af det mest håndgribelig eller stoflige og sanselige, udmønter sig her fotografisk.
Anne Bjørn arbejder også med andre medier f.eks. mixed media – ofte ud fotos, som hun bearbejder, tegner, maler og trykker på. Billeder og tegninger af tekstiler kan indgå i værkerne på linje med mønstre og symboler.
Hun er optaget af det enkle udtryk med poetisk kraft – i at skabe rum og stemninger.
Der er fernisering lørdag den 5.oktober kl 14 hvor vi som vanlig byder på lidt at spise og drikke. Udstillingen har åben lørdag og søndag fra kl 11-17, sidste dag er den 3.november.
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen
Alexei Svetlov i Galleri Korinth
En surrealistisk, futuristisk og imaginær verden, med farver der på en og samme gang er både skarpe og afgrænsede!
Galleri Korinth præsenterer malerier af Alexei Svetlov der i sine værker leger med kontraster og perspektiver i sine vidunderlige, fantasifulde værker, som indeholder hans fascination og sans for detaljen.
Alexei Svetlov er født i Skt. Petersborg, Rusland og kom som 5-årig ind på den anerkendte kunstskole ”The Children Art Studio” ved Hermitage Museet. Senere har han studeret på det russiske kunstakademi ‘Imperial Academy of Art’, Skt. Petersborg. Alexei Svetlov er i dag bosiddende i Stockholm. Kunstneren er døv, hvilket ikke har været et handicap for hans kunst, tværtimod har den udviklet sig i ejendommelige retninger, der gør oplevelsen af hans værker helt unik.
Til udstillingen har Svetlov udvalgt værker med ret så forskellige motiver fra mere pompøse bygningsværker og små badehuse til erotiske scener. Motiver og lokaliteter tillader ofte en vis genkendelighed men vinklingen udfordres ofte af humorismen.
Fernisering lørdag den 17.august kl.14
ALLE ER VELKOMNE, gratis entre
Herefter vil udstillingen kunne se i Galleriets åbningstider som er:
August måned torsdag til mandag kl.11-17 og september måned lørdag og søndag kl. 11-17, sidste dag er søndag den 15.september
Summerexhibition 2019
Again this year we arrange a summerexhibition with the gallery's artists. There will also be a number of new artists, that we have not previously shown.
The parttcipating artist are Søren Hansen, Kai Glad, Elin Østergaard, Nancy Bech, Holger Klintholm, Berit Amdi Jacobsen, Frank Fenriz, Claes Otto Jennow all from Denmark, Saku Santeri Heinonen Fin, Barbara Kroll D, Nao Oshima JAP, Poul R Weile D, Oxana Mahnac D, Sofie Fensch D, Steffen Blunk D, Brigitte Schröck D, Helene Habbot Bautista F, Anett Münnicg D, Yuneno Goma JAP, Johannes Neuhann D
The exhibition opens on Saturday 29 June at 1400, where we offer a little good to eat and drink.
It is a put and take exhibition, so you get any purchased works with home right away.
There is free entrance and everyone is welcome
The exhibition will then be open Thursday to Monday from 1100 to 1700 last day will be 11 August.
”Between Heaven and Earth”
Vi er stolte af at kunne præsentere nye værker af vores engelsk/amerikanske kunstner David Fox der er født i London, uddannet på Wimbledon School of Art og på St. Martins School of Art. I 1980’erne flyttede han til New York hvor han har boet og arbejdet siden.
David er multikunstner han maler og tegner, gerne farvestrålende billeder af urbane mennesker, hans motiver er oftest med udgangspunkt i den menneskelige eksistens, dramaerne mellem mennesker, kærligheden, smerten, konflikter og krig. Han maler også en del selvportrætter og han er en eminent modeltegner. David benytter forskelligartede udtryk og ofte stærke farvekontraster der er med til at skabe virkningen, til tider en dramatisk virkning, oftest med menneskelige figur og man fornemmer lysten til at fortælle historier.
David skriver også digte, han netop har udgivet digtsamlingen ”Between Heaven and Earth” på det tyske forlag Moloko Print, han har også medvirket i flere kunstbøger på forlaget Corvinus Press og har skrevet adskillige skuespil der er opført på teatre i og omkring New York.
Endvidere er David Fox en habil musikker der har udgivet flere albums.
David Fox har en lang række udstillinger bag sig i USA, England, Tyskland, Sverige.
Vi glæder os til hans første soloudstilling i Danmark, der er fernisering lørdag den 25.maj kl 14 hvor der som sædvanlig vil være lækre snacks og noget at drikke. Udstillingen vil være åben onsdag til søndag fra kl. 11 til 17. Der er gratis entre.
"Øjeblikke og tankestreger"
Elin Østergård udstiller tegning, maleri og keramik i Galleri Korinth.
”Min kat, mine ænder, høns, fiskene fra havet, min lækre mand med sit store skæg”. Elin Østergaard fortæller om hendes motiver, mens den ene skønne skitse efter den anden får plads på bordet. Vi er på besøg hos Elin i Ulbølle, - for først i maj skal hun udstille i Galleri Korinth. Vores lokale kunstner er uddannet cand.phil. i Kommunikation, har været billedkunstner siden 2001 og underviser på Den Frie Lærerskole i Ollerup.
Efter 2 års intenst arbejde, udgav Elin Østergaard og Rachel Zachariassen d. 3. april bogen "BILLEDKUNST - et fag i skolen", bogen kan ses og købes i galleriet.
Udstillingen har fernisering lørdag den 4. maj kl.14.00
Elin vil være tilstede under ferniseringen og vil Elins mand Tom Bjerg vil spille et par numre fra sin spritnye EP ”Den vej”, vi vil som sædvanlig at sørge for lidt godt til ganen.
Udstillingen vil kunne opleves i perioden frem til søndag den 19.5. Galleri Korinth har i denne periode åben tirsdag til søndag kl.11.00 til 17.00.
"Fra Røde Mor til Grøn Far"
koncert og storytelling.
Fredag den 26.4 kl 20 kommer Troels Trier forbi Galleri Korinth og giver en intim koncert. Vi har også en udstilling med hans malerier, skulpturer, tryk m.m.
Troels Trier debuterede som sangskriver i 1969, og kan derfor fejre sit 50-års jubilæum som scenekunstner. Han kan også med rette kalde sig multikunstner. Som musiker, sanger, entertainer, skuespiller, komponist, forfatter, billedkunstner, keramiker m.m. mangler han efterhånden kun at tilføje ”balletdanser” til rækken af kunstneriske discipliner, som han har beskæftiget sig med i sin lange karriere.
Hvem ved, hvad fremtiden bringer!
I de senere år har maleriet dog fyldt det meste og har resulteret i talrige udstillinger i gallerier og kunsthaller over hele landet.
Men showbusiness trækker, og med dette soloshow er Troels Trier tilbage på landevejene med sange og anekdoter fra sin lange karriere fra Røde Mor til Trier & Brüels bodegashow.
Udstillingen kan ses til koncerten og lørdag den 27.4 og søndag den 28.4 fra 11-17.
"Berlin goes to Korinth"
Berlin goes to Korinth
I efteråret 2017 var galleriejer Torben Nebrot i Berlin, hvor han bl.a. besøgte XTRO Ateliers, et kunstnerhus hvor en række kunstnere fra hele Europa har atelier.
Nu kommer otte af disse kunstnere fra XTRO ATELIERES i Berlin til Galleri Korinth, hvor de I løbet af en uges tid, i samarbejde med Galleri Korinth, vil skabe en spændende gruppeudstilling med maleri på lærred og plade, silketryk, collage og akvarel og installation.
Kunstnerne er tyske Steffen Blunk, Anett Münnich, Brigitte Schröck, Johannes Neuhann, Sophie Fensch, Sabrina Kratz, finske Siiri Haarla og italienske Claudia Vitari.
XTRO ATELIERS er et kunstnerfællesskab, hvor kunstnerne udover at have studieplads arrangere udstillinger, fælles projekter og kurser.
Udstillingen har fernisering lørdag den 16.marts kl. 14.00, hvor fire af kunstnerne vil være tilstede.
Derefter kan udstillingen opleves lørdag og søndag kl 11.00 til 17.00 med sidste dag den 14. april
Galleri Korinth byder som vanlig på lidt godt til ganen!
Vi glæder os til at se jer!
"Grafik i sort hvid og i farver!"
Galleri Korinths første udstilling i år er udstillingen “Black White versus Color” hvor den fransk kunstner Hélène Habbot Bautista og den danske Søren Bjælde præsenterer deres grafik.
Hélène Habbot Bautista kommer fra Frankrig, beskriver sig selv som illustrator og grafiker og har valgt linoleumstryk og Aquatinte til at skabe det udtryk hun ønsker. Motiverne er inspireret af den litteratur hun læser og de gamle amerikanske noir film og tyske ekspressionistiske film. Litteratur fylder meget i Hélène’s liv og hendes bibliotek i hendes hjem, i Paris fungerer også som det sted hun hænger trykkene til tørre.
Hun er illustrator og grafiker, oprindelig uddannet skolelærer. Hélène arbejder med sine tryk, primært i sort hvid, hendes kompositioner er er ofte stramme, enkelt genstande eller enkeltpersoner, lys og skygge og spejlinger. Hélène arbejder både med højtryks og dybdetryks teknikker og på udstillingen vil også være værker aquatinteværker der er fremstillet som dybdetryk.
Hélène arbejder udover grafikken også med videokunst og vi har til denne udstilling skabt et rum for at kunne præsentere denne i Galleriet.
Søren Bjælde er oprindelig uddannet kemiker og historiker, men allerede i 1980 helligede han sig kunsten. Søren har tegnet og lavet små skulpturer hele sit liv og både hans tegninger, skulpturer og grafik er kendetegnet ved en særlig underfundig Søren Bjælde streg. Søren arbejder med træsnit og har opnået at kunne håndtere tryk med op til 16 farver. Han er tilknyttet Fyns Grafisk Værksted i Odense men har også værksted i hjemmet i Jelling. Søren har udstillet adskillige steder bl.a. på Fåborg Museum i 2012 og selvfølgelig Vejle Kunstmuseum, hvor han havde en stor soloudstilling i 2012, her kunne man udover Sørens træsnit også opleve hans finurlige skulpturer.
Vi vil på udstillingen præsentere både træsnit og enkelte skulpturer.
Udstillingen åbner med fernisering lørdag den 2.februar kl 14, hvor på sædvanligvis byder på et glas og lidt mundgodt.
Herefter har udstillingen åben lørdag og søndag kl 11 til 17, frem til den 3.marts
"Henckel & Fenriz"
I november præsenterer vi den københavnske billedkunstner Kennet Henckel og den lokale billedhugger Frank Fenriz. Deres billedunivers er på en gang er dragende, underfundigt, humoristisk, samfundskritisk og lidt barsk.
Kenneth Henckel er autodidakt billedkunstner stammer oprindelig fra Vordingborg, hvor han trådte sine barne- og ungdomsko.
I 1994 flytter Kenneth til København. Det var så nyt og spændende og han slugte det hele råt og i de følgende år var det kunstfoto, videoproduktion og musik der optog Kenneth. I 97 kom Kenneth ind på forårsudstillingen Charlottenborg med en video han kaldte ”Undskyld” det var stort for ham dengang.
Han var også begyndt at lave grafisk design bl.a. har Kenneth deltaget i flere plakatkonkurrencer og har lavet to plakater for Galleri Korinth og det har stadig hans store interesse.
Kenneth begyndte for alvor at male omkring 2009 og i starten var det meget med cement og andre lidt utraditionelle materialer han eksperimenterede med. Kenneth har gennem årene arbejdet med sit billedsprog og været omkring forskellige udtryk og materialer, udstillingen i Galleri Korinth vil være præget af maleri, acryl på lærred, figurativt, et udtryk der ofte har hentet inspiration i det grafiske og i tegneserier.
”Mine malerier indeholder lige dele eftertænksomhed, sindstilstande, en refleksion på verden omkring mig og så er der ofte en humoristisk vinkel knyttet til mine billeder” siger Kenneth.
Alle Frank Fenriz' skulpturer fremstår som et udsagn på hvad det vil sige at være menneske, de er et svar eller overvejelser over det at være menneske. Mennesker står dagligt overfor nogle valg, som afstedkommer en række uoverskuelige konsekvenser. Derfor fremstår de ofte groteske for beskueren, hvad er det egentlig figuren gør? Og hvorfor fremstiller frank Fenriz vores kampe og svære valg på en måde så vi alligevel trækker på smilebåndet?
Vores liv, sameksistens og kommunikation udvikles gennem sprogets betydninger og tegn. Tegn udvikles gennem form, og form kommer fra materialet. Hvis materialet er jern, hvordan er så sproget? Frank Fenriz bøjer og blødgør jernet hårde struktur, så sproget fremstår som et klart billedsprog.
Der er fernisering den 10.11 kl 14 hvor vi byder på lidt godt at spise og drikke. Udstillingen er herefter åbent lørdage og søndage fra 11-17 sidste dag 2.12.
Kenneth er tilstede ved ferniseringen og vil passe udstillingen den 11.11.
"Skumring"
Det er med stor glæde, at Galleri Korinth byder velkommen til den første soloudstilling på Fyn med engelske
David Cobb. Han er uddannet på Bath Academy of Art og Corsham & Worthing College of Art i England og var i mange år lektor i Fine Art på Bath College, David har de seneste mange år undervist på Ærø Kunsthøjskole.
Udstillingen "Skumring" præsenterer publikum for Davids abstrakte og minimalistiske verden.
”Udgangspunktet for alle malerier er altid "noget set" et øjeblik, et fragment glimtvis af noget - oplevet for første gang i dagens løb - fragmenter af arkitektur, en sammenhæng af farver, ekkoer fra landskabet, havet og himlen, skygger, formerne mellem objekterne.
“Anything from the never ending richness of Everything”
Jeg noter disse glimt, der "finder mig" i små skitsebøger.
Disse fangede øjeblikke er udgangspunktet - frøet. Nogle gange står disse frø for sig selv og sammen med de mærker jeg har lavet, krydser kløften mellem den virkelige verden og et maleri.
Oftere er det dog bare starten på en langt længere proces, en spiring ... mærker og farver lag på lag, indtil det er reduceret, det er nok og det virker for mig. I never know where a painting is going but I know when I get there.” siger David Cobb.
Der er fernisering den 6.oktober kl 14-17 hvor kunstneren vil være tilstede, herefter har udstillingen åben lørdag og søndag fra kl 11-17 eller efter aftale. Sidste dag er den 28.oktober.
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen
Galleri Korinth Filosoffen
Galleriet flytter til Odense med vores kunstnere de næste 14 dage. Her præsenterer vi den tyske kunstner Oxana Mahnac, amerikanske David Fox, finske Saku Santeri Heinonen, polske Andrzej Siek, filippinske Bong Delfin og følgende danske kunstnere Frank Fenriz, Mette Melander, Nis Schmidt, Tina Thorborg, Magnus Møller, Claes Otto Jennow, Eva C, Lars Mikkes, Berit Amdi Jacobsen og Niels Willum. På udstillingen vil være maleri, collage, skulpturer og keramik.
Det er i Kunstbygningen Filosoffen, der er fernisering tirsdag den 11.september kl 17, hvor vi byder på lidt snacks og et glas vin. Udstillingen er herefter åben tirsdag til søndag fra kl 11-17, mandag lukket, sidste udstillingsdag søndag d. 23.september. Vi glæder os til at byde nye og kendte gæster velkommen i Odense.
Galleriet i Korinth i denne periode være åbent efter aftale. Se mere på www.gallerikorinth.dk
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen
"Menschen" by Barbara Kroll
Vi er stolte af at kunne præsentere udstillingen ”Menschen” med den tyske kunstner Barbara Kroll.
Barbara Kroll bor og arbejder i Maintal nær Frankfurt am Main i Tyskland. Hun har gået på et kunstgymnasium i 80'erne og senere studeret på Academy of Fine Arts i Poznan
Barbara fortæller om sit arbejde:
”Alt mit arbejde er et resultat af min korrespondance med virkeligheden. Motiverne er et resultat af den særlige situation og ekstraordinære kompilering af ting.
Enkelhed er meget vigtig for min kunst. Gennem denne forenkling er jeg i stand til at afvige mellem det væsentlige og mindre væsentlige.
Arbejdsprocessen, som fører til et billede, består af forstudier samt bestemmelse af størrelse, farve og form tilpasset billedet og motivet.
I min kunst kombinerer jeg mest abstrakt med figurative elementer.
Mine værker fremstilles hovedsageligt i olie eller akryl på maleplade eller pap.
Hvorfor maler jeg?
Dette er den måde, jeg forsøger at håndtere mit miljø på, skabe en tålelig virkelighed.”
Foruden Barbaras billeder vil der også være et udvalg af Frank Fenriz finurlige skulpturer. Frank er en af tre kunstnere udvalgt til at udsmykke nogle passager i Ringe.
Vi åbner udstillingen den 11.august kl 14 hvor Barbara Kroll
Galleri Korinth inviterer til sommerudstillingen:
”Kunst og kunsthåndværk i Galleri Korinth”.
Billedkunst, maleri og collage, artprint, plakater og postkort og keramik, skulpturer og smykker. Store og små værker. Der vil være kunst i mange genrer og prisklasser, i sort hvid og i farver.
Udstillingen åbner tirsdag den 17.juli kl.17 til 20
Alle er velkommen. Vi byder på et glas vin og en kop kaffe som også kan nydes i Galleriets gårdhave.
Udstillingen vil være åben tirsdag til søndag kl. 11 til 17 eller efter aftale, mobil 42 40 32 01. Udstillingens sidste dag vil være onsdag den 8. august.
”Big Should Not Be”
Det behøver ikke at være stort!
En udstilling med to kvindelige japanske kunstnere Yumeno Goma og Nao Oshima i Galleri Korinth, hvor de udstiller keramik, akvaral og grafik.
Yumeno og Nao har siden 2008 haft en særlig tilknytning til Danmark begyndende med et højskoleophold på Bornholm, hvor de studerede keramik og grafik. Siden har de gæstet Bornholm flere gange og udstillet på en række af øens gallerier. Yumeno har også studeret på Engelsholm Højskole og er medlem af Fyns Grafiske Værksted. Såvel Yumeno som Nao er uddannet fra tekstilafdelingen på Kyoto Seika Universitet.
Da de efter deres først højskoleophold på Bornholm havde en afsluttende udstilling troede de ikke, at der var nogen der ville købe deres kunst, men det var der og det selv om deres udtryk var tydeligt anderledes, præget af deres japanske baggrund.
Første gang de udstillede sammen, var efter deres højskoleophold på Bornholm, hvor de udstillede i et lokalt galleri. Mens de diskuterer med hinanden, forsøger de at skabe et rum hvor deres værker supplere hinanden.
De oplever, at de er i stand til frit at udtrykke ting, fordi de bruger lang tid sammen og ser samme ting. De rejser meget for at møde nye ting, dyr og planter, det landskab du så på en rejse, grene og sten af træer hentes, når du tager en tur, faldne blade og så videre.
Yumeno føler, at hendes sanser bliver mere klare, når hun ser naturen.
Yumeno sagde, at motivationen til at skabe opstår, især når "vinter" er temaet. Nøgentræ står fast i det mørke landskab, der er ejendommeligt for vinteren. Faldne blade og nødder. Tørre grene. Sølv verden dækket med ren hvid sne. Jeg er inspireret af det naturskønne smukke landskab om vinteren. Den blege farve er karakteristisk og får mig til at føle mig sød og blid som en scene som en drøm.
Der er fernisering lørdag den 16.juni kl 14 hvor vi byder på japansk inspireret tapas. Udstillingen er herefter åben tirsdag til søndag fra kl 11 til 17 sidste dag er søndag den 15. juli.
Crossing Borders
Galleri Korinth byder den 19. maj indenfor til en udstilling om at krydse grænser, om at være nødt til at flygte fra krig og ødelæggelse.
Kirsten Lyhne har skabt en rækker billeder om emnet som hun kalder:
”Sceneries”
Som person og kunstner er Kirsten Lyhne påvirket af, at mennesker tvinges til at flygte på tværs af grænser og hun har derfor skabt en udstilling med visuelle bud på nytteløs rodfæstelse, forhindringer, farer og fællesskaber.
Fornemmelsen af at være i bevægelse fra et sted til at andet, at rejse fra det velkendte til det ukendte præger Lyhnes værker, som også formår at understrege menneskets behov for at indgå i fællesskaber og hvor meget vi kan have brug for hinanden i vanskelige livssituationer.
Mange af Kirsten Lyhnes motiver spejler sig i variationer af fællesskaber og understreger nødvendigheden af styrke til at overkomme de store forhindringer i livet. Lyhne visualiserer ydre, konkrete forhindringer, hegn, vand, landskaber, men billederne peger også i retning af håb og ønsker om nye muligheder. Der er huller i hegnene, nye veje på landkortene og måske finder vi vej gennem forhindringerne?
Det er menneskets natur at være på vej, men vi kan tilbageholdes af ydre omstændigheder eller være forhindrede i at bevæge os, folde os ud, hæmmet af indre hegn som mentalt hjemløse.
Det er Kirsten Lyhnes mål, at hendes værker må give indtryk af håb.
Serien Sceneries er blevet til ved bearbejdede monotypier, aquatinte og mixed media.
Kirsten Lyhne Christiansen er født i maj 1953. Hun har arbejdet med grafiske metoder siden 1970. Kirsten Lyhne arbejder også med bronze støbninger.
"Die Welle" af kunstnerduoen Holger Klintholm og Henrik Noer, som er kendt fra Kunsthal ULYS, er en installation, en bølge af sko og en kommentar til flygtningesituationen i Middelhavet.
"Hvert år drukner folk i Middelhavet. Mennesker bliver til statistik, i takt med at sko driver i land", siger Klintholm og Noer blandt andet om installationen, der har samlet sko fra blandt andet Røde Kors-centre og i Galleri Korinth.
For at gøre udstillingen realistisk har vi, til ferniseringen, inviteret rapperen Ham Den Lange, som står bag nødhjælpsorganisationen ”100procent Nødhjælp” til at komme og fortælle om livet i en flygtningelejr på den græske ø Lesbos. Ham Den Lange alias Thorbjørn Bech har bl.a. udgivet en plade "Dagbog fra en flygtningelejr". Teksterne på pladen er, som titlen lyder, dagbogsbeskrivelser fra hans ture til Grækenland og arbejde frivilligt i flygtningelejre. Samtidig er der fortællinger om mennesker, med en forfærdelig skæbne, han har mødt i lejrene. Pladesalget går til 100procentnødhjælp og dermed til at hjælpe de mennesker pladen handler om. Ham Den Lange gir nok et par rap numre.
Hvis man ønsker at støtte Thorbjørns arbejde så kan man donere et bidrag her:
Hver en krone gives videre. Mobilepay 30622 eller Reg nr: 9570 konto nr: 0011850286.
Der vil være fernisering på udstillingen lørdag den 19.maj kl 14 hvor vi byder på lidt snacks og lidt at drikke. Her efter har udstillingen åben lørdag og søndag fra kl 11-17 sidste dag er den 10.juni.
Udstillingen er støttet af Faaborg Midtfyn Kommune.
Galleri Korinth udstiller i Tobaksgaarden i Assense
Der vil mulighed for at opleve David Fox fra New York, hvis malerier er tydeligt inspireret af storbyens eksistenser. Samt den lokale kunstner Mette Melanders mere surrealistiske værker, Mette kommer fra Glamsbjerg. Der vil være små landskabsmalerier af Jens Ramsing og abstrakte malerier primært i jordfarver af Karen Madsen fra Fåborg. En erfaren kunstner fra Sjælland, nemlig Mogens Kischinovsky vil levere malerier hvor motiverne er skikkelser i skumringstiden. Ungdommen vil være præsenteret med Aksel Matwara's portrætter tegnet med blyant og ofte i store formater. En anden eminent tegner vi har med er Rasa Dzimidaviciute Olesen fra Litauen. Fra Berlin vil der være Oxana Mahnac med sine stærke karismatiske "Frauen" malerier og ligeledes fra Berlin vil der være gensyn med Poul R Weile og hans spændende collager. Saku Santeri Heinonen fra Finland og Bong Delfin fra Filippinerne med popart malerier. Grafikken er repræsenteret ved Per Just. Desuden vil Nancy Bech præsentere små naturabstraktion på gulvbrædder.
Udover maleri vil der være skulpturer i træ, paperclay og granit og bronze, små og store leveret af kunstnerne bl.a. Frank Fenriz, Andrzej Siek, Joseph Salomon, og Max Højer Jacobsen.
Galleri Korinth præsenterer den 14.april udstillingen:
”Collage og Assemblage”
En udstilling med papirlapper, fragmenter, løsdele, sammensat, påklistret, reorganiseret på nye måder!
Collage - sammenklistret papir - er et af den moderne kunsts mange udtryk og selv om mange måske kun kender det som det deres børn og børnebørn har hjembragt fra børnehave og skole, var collage en kunstform både Picasso og Braque anvendte.
Assemblage er tredimensionel collage hvor elementerne i højere grad er forskellige løsdele, ofte fundet blandt kasserede genstande. Sammensat og reorganiseret så de udgør et værk, en tredimensionel collage, en skulptur.
I Galleri Korinth er vores vision at vise mange forskellige udtryk indenfor den moderne kunst og på denne udstilling præsentere vi 13 kunstnere, der på hver sin måde har arbejdet med collage og assemblage. Som overskriften antyder indgår der papir i mange forskellige former og hentet fra aviser, tapetrester og gamle ugeblade, gazebind og bogillustrationer, klisteret op på baggrunde af bogomslag, kageæsker m.v. Blandt de tredimensionale collager, den udstillede assemblage vil I kunne genkende dele af dukker, mursten og diverse redskaber, alt sammen sat sammen så en ny virkelighed opstår.
Udstillingen præsenterer 13 kunstnere, nemlig Poul R Weile, Lars Mikkes, Claes Otto Jennow, Magnus Møller, Henning U Sørensen, Mette Boe, Nancy Bech, Holger Klintholm, Eva C, Tom Petersen, Ulla Gerd, Karen Madsen og Lene Vidding. En del af kunstnerne vil være til stede under ferniseringen.
Der vil være artisttalk søndag den 22.april kl 14 med Karen Madsen, søndag den 29.april kl 14 med EvaC og Holger Klintholm og endelig søndag den 6.maj kl 14 med Ulla Gerd.
Søndag den 22.4 kl 14 til 17 vil det være muligt at deltage i en mini workshop hvor det vil være at lave miniaturecollager sammen med Nancy Bech. Arrangementet er gratis, Galleriet sørger for materialer.
Der er fernisering lørdag den 14. april kl 14, hvor en stor del af kunstnerne vil være tilstede og vi som sædvanlig er vært ved et glas vin og en bid brød.
Udstillingen har åben fra kl 11 til 17 hver lørdag/søndag og 6.maj er sidste dag.
Der er gratis entre og alle er velkommen.
"Liv og Sjæl"
Erfaringer med tilværelsen og dens skabninger og "Gemytter", udtrykt gennem maleri og skulpturer", maleri i nordiske grå toner og træskulpturer med håndgjorte søm og harlekinmønster.
Galleri Korinth præsenterer den 10. marts en udstilling med to erfarne kunstnere, der begge er optaget af livets beskaffenhed, forskellige udtryk, forskelligt materiale men begge med det eksistentielle som omdrejningspunkt, Nis Schmidt og Erik Flygenring
Nis Smidth er født i Haderslev men har siden 1965 boet i en tidligere skole i Viuf mellem Kolding og Vejle. Nis Smidth har et mangeårigt virke som lærer, især i Vejle og tilknytning til den katolske kirke Sct. Norbert i Vejle. Han har i mange år været aktiv i Vejle kunstforening hvor han for nylig blev udnævnt til æresmedlem. Nis Smidth debuterede som maler i 1961 og har siden udstillet talrige steder over hele landet. Indtil 1980erne malede han symbolsk og abstrakt. Men inspireret af nogle store udstillinger med guldaldermalerne, opgav han at fortsætte alene i det abstrakte. Han ønskede at få noget figurativt ind i sine billeder samt opstillinger. Malerierne indeholder eksistentielle og religiøse symboler, tegn og motiver som kruset, redskaber og nøgler.
Om sin metier som maler siger Nis Smidth: At male er en metamorfose og en malers måde at erfare tilværelsen på og bringe lidt orden ind i kaos.
Erik Flygering er født i Nykøbing Sj., er uddannet til landinspektør på Landbohøjskolen i 1966 og praktiserede som sådan frem til 2008. I studieperioden undervisning i tegning hos grafikeren Marcel Rasmussen. Siden 2008 har Erik arbejdet med skulpturer bl.a. af gammelt egetræ, frugttræ og håndsmedede søm. I 2011 deltog Erik Flygering som gæst i udstillingen "Sydfynske kunstnere" en udstilling af skulpturer i SAK, Svendborg. Erik er medstifter og medlem af kunstnersammenslutningen "in Figura". Men fascination af brugbare materialer ligger tilbage til barndommen, hvor de rustne søm blev puttet i lommerne. Køb af et gammelt hus i Troense fyldt med århundrede gamle håndsmedede søm og forsøg på at tilfredsstille eget behov for at udtrykke tanker og følelser, gammelt egetømmer og frugttræ, tildannet med sav, økse og huljern omdannet til små isolerede forenklede universer, dekoreret og udstyret med træfigurer.
Erik taler om skulpturernes væsener som "Gemytter" der opfører sig næsten lige som mennesker hvilket giver ham lejlighed til at fremstille menneskelig dårskab, glæde, vrantenhed, opstyltet hed, regerelyst og rædsel og hvad ellers nævnes kan. Men tilføjer at enhver må mene sit og har - ligesom væsnerne i mine skulpturer - deres fulde ret til at tænke, tro og tale.
Der er fernisering lørdag den 10. marts kl.14.00, hvor begge kunstnere vil være tilstede og vi som sædvanlig er vært ved et glas vin og en bid brød. Udstillingen har åben fra kl 11 til 17 hver lørdag/søndag samt 2.påskedag den 2.april som også er sidste dag.
Der er gratis entre og alle er velkommen.
Tine Thorborg
Gå på jagt efter genbrugsdyr og Popart i Galleri Korinth
I februar præsenterer Galleri Korinth Genbrugs dyr fra Savannen og POP Art
Den 10.februar åbner vi Galleri Korinth for giraffer, bøfler og andre af savannens dyr, det er kunstneren Tina Thorborg der udstiller sine bemalede trofæer og på den måde skaber kunst og som hun udtrykker det:
"På den må de giver jeg dyret endnu en mulighed for at pryde en væg i et hjem og det er således ikke omsonst at det i sin tid blev nedlagt på savannen."
Tina Thorborg, født i 1964, har været bosiddende i Odense, men nu med atelier i Fredensborg og Showroom i København. Tina har siden 2000 været fuldtidskunstner, hun gik på Den Ny Kunstskole fra 2000 til 2006 og har siden udstillet flere steder på Fyn bl.a. på Filosofgangen i Odense, en udstilling med GYrr-gruppen som bestod af Preben Frank Stelvig, Poul R. Weile, Steffen Jørgensen, Poul Agger. Men hun har også udstillet flere steder på Sjælland, bl.a. i Galleri Ravn i Valby hvor hun udstillede sammen med Poul R. Weile og senest i Galleri "Die Kunsthalle", Liseleje.
På udstillingen i Galleri Korinth vil der være malerier og bemalede trofæer.
Tina siger om sin sine malerier:
"Jeg maler med akrylmaling på lærred og min malestil er popart/realisme. Jeg maler det som jeg ser i min hverdag, og gerne med en SKÆV vinkel. Jeg maler meget stofligt, og både form, farve og skygger er vigtige i mine billeder".
Trofæerne er efter inspiration fra en anden dansk kunstner og en forholdsvis ny affære, dem har Tina Thorborg først malet siden 2016. Jeg køber dem og giver den en hovedvask, bogstaveligt talt. De bliver sæbevasket, støvsuget og striglet og ørerne bliver limet og sat på plads, hvis de er knækket. Derefter går jeg i gang med at bemale dyret med et mønster og farvevalg i samråd og respekt for et enkelte dyrs udtryk.
Karen Madsen
BINDEVÆV og NETVÆRK.
(Det indre af det ydre)
I Galleri Korinth starter vi det nye år med udstillingen ”BINDEVÆV og NETVÆRK”, der er titlen på en udstilling med Karen Madsens abstrakte malerier.
På udstillingen vil kunne opleves store og små malerier på papir og på lærred. Karens farvevalg er ofte jordfarverne, naturens farver.
Karen beskriver selv sit arbejde og sine billeder som følger:
”At skrabe i overfladen og se hvad der dukker op inde bag facaden.
Finde ind til kernen, essensen, er min drivkraft.
Mit arbejde med maleriet har igennem de sidste 20 år udviklet sig fra abstrakt landskabsmaleri henimod at fordybe mig mere i de dybere strukturer i materialet og prøve at finde ind til naturens essens. De seneste år har jeg, i et forsøg på at udforske og udfordre mit maleri, skrabet en del i overfladerne for at komme nærmere de indtryk, der skaber mit udtryk.
Når jeg føler mig guidet i processen og mærker forbindelsen mellem mit materiale, min handling og noget der er større end mig selv, er det, at magien opstår for mig. Det er i det øjeblik, at jeg oplever, at arbejdet går op i en højere enhed og at jeg får frigivet noget, som vil til udtryk i maleriet.”
Siden 1990 har Karen Madsen været en del af Kunstforeningen Pakhusets aktive kunstnere og været med i forskellige kunstnergrupper samt i Kunstnertræffet. Gennem 8 år modtog hun undervisning i abstrakt maleri ved kunstner Birger Møller og har gået på Den Ny Kunstskole i Odense gennem en årrække. Kurser hos kunstner Gitte Buch har tilføjet en væsentlig inspiration på vejen og senest har David Cobb, Kunsthøjskolen på Ærø, givet hende modet til at fortsætte søgningen.
Der vil være fernisering lørdag den 6. januar kl. 14 hvor alle er velkommen. I anledning af Nytåret byder vi på champagne og lakse- og tortilla tapas m.m.
Herefter er udstillingen åben lørdag og søndag fra kl. 11-17 samt efter aftale. Udstilling afsluttes med en ArtistTalk søndag den 28.januar kl. 14.
Nancy Bech
Velkommen til udstillingen " Et stakit af forestillinger"
Titlen er tyvstjålet fra Peter Bastians bog " Allerede altid elsket"
Jeg kan ikke huske hvordan han bruger sætningen, men for mig udtrykker sætningen noget om min proces med maleriet/billedet!
Jeg har tegnet og malet næsten hele mit liv, med en pause mens børnene var små og arbejde, hus og børn krævede min tid.
Siden 2010 har jeg brugt en del fritid på at male, taget kurser, bl.a. på Ærø kunsthøjskole og siden sommeren 2015 har jeg malet næsten hver dag!
"Et stakit af forestillinger" handler om alle de forestillinger “vi” har om billeder, om farver og motiver..... hvad kan man male? Alle de ubevidste forestillinger der undervejs spærrer for spontaniteten, kreativiteten, mødet med forestillingerne som modstand, modstand mod at prøve, modstand mod at følge impulser...
"Et stakit af forestillinger" handler om at finde vej mellem kollektivt arvede forestillinger og egne ideer, konfrontationen og valgene.
Kan man male gule billeder?
Gul er falskhed, men gul er citronen der er sur men sund og fuld af kraft
Gul er jalousi, men gul er også solen og dermed lyset
Gul er farven på solar plexus-chakraet, det står for det emotionelle, de “jeg” orienterede følelser.
I en del af billederne har jeg været optaget af den gule farve, undersøgt farven, motivet, stregen.
At arbejde med billeder er at undersøge, undersøge et motiv, en farve.... at møde sig selv, egne forestillinger, begrænsninger.
At få mulighed for at udstille sine billeder er på en og samme tid fantastisk og grænseoverskridende og udløser "et stakit af forestillinger".
Der er fernisering lørdag den 9. december kl 14 hvor vi igen byder på lidt at drikke og spise. Herefter er udstillingen åben fredag fra kl 14-17 og lørdag/søndag fra kl 11-17 sidste dag er 17. december
Alice Bork Gert Ejton
Pressemeddelelse
Vilddyr med kniv og gaffel
Vi er stolte af at kunne præsentere vores næste udstilling med Alice Borks finurlige keramik og Gert Ejtons ekspressionistiske billeder.
Gert Ejton (født 1951) er uddannet tegner og grafiker fra Kolding Kunsthåndværkerskole, i dag Danmarks Designskole. Har i over 30 år arbejdet som tegner/nyhedsgrafiker på først Jyllands-Posten og senere Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis og arbejder stadig på det som i dag er JyskFynske Medier. Bor og arbejder til dagligt i Odense. Er medlem af Fyns Grafiske Værksted, der er en sammenslutning af både danske og udenlandske kunstnere med grafik som udgangspunkt. Har deltaget i forskellige udstillinger gennem tiden, men har først nu igen fundet tid til at være aktiv i kunstmiljøet. Gert Ejton arbejder med forskellige medier, herunder tegning, maleri og forskellige grafiske trykformer, bl.a. xerolitografi og træsnit. Kunstneren beskriver selv sin proces som følgende: ’’I arbejdet med min kunst prøver jeg at finde det skjulte, det der ligger nedenunder og som ikke er til at forklare. Alt hvad man laver er jo en slags selvportræt, hvad enten det forestiller en fugl eller et landskab. Og når man bevæger sig på kanten af intuition og tilfældighed opstår ting, man enten kan forholde sig til eller ikke aner hvad betyder. Kunst skal ikke give svar, men åbne nye vinduer til nye indsigter.’’ Gert Ejtons billedverden er ekspressionistisk.
Alice Bork (født 1954) er uddannet keramiker fra Designskolen i Kolding i 1979. Hun bor og arbejder til daglig i Odense og har igennem tiden haft en række soloudstillinger og deltaget i en række gruppeudstillinger. Lige siden 70’erne har Alice ladet sig inspirere af sprækker og revner i mure, træer og klipper og arbejdet med at gøre det til en del af dekorationen i leret. Og farveholdningen har været afdæmpede jordfarver med så få glassurer som muligt. Hvert eneste skulpturelle emne er et unikt objekt, men med klar reference til tidligere emner. Hun arbejder ofte i emner og nogle gange forfølges et emne i flere år. De sidste par år har hun været optaget af at give skeen nye udtryk. Emner fra naturen inddrages og ske og skaft forenes til en kunstgenstand, hvor det er udtrykket og ikke det funktionelle der tages højde for. Alice Bork bliver ofte spurgt om hvor ideerne kommer fra, og svarer dertil: ’’ Når jeg retter fokus, åbner øjnene og lader fantasien råde kommer ideerne til mig.
I 2015 sad jeg på en cafe i Torshavn og kiggede ud på nogle meget gamle træskibe. Da jeg gik derfra var kimen lagt til næste emne.’’
Der er fernisering lørdag den 4. november kl 14 hvor vi igen byder på lidt at drikke og spise.
Herefter er udstillingen åben fredag fra kl 14-20 og lørdag/søndag fra kl 11-17 sidste dag er 26.november.
Nille Bech
Vi er stolte af at præsentere vores næste kunstner Nille Bech, hendes billeder inviterer til at overveje sine forud antagelser om eget køn, eller mere præcist egne kønslæber.
Nille Bech har transformeret en række fotos af kvinders kønslæber til sommerfugle. Fotoene er et resultat af et projekt kaldet ”Butterflies og Pussytales” hvor en lang række kvinder har sendt hende selfisser som Nille Bech så efterfølgende har scannet og manipuleret så man umiddelbart, hvilket mange gør, kan opleve dem uden at notere sig hvad der gemmer sig i motiverne.
Desuden kan man også opleve nogle malerier af Nille Bech. Billerne har også været udstillet på Filosoffen i Odense hvor Nille Bech i samarbejde med en lokalafdeling af Dansk Kvindesamfund satte fokus på vores forhold til vores køn og hvor billederne blev akkompagneret af oplæsning af digte om fisser i burkaer og fisser i bukser.
Med Butterflies & Pussytales ønsker Nille Bech at rette opmærksomheden på at kvinders skød er forskellige og ikke kan være for lange eller for korte eller forkerte.
Senest har Nille Bechs billeder kunnet opleves på Galleri Oxholm i København, fra den 14. oktober kan de opleves i Galleri Korinth.
Nille Bech er autodidakt billedkunstner indenfor maleri, skulptur og performancekunst. Hun er oprindelig uddannet Art-Innovator der er en uddannelse der retter sig mod at bygge bro mellem kultur og erhverv, siden 2012 har Nille Bech arbejdet med tværkunstneriske projekter og hun har en række udstillinger bag sig, bl.a. på Galleri Clifford, Hollufgård og på Art Kerteminde.
Fernisering lørdag den 14. oktober kl 14 hvor vi som sædvanlig byder på lidt til ganen og hvor det vil være muligt også at få en snak med kunstneren.
Herefter er udstillingen åben fredag fra kl 14-20 og lørdag/søndag fra kl 11-17 sidste dag er søndag den 29.10.
To modne herrer fra Sjælland – Kischinovsky og Salamon.
Vi glæder os til at byde velkommen til Mogens Kischinovsky og Joseph Salamon vil der være både maleri, tegning, grafik og skulpturer.
Mogens Kischinovskys billeder er malet i farverige, brede strøg i hans helt egen karakteristiske stil. Det foretrukne motiv er mennesket, ofte i hverdagssituationer. Med et strejf af humor skaber han dybde i billederne og giver sine værker en dimension, der går ud over det rent billedmæssige. Såvel billeder som skulpturer appellerer på en og samme tid til smilet og eftertænksomheden.
Mogens Kischinovsky har, siden sin debut på Kunstnernes Vinterudstilling i 1995 og året efter med 3 installationer på Kunstnernes Efterårsudstilling, haft en lang række solo-og gruppeudstillinger samt deltaget i mange anerkendte censurerede og kuraterede udstillinger.
Han er repræsenteret på gallerier og museumsudstillinger både her hjemme og i udlandet.
Efter en udstilling i SAK kunstbygning i Svendborg skrev kunstanmelder Iben Friis Jensen fra Fyns Amts Avis: Mogens Kischinovsky formidler i enkle portrætter/figurstudier både krop og sindsstemning… Også Kischinovskys kultegninger af næsten kubistisk tilsnit viser en kunstner med styrke.
På udstillingen i Galleri Korinth vil Kischinovsky være repræsenteret med både maleri, tegning, litografi og Skulpturer i bronze
Se nærmere på www.kischi.dk
Billedhuggeren og grafikeren Joseph Salamon siger om sine værker: ”Mit udgangspunkt er naturen – livet som omgiver os. Jeg søger det rumlige i alt, enten når jeg arbejder monumentalt eller med mindre formater. Jeg vælger materiale - bronze, træ eller sten alt efter den opgave som skal løses – vandkunsten, mindesmærket eller portrættet. Jeg prøver at fordybe mig, prøver på at finde frem til kernen og skabe værket med dets væsen.
Skulptur i forbindelse med landskab og arkitektur får altid første prioritet. Mine grafiske værker er en eksperimenterende leg med placering af skulpturer i rum og landskab”. I sit arbejde forsøger Joseph Salamon at udæske stenens hemmelighed og fremkalde kernen i værket. I bronzeskulpturerne spiller han på kontrasterne mellem det hårde metal og de fine kniplingsstrukturer.
Han udfører såvel store som små opgaver uden assistance. Joseph Salamon er født i Transsylvanien. Han er uddannet på Kunstakademierne i Milano og København.
Han har udstillet på bl.a. Charlottenborg og KE og i udlandet i bl.a. Paris, Barcelona, New York, Berlin, Jerusalem, Beijing og Rom. Han er repræsenteret på adskillige museer i Danmark og udlandet.
Han har udført monumentale skulpturer i forbindelse med landskab og arkitektur og har indtil dato udført over 40 udsmykningsopgaver - mange efter offentlige konkurrencer.
Se nærmere på www.salamon.dk
Vi håber at se rigtig mange til fernisering lørdag den 23. september kl 14, hvor der ud over kunst vil være snacks og lidt at drikke.
Joseph Salamon vil være tilstede ved ferniseringen. Udstillingen varer til søndag den 8.10 hvor der kl. 14 vil være en artistTalk med begge kunstnere.
Vi har åbent fredag kl 14-20 lørdag/søndag 11-17 eller efter aftale.
Jette Reinert ’s fabulerende billedverden
Vi glæder os til at byde velkommen til Jette Reinert som udstiller hos Galleri Korinth 19. august til 10. september.
Jette Reinert, f. Viborg, har nu i en årerække boet i Vejle. Hele hendes liv har hun været optaget af, at tegne og male og som ung modtog hun tegneundervisning af Viborg kunstneren Lasse Windsløv.
Det blev dog i første omgang Grafisk design og illustrator arbejde, som i 25 år tog hendes tid, men kunsten slap hende aldrig helt og efter et længerevarende studie på Århus Kunstakademi arbejder hun nu med kunsten på fuldtid.
Jette udstiller året rundt forskellige steder i Danmark, men også udlandet har stiftet bekendtskab med hendes værker, blandt andet har hun udstillet i Norge, Sverige, Tyskland, England og i USA. Og det var også i USA, hun i 2014 havde et af sine værker repræsenteret på det største billboard på Time Square, New York.
Hendes værker er ogs