Kære Torben og hulde viv.
Mange tak for invitationen. Vi er desværre forhindret.
Men nu hvor vi har Jeres mailadresse vil vi gerne benytte lejligheden til at sige Jer mange tak for det fine arrangement og fernisering for nylig.
Vi er store fans af opera. Så sangen og musikken, fremført af så dygtige og glade kræfter, var i sig selv en oplevelse af den anden verden.
Det var første gang at vi hjemsøgte Jeres fine rammer i Korinth. Og det var en dejlig oplevelse. Og så al Jeres vin og fine kransekage !! Tak skal I have !
Nu har vi endnu et smukt spot at vise vore tilrejsende venner, bekendte og turister.
Med venlig hilsen
Jane og Søren Theilade

Udstillinger

Motivløst, nonfigurativt, abstrakt, inspireret af den svenske natur.

Galleri Korinth byder efteråret velkommen med en udstilling med den svenske kunstner Jan Axelsson der udtrykker sig nonfigurativt på lærred og træ. Jan Axelssons farver og former repræsenterer ikke noget bestemt ved at ligne, men lader dem træde frem i deres egen ret.
Jan Axelsson bor og arbejder til daglig i Sörby, der ligger mellem de to store søer i Sverige, et stykke øst for Gøteborg.
Jan har siden 2008 udstillet flere steder i Sverige samt i Edinburgh, Tel Aviv, Boston og hos Galleri Ramfjord i Oslo, han har ikke tidligere udstillet i Danmark. Vi har fundet vej til ham og hans kunst via nogle af hans danske følgere på Instagram, hvoraf flere har haft kontakt til galleriet.
Jan Axelsson har gået på Skövde kunstskole i 2009 og Tidaholm Kunstskole 2009 til 2011.
”Med min baggrund som erhvervsfisker og skovarbejder bliver naturen den vigtigste inspirationskilde for mig, ikke som et billede, men mere som en sanselig tilstedeværelse. I mit maleri forsøger jeg at lade det abstrakte og minimalistiske sammen med lærredet, træ og metal skabe sit eget udtryk.”
Citat Jan Axelsson
Vi holder fernisering lørdag den 3.10 kl 14 hvor Jan Axelsson er til stede og alle er velkommen.
Derefter er udstillingen åben lørdag og søndag fra kl 11 til 17 sidste dag er den 25.10

ART ODENSE

ART ODENSE er en kunstmesse der udspringer af et ønske om at bidrage til at give publikum mulighed for, at opleve en række aktuelle danske og udenlandske kunstnere.

Fra den 8. September til den 20. September byder ART ODENSE velkommen til udstilling i Kunstbygningen Filosoffen og det er et samarbejde mellem Galleri Oxholm og Galleri Kbh Kunst fra København, Galleri V 58 fra Aarhus og Galleri Korinth fra Sydfyn.

Galleri Korinth, der er initiativtager til samarbejdet, har tidligere udstillet på Filosoffen og glæder sig til et gensyn med det fynske kunstpublikum, som med ART ODENSE får lejlighed til at opleve masser spændende samtidskunst, maleri, grafik og skulptur.
Vi håber at ART ODENSE vil blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

På ART ODENSE vil publikum kunne opleve kunst fra bl.a. danske Linda Horn, russiske Jenka Barakina, danske Simon Vestford og Brian Saaby, tyskrussiske Oxana Mahnac, russiske Alexei Svetlov, danske Ellis K Mortensen, danske Ole Aakjær, danske Siri Grindesgaard, belgiske Isabelle Scheltjens m.fl.

Udstillingen er åben fra tirsdag den 8. September til søndag den 20. September. Filosoffen har åbent tirsdag til søndag kl 11.00 til 17.00.

ART ODENSE holder ferniseringer fredag den 11.september kl 17.00 - 19.00 hvor vi byder på snacks og lidt at drikke.

Animal Saints 

8.august til 30.august 
Anna Laurine Kornum er besat af dyr- biovidenskab og filosofi og har illustreret en række bøger med sine detaljerede motiver, der måske er præget af at hun er uddannet biolog.
Anna Laurine arbejder med modsætninger eller diktomi’er, motiverne er oftest dyr og menneskers forhold til hinanden.
Art Space i Kbh beskriver hendes kunst med udtryk som : “Anna Laurine Kornum spidder virkeligheden med sin pensel, hendes portrætter af dyr og mennesker, husdyr, vores måde at behandle dyr.”
Kunsten har til alle tider beskæftiget sig med vores forhold til naturen, dens skønhed, farver og harmoni, Anna Kornums billeder er på sin vis både smukke og skræmmende og i alt fald vedkommende i forhold til aktuelle etiske problemstillinger vedr. menneskets forhold til natur og dyr.

Udstillingen har fernisering lørdag den 8.august kl 14 og har derefter åbent lørdag og søndag kl 11-17 eller efter aftale, sidste dag er den 30.august.
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen

Ken Denning og højskole sangene.

15.5 - 14.6 Ken Denning 

Højskolesange oversat til malerier

Galleri Korinth er meget stolte af kan kunne præsentere udstillingen ”Højskolesange oversat til malerier” med billedkunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl, de har fra Højskolesangbogen udvalgt 25 sange, som Ken Denning har oversat til lærred.
Nu findes Svantes lykkelige dag og I Danmark er jeg født også som malerier. De populære sange fra Højskolesangbogen er blandt de 25 sange, som er udvalgt til bogen.
Ken Denning, anerkendt maler repræsenteret på museer i ind- og udland, har altid musikken med, når han maler. Når han går ude i det landskab, som inspirerer ham, hører han altid en melodi. Da han en dag manglede et benspænd, faldt han over Højskolesangbogen, fordi den samtidig vidner om fællesskab.
”Jeg var nået til et sted, hvor jeg bekræftede mig selv i mit eget billedsprog. Jeg måtte have et benspænd. Det kunne være en samarbejdspartner, for det har jeg normalt ikke som kunstner” siger Ken Denning og fortsætter:
”Jeg har altid på godt og ondt misundt musikerne det fællesskab, som de har, og jeg ikke har. Jeg er bare mit eget orkester, mens musikerne hele tiden skal forholde sig til hinanden”
Han kontaktede derfor operasanger Jesper Buhl, tidligere chef for Den Fynske Opera, for at høre, om han ville være med i et samarbejde om Højskolesangbogen. De skulle vælge en række sange, som kunstneren skulle oversætte til malerier. Sange og malerier skulle samles i en bog og siden formidles ved en række kunstkoncerter.
På den måde får billedkunstneren en ny platform og et nyt publikum, hvor han fortæller, hvordan man omsætter tekster og melodier til et maleri, mens operasangeren synger, både solo og fælles med publikum. Operasanger Jesper Buhl, der nærmest har den blå sangbog som en del af sit DNA.
 
Vi glæder os til at se jer

NYTÅRSKUR

8.2 – 1.3 “Nytårskur”

Igen i år indbyder vi til nytårskur med champagne og et musikalsk indslag af operasanger Christian Damsgaard akkompagneret af Peter Møllerhøj, samt fernisering på årets første udstilling, der i år er kurateret af galleristen Torben Nebrot og med værker udvalgt med intentionen, visionen om at skabe en udstilling med et maskulint touch. Der vil være værker af finske, tyske, russiske, polske, amerikanske, franske og danske kunstnere. Nytårskuren og fernisering lørdag d. 8. 2 kl.14.00

TRAKTOR TEATER & KREATIV WORKSHOP

... både for børn og voksne (gratis)
Kunstneren Tine Louise Kortermand kører rundt i Fåborg-Midtfyn kommune på en guld- og diamant dekoreret traktor fra maj 2019 og et år frem. Undervejs besøger hun vidt forskellige familier, hjem og steder. Hun optræder i guldtraktorens musikskab som den oversavede dame og indsamler historier fra de folk, hun besøger. De indsamlede historier skrives om til en musikteaterforestilling, som uropføres på Polymeren om et år.
Det er en god cocktail af vanvid, poesi og nærvær ...
Søndag den 24. november 2019 kl 14 besøger hun Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg.
Kom glad, og vær med til at bidrage med din særlige historie og lav den maske, som du kan tage på, når musikteater-forestillingen TRAKTOR uropføres på Polymeren om et år. (NB! Man må også gerne bare kigge på)
Se mere på: http://www.guldtraktor.dk

 ”Maskinerne kommer – traktorer og andre store maskiner”

Vi er glade for at kunne præsentere november måneds gruppeudstilling med temaet: ”Maskinerne kommer – traktorer og andre store maskiner”. Vi bor jo lige midt i landbrugsland og oplever disse prægtige traktorer og andre store landbrugsmaskiner, hver dag og vil derfor gerne hylde disse med en udstilling.
Vi har inviteret en række kunstnere, til på hver deres måde, med netop deres medie og deres virkemidler at udtrykke sig om temaet “traktorer og andre store maskiner”.
På udstillingen vil der være malerier, fotos, installationer og tekster af Birthe Larsen, Holger Klintholm, Kai Glad, Kirsten Christensen, Lars Mikkes, Nina Bjørn, Torben Nebrot og Uffe Johansen. Kunstnerne vil være tilstede ved ferniseringen.
Vi har fernisering lørdag den 9.11 kl 14 hvor alle er velkommen.
Der vil være lidt godt både at spise og drikke. Udstillingen kan derefter ses hver lørdag og søndag fra kl 11-17 eller efter aftale, sidste dag er 1.12.

TRAKTOR TEATER & KREATIV WORKSHOP ... både for børn og voksne (gratis)
Kunstneren Tine Louise Kortermand kører rundt i Fåborg-Midtfyn kommune på en guld- og diamant dekoreret traktor fra maj 2019 og et år frem. Undervejs besøger hun vidt forskellige familier, hjem og steder. Hun optræder i guldtraktorens musikskab som den oversavede dame og indsamler historier fra de folk, hun besøger. De indsamlede historier skrives om til en musikteaterforestilling, som uropføres på Polymeren om et år.
Det er en god cocktail af vanvid, poesi og nærvær ...
Søndag den 24. november 2019 besøger hun Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg.
Kom glad, og vær med til at bidrage med din særlige historie og lav den maske, som du kan tage på, når musikteater-forestillingen TRAKTOR uropføres på Polymeren om et år. (NB! Man må også gerne bare kigge på)
Se mere på: http://www.guldtraktor.dk

”Parallelle spor”

Det er med stolthed vi præsenterer Anne Bjørn som kommende kunstner i galleriet. Anne startede i værkstedspraktik hos bl.a. Annette Holdensen i 1969 og er derefter uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole. Siden har hun arbejdet som kunstner.
Anne Bjørns udgangspunktet er tekstilt, hun arbejder i vævede tekstiler med lette, transparente og skrøbelige udtryk. Hun undersøger trådens muligheder i den rene form – tegner med tråden og kombinerer de vævede tynde papirtråde med mønstre laserskåret i papir eller bearbejdet stof.

I hendes kunstneriske praksis er Anne Bjørn optaget af det enkle og stramme udtryk.
Hun inddrager de fysiske og mentale omgivelser, ofte udmøntet i et let organisk, transparent og skrøbeligt udtryk. I mange af hendes åbne vævninger arbejdes der bevidst med en lysvirkning, som omdanner tekstilet fra sikkert håndværk til flertydigt rum. Ved at lade tæpperne kaste skygge, ved at fordoble, spejle, forvrænge og gentage arbejdet, er der mere tale om en egentlig fremkaldelse af tekstilet og de mange synsmåder, et billede indeholder, end en traditionel, kunstnerisk praksis. Den tekstile skygge kommer til syne på væggen som et ekko, et fundament – vævningen, noget af det mest håndgribelig eller stoflige og sanselige, udmønter sig her fotografisk.
Anne Bjørn arbejder også med andre medier f.eks. mixed media – ofte ud fotos, som hun bearbejder, tegner, maler og trykker på. Billeder og tegninger af tekstiler kan indgå i værkerne på linje med mønstre og symboler.

Hun er optaget af det enkle udtryk med poetisk kraft – i at skabe rum og stemninger.
Der er fernisering lørdag den 5.oktober kl 14 hvor vi som vanlig byder på lidt at spise og drikke. Udstillingen har åben lørdag og søndag fra kl 11-17, sidste dag er den 3.november.

Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen

Alexei Svetlov i Galleri Korinth 

En surrealistisk, futuristisk og imaginær verden, med farver der på en og samme gang er både skarpe og afgrænsede!

Galleri Korinth præsenterer malerier af Alexei Svetlov der i sine værker leger med kontraster og perspektiver i sine vidunderlige, fantasifulde værker, som indeholder hans fascination og sans for detaljen.
Alexei Svetlov er født i Skt. Petersborg, Rusland og kom som 5-årig ind på den anerkendte kunstskole ”The Children Art Studio” ved Hermitage Museet. Senere har han studeret på det russiske kunstakademi ‘Imperial Academy of Art’, Skt. Petersborg. Alexei Svetlov er i dag bosiddende i Stockholm. Kunstneren er døv, hvilket ikke har været et handicap for hans kunst, tværtimod har den udviklet sig i ejendommelige retninger, der gør oplevelsen af hans værker helt unik.
Til udstillingen har Svetlov udvalgt værker med ret så forskellige motiver fra mere pompøse bygningsværker og små badehuse til erotiske scener. Motiver og lokaliteter tillader ofte en vis genkendelighed men vinklingen udfordres ofte af humorismen.

Fernisering lørdag den 17.august kl.14

ALLE ER VELKOMNE, gratis entre

Herefter vil udstillingen kunne se i Galleriets åbningstider som er:
August måned torsdag til mandag kl.11-17 og september måned lørdag og søndag kl. 11-17, sidste dag er søndag den 15.september

 

Summerexhibition 2019

Again this year we arrange a summerexhibition with the gallery's artists. There will also be a number of new artists, that we have not previously shown.

The parttcipating artist are Søren Hansen, Kai Glad, Elin Østergaard, Nancy Bech, Holger Klintholm, Berit Amdi Jacobsen, Frank Fenriz, Claes Otto Jennow all from Denmark, Saku Santeri Heinonen Fin, Barbara Kroll D, Nao Oshima JAP, Poul R Weile D, Oxana Mahnac D, Sofie Fensch D, Steffen Blunk D, Brigitte Schröck D, Helene Habbot Bautista F, Anett Münnicg D, Yuneno Goma JAP, Johannes Neuhann D

The exhibition opens on Saturday 29 June at 1400, where we offer a little good to eat and drink.

It is a put and take exhibition, so you get any purchased works with home right away.
There is free entrance and everyone is welcome 
The exhibition will then be open Thursday to Monday from 1100 to 1700 last day will be 11 August.

 

 

 

”Between Heaven and Earth”

Vi er stolte af at kunne præsentere nye værker af vores engelsk/amerikanske kunstner David Fox der er født i London, uddannet på Wimbledon School of Art og på St. Martins School of Art. I 1980’erne flyttede han til New York hvor han har boet og arbejdet siden.
David er multikunstner han maler og tegner, gerne farvestrålende billeder af urbane mennesker, hans motiver er oftest med udgangspunkt i den menneskelige eksistens, dramaerne mellem mennesker, kærligheden, smerten, konflikter og krig. Han maler også en del selvportrætter og han er en eminent modeltegner. David benytter forskelligartede udtryk og ofte stærke farvekontraster der er med til at skabe virkningen, til tider en dramatisk virkning, oftest med menneskelige figur og man fornemmer lysten til at fortælle historier.
David skriver også digte, han netop har udgivet digtsamlingen ”Between Heaven and Earth” på det tyske forlag Moloko Print, han har også medvirket i flere kunstbøger på forlaget Corvinus Press og har skrevet adskillige skuespil der er opført på teatre i og omkring New York.
Endvidere er David Fox en habil musikker der har udgivet flere albums.
David Fox har en lang række udstillinger bag sig i USA, England, Tyskland, Sverige.
Vi glæder os til hans første soloudstilling i Danmark, der er fernisering lørdag den 25.maj kl 14 hvor der som sædvanlig vil være lækre snacks og noget at drikke. Udstillingen vil være åben onsdag til søndag fra kl. 11 til 17. Der er gratis entre.

"Øjeblikke og tankestreger"

Elin Østergård udstiller tegning, maleri og keramik i Galleri Korinth.

”Min kat, mine ænder, høns, fiskene fra havet, min lækre mand med sit store skæg”. Elin Østergaard fortæller om hendes motiver, mens den ene skønne skitse efter den anden får plads på bordet. Vi er på besøg hos Elin i Ulbølle, - for først i maj skal hun udstille i Galleri Korinth. Vores lokale kunstner er uddannet cand.phil. i Kommunikation, har været billedkunstner siden 2001 og underviser på Den Frie Lærerskole i Ollerup. 

Efter 2 års intenst arbejde, udgav Elin Østergaard og Rachel Zachariassen d. 3. april bogen "BILLEDKUNST - et fag i skolen", bogen kan ses og købes i galleriet.

Udstillingen har fernisering lørdag den 4. maj kl.14.00

Elin vil være tilstede under ferniseringen og vil Elins mand Tom Bjerg vil spille et par numre fra sin spritnye EP ”Den vej”, vi vil som sædvanlig at sørge for lidt godt til ganen.
Udstillingen vil kunne opleves i perioden frem til søndag den 19.5. Galleri Korinth har i denne periode åben tirsdag til søndag kl.11.00 til 17.00.

"Fra Røde Mor til Grøn Far"

koncert og storytelling.
Fredag den 26.4 kl 20 kommer Troels Trier forbi Galleri Korinth og giver en intim koncert. Vi har også en udstilling med hans malerier, skulpturer, tryk m.m.
Troels Trier debuterede som sangskriver i 1969, og kan derfor fejre sit 50-års jubilæum som scenekunstner. Han kan også med rette kalde sig multikunstner. Som musiker, sanger, entertainer, skuespiller, komponist, forfatter, billedkunstner, keramiker m.m. mangler han efterhånden kun at tilføje ”balletdanser” til rækken af kunstneriske discipliner, som han har beskæftiget sig med i sin lange karriere.
Hvem ved, hvad fremtiden bringer!
I de senere år har maleriet dog fyldt det meste og har resulteret i talrige udstillinger i gallerier og kunsthaller over hele landet.
Men showbusiness trækker, og med dette soloshow er Troels Trier tilbage på landevejene med sange og anekdoter fra sin lange karriere fra Røde Mor til Trier & Brüels bodegashow.
Udstillingen kan ses til koncerten og lørdag den 27.4 og søndag den 28.4 fra 11-17.

"Berlin goes to Korinth"

Berlin goes to Korinth
I efteråret 2017 var galleriejer Torben Nebrot i Berlin, hvor han bl.a. besøgte XTRO Ateliers, et kunstnerhus hvor en række kunstnere fra hele Europa har atelier.
Nu kommer otte af disse kunstnere fra XTRO ATELIERES i Berlin til Galleri Korinth, hvor de I løbet af en uges tid, i samarbejde med Galleri Korinth, vil skabe en spændende gruppeudstilling med maleri på lærred og plade, silketryk, collage og akvarel og installation.
Kunstnerne er tyske Steffen Blunk, Anett Münnich, Brigitte Schröck, Johannes Neuhann, Sophie Fensch, Sabrina Kratz, finske Siiri Haarla og italienske Claudia Vitari.
XTRO ATELIERS er et kunstnerfællesskab, hvor kunstnerne udover at have studieplads arrangere udstillinger, fælles projekter og kurser.
Udstillingen har fernisering lørdag den 16.marts kl. 14.00, hvor fire af kunstnerne vil være tilstede.
Derefter kan udstillingen opleves lørdag og søndag kl 11.00 til 17.00 med sidste dag den 14. april
Galleri Korinth byder som vanlig på lidt godt til ganen!
Vi glæder os til at se jer!

"Grafik i sort hvid og i farver!"

Galleri Korinths første udstilling i år er udstillingen “Black White versus Color” hvor den fransk kunstner Hélène Habbot Bautista og den danske Søren Bjælde præsenterer deres grafik.

Hélène Habbot Bautista kommer fra Frankrig, beskriver sig selv som illustrator og grafiker og har valgt linoleumstryk og Aquatinte til at skabe det udtryk hun ønsker. Motiverne er inspireret af den litteratur hun læser og de gamle amerikanske noir film og tyske ekspressionistiske film. Litteratur fylder meget i Hélène’s liv og hendes bibliotek i hendes hjem, i Paris fungerer også som det sted hun hænger trykkene til tørre.

Hun er illustrator og grafiker, oprindelig uddannet skolelærer. Hélène arbejder med sine tryk, primært i sort hvid, hendes kompositioner er er ofte stramme, enkelt genstande eller enkeltpersoner, lys og skygge og spejlinger. Hélène arbejder både med højtryks og dybdetryks teknikker og på udstillingen vil også være værker aquatinteværker der er fremstillet som dybdetryk.
Hélène arbejder udover grafikken også med videokunst og vi har til denne udstilling skabt et rum for at kunne præsentere denne i Galleriet.

Søren Bjælde er oprindelig uddannet kemiker og historiker, men allerede i 1980 helligede han sig kunsten. Søren har tegnet og lavet små skulpturer hele sit liv og både hans tegninger, skulpturer og grafik er kendetegnet ved en særlig underfundig Søren Bjælde streg. Søren arbejder med træsnit og har opnået at kunne håndtere tryk med op til 16 farver. Han er tilknyttet Fyns Grafisk Værksted i Odense men har også værksted i hjemmet i Jelling. Søren har udstillet adskillige steder bl.a. på Fåborg Museum i 2012 og selvfølgelig Vejle Kunstmuseum, hvor han havde en stor soloudstilling i 2012, her kunne man udover Sørens træsnit også opleve hans finurlige skulpturer.
Vi vil på udstillingen præsentere både træsnit og enkelte skulpturer.

Udstillingen åbner med fernisering lørdag den 2.februar kl 14, hvor på sædvanligvis byder på et glas og lidt mundgodt.
Herefter har udstillingen åben lørdag og søndag kl 11 til 17, frem til den 3.marts

"Henckel & Fenriz"

I november præsenterer vi den københavnske billedkunstner Kennet Henckel og den lokale billedhugger Frank Fenriz. Deres billedunivers er på en gang er dragende, underfundigt, humoristisk, samfundskritisk og lidt barsk.
Kenneth Henckel er autodidakt billedkunstner stammer oprindelig fra Vordingborg, hvor han trådte sine barne- og ungdomsko.
I 1994 flytter Kenneth til København. Det var så nyt og spændende og han slugte det hele råt og i de følgende år var det kunstfoto, videoproduktion og musik der optog Kenneth. I 97 kom Kenneth ind på forårsudstillingen Charlottenborg med en video han kaldte ”Undskyld” det var stort for ham dengang.
Han var også begyndt at lave grafisk design bl.a. har Kenneth deltaget i flere plakatkonkurrencer og har lavet to plakater for Galleri Korinth og det har stadig hans store interesse.
Kenneth begyndte for alvor at male omkring 2009 og i starten var det meget med cement og andre lidt utraditionelle materialer han eksperimenterede med. Kenneth har gennem årene arbejdet med sit billedsprog og været omkring forskellige udtryk og materialer, udstillingen i Galleri Korinth vil være præget af maleri, acryl på lærred, figurativt, et udtryk der ofte har hentet inspiration i det grafiske og i tegneserier.
”Mine malerier indeholder lige dele eftertænksomhed, sindstilstande, en refleksion på verden omkring mig og så er der ofte en humoristisk vinkel knyttet til mine billeder” siger Kenneth.
Alle Frank Fenriz' skulpturer fremstår som et udsagn på hvad det vil sige at være menneske, de er et svar eller overvejelser over det at være menneske. Mennesker står dagligt overfor nogle valg, som afstedkommer en række uoverskuelige konsekvenser. Derfor fremstår de ofte groteske for beskueren, hvad er det egentlig figuren gør? Og hvorfor fremstiller frank Fenriz vores kampe og svære valg på en måde så vi alligevel trækker på smilebåndet?
Vores liv, sameksistens og kommunikation udvikles gennem sprogets betydninger og tegn. Tegn udvikles gennem form, og form kommer fra materialet. Hvis materialet er jern, hvordan er så sproget? Frank Fenriz bøjer og blødgør jernet hårde struktur, så sproget fremstår som et klart billedsprog.
Der er fernisering den 10.11 kl 14 hvor vi byder på lidt godt at spise og drikke. Udstillingen er herefter åbent lørdage og søndage fra 11-17 sidste dag 2.12.
Kenneth er tilstede ved ferniseringen og vil passe udstillingen den 11.11.

"Skumring"

Det er med stor glæde, at Galleri Korinth byder velkommen til den første soloudstilling på Fyn med engelske David Cobb. Han er uddannet på Bath Academy of Art og Corsham & Worthing College of Art i England og var i mange år lektor i Fine Art på Bath College, David har de seneste mange år undervist på Ærø Kunsthøjskole.
Udstillingen "Skumring" præsenterer publikum for Davids abstrakte og minimalistiske verden.
”Udgangspunktet for alle malerier er altid "noget set" et øjeblik, et fragment glimtvis af noget - oplevet for første gang i dagens løb - fragmenter af arkitektur, en sammenhæng af farver, ekkoer fra landskabet, havet og himlen, skygger, formerne mellem objekterne.
“Anything from the never ending richness of Everything”
Jeg noter disse glimt, der "finder mig" i små skitsebøger.
Disse fangede øjeblikke er udgangspunktet - frøet. Nogle gange står disse frø for sig selv og sammen med de mærker jeg har lavet, krydser kløften mellem den virkelige verden og et maleri.
Oftere er det dog bare starten på en langt længere proces, en spiring ... mærker og farver lag på lag, indtil det er reduceret, det er nok og det virker for mig. I never know where a painting is going but I know when I get there.” siger David Cobb.
Der er fernisering den 6.oktober kl 14-17 hvor kunstneren vil være tilstede, herefter har udstillingen åben lørdag og søndag fra kl 11-17 eller efter aftale. Sidste dag er den 28.oktober.
Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen

Galleri Korinth Filosoffen

Galleriet flytter til Odense med vores kunstnere de næste 14 dage. Her præsenterer vi den tyske kunstner Oxana Mahnac, amerikanske David Fox, finske Saku Santeri Heinonen, polske Andrzej Siek, filippinske Bong Delfin og følgende danske kunstnere Frank Fenriz, Mette Melander, Nis Schmidt, Tina Thorborg, Magnus Møller, Claes Otto Jennow, Eva C, Lars Mikkes, Berit Amdi Jacobsen og Niels Willum. På udstillingen vil være maleri, collage, skulpturer og keramik.

Det er i Kunstbygningen Filosoffen, der er fernisering tirsdag den 11.september kl 17, hvor vi byder på lidt snacks og et glas vin. Udstillingen er herefter åben tirsdag til søndag fra kl 11-17, mandag lukket, sidste udstillingsdag søndag d. 23.september. Vi glæder os til at byde nye og kendte gæster velkommen i Odense.

Galleriet i Korinth i denne periode være åbent efter aftale. Se mere på www.gallerikorinth.dk

Venlig hilsen
Galleri Korinth
Torben Nebrot Jørgensen

"Menschen" by Barbara Kroll

Vi er stolte af at kunne præsentere udstillingen ”Menschen” med den tyske kunstner Barbara Kroll.
Barbara Kroll bor og arbejder i Maintal nær Frankfurt am Main i Tyskland. Hun har gået på et kunstgymnasium i 80'erne og senere studeret på Academy of Fine Arts i Poznan
Barbara fortæller om sit arbejde:
”Alt mit arbejde er et resultat af min korrespondance med virkeligheden. Motiverne er et resultat af den særlige situation og ekstraordinære kompilering af ting.
Enkelhed er meget vigtig for min kunst. Gennem denne forenkling er jeg i stand til at afvige mellem det væsentlige og mindre væsentlige.
Arbejdsprocessen, som fører til et billede, består af forstudier samt bestemmelse af størrelse, farve og form tilpasset billedet og motivet.
I min kunst kombinerer jeg mest abstrakt med figurative elementer.
Mine værker fremstilles hovedsageligt i olie eller akryl på maleplade eller pap.
Hvorfor maler jeg?
Dette er den måde, jeg forsøger at håndtere mit miljø på, skabe en tålelig virkelighed.”
Foruden Barbaras billeder vil der også være et udvalg af Frank Fenriz finurlige skulpturer. Frank er en af tre kunstnere udvalgt til at udsmykke nogle passager i Ringe.
Vi åbner udstillingen den 11.august kl 14 hvor Barbara Kroll

Galleri Korinth inviterer til sommerudstillingen:
”Kunst og kunsthåndværk i Galleri Korinth”.
Billedkunst, maleri og collage, artprint, plakater og postkort og keramik, skulpturer og smykker. Store og små værker. Der vil være kunst i mange genrer og prisklasser, i sort hvid og i farver.
Udstillingen åbner tirsdag den 17.juli kl.17 til 20
Alle er velkommen. Vi byder på et glas vin og en kop kaffe som også kan nydes i Galleriets gårdhave.
Udstillingen vil være åben tirsdag til søndag kl. 11 til 17 eller efter aftale, mobil 42 40 32 01. Udstillingens sidste dag vil være onsdag den 8. august.

”Big Should Not Be”

Det behøver ikke at være stort!
En udstilling med to kvindelige japanske kunstnere Yumeno Goma og Nao Oshima i Galleri Korinth, hvor de udstiller keramik, akvaral og grafik.
Yumeno og Nao har siden 2008 haft en særlig tilknytning til Danmark begyndende med et højskoleophold på Bornholm, hvor de studerede keramik og grafik. Siden har de gæstet Bornholm flere gange og udstillet på en række af øens gallerier. Yumeno har også studeret på Engelsholm Højskole og er medlem af Fyns Grafiske Værksted. Såvel Yumeno som Nao er uddannet fra tekstilafdelingen på Kyoto Seika Universitet.
Da de efter deres først højskoleophold på Bornholm havde en afsluttende udstilling troede de ikke, at der var nogen der ville købe deres kunst, men det var der og det selv om deres udtryk var tydeligt anderledes, præget af deres japanske baggrund.
Første gang de udstillede sammen, var efter deres højskoleophold på Bornholm, hvor de udstillede i et lokalt galleri. Mens de diskuterer med hinanden, forsøger de at skabe et rum hvor deres værker supplere hinanden.
De oplever, at de er i stand til frit at udtrykke ting, fordi de bruger lang tid sammen og ser samme ting. De rejser meget for at møde nye ting, dyr og planter, det landskab du så på en rejse, grene og sten af træer hentes, når du tager en tur, faldne blade og så videre.
Yumeno føler, at hendes sanser bliver mere klare, når hun ser naturen.
Yumeno sagde, at motivationen til at skabe opstår, især når "vinter" er temaet. Nøgentræ står fast i det mørke landskab, der er ejendommeligt for vinteren. Faldne blade og nødder. Tørre grene. Sølv verden dækket med ren hvid sne. Jeg er inspireret af det naturskønne smukke landskab om vinteren. Den blege farve er karakteristisk og får mig til at føle mig sød og blid som en scene som en drøm.
Der er fernisering lørdag den 16.juni kl 14 hvor vi byder på japansk inspireret tapas. Udstillingen er herefter åben tirsdag til søndag fra kl 11 til 17 sidste dag er søndag den 15. juli. 

 
Crossing Borders
Galleri Korinth byder den 19. maj indenfor til en udstilling om at krydse grænser, om at være nødt til at flygte fra krig og ødelæggelse.
Kirsten Lyhne har skabt en rækker billeder om emnet som hun kalder:
”Sceneries”
Som person og kunstner er Kirsten Lyhne påvirket af, at mennesker tvinges til at flygte på tværs af grænser og hun har derfor skabt en udstilling med visuelle bud på nytteløs rodfæstelse, forhindringer, farer og fællesskaber.
Fornemmelsen af at være i bevægelse fra et sted til at andet, at rejse fra det velkendte til det ukendte præger Lyhnes værker, som også formår at understrege menneskets behov for at indgå i fællesskaber og hvor meget vi kan have brug for hinanden i vanskelige livssituationer.
Mange af Kirsten Lyhnes motiver spejler sig i variationer af fællesskaber og understreger nødvendigheden af styrke til at overkomme de store forhindringer i livet. Lyhne visualiserer ydre, konkrete forhindringer, hegn, vand, landskaber, men billederne peger også i retning af håb og ønsker om nye muligheder. Der er huller i hegnene, nye veje på landkortene og måske finder vi vej gennem forhindringerne?
Det er menneskets natur at være på vej, men vi kan tilbageholdes af ydre omstændigheder eller være forhindrede i at bevæge os, folde os ud, hæmmet af indre hegn som mentalt hjemløse.
Det er Kirsten Lyhnes mål, at hendes værker må give indtryk af håb.
Serien Sceneries er blevet til ved bearbejdede monotypier, aquatinte og mixed media.
Kirsten Lyhne Christiansen er født i maj 1953. Hun har arbejdet med grafiske metoder siden 1970. Kirsten Lyhne arbejder også med bronze støbninger.
"Die Welle" af kunstnerduoen Holger Klintholm og Henrik Noer, som er kendt fra Kunsthal ULYS, er en installation, en bølge af sko og en kommentar til flygtningesituationen i Middelhavet.
"Hvert år drukner folk i Middelhavet. Mennesker bliver til statistik, i takt med at sko driver i land", siger Klintholm og Noer blandt andet om installationen, der har samlet sko fra blandt andet Røde Kors-centre og i Galleri Korinth.
For at gøre udstillingen realistisk har vi, til ferniseringen, inviteret rapperen Ham Den Lange, som står bag nødhjælpsorganisationen ”100procent Nødhjælp” til at komme og fortælle om livet i en flygtningelejr på den græske ø Lesbos. Ham Den Lange alias Thorbjørn Bech har bl.a. udgivet en plade "Dagbog fra en flygtningelejr". Teksterne på pladen er, som titlen lyder, dagbogsbeskrivelser fra hans ture til Grækenland og arbejde frivilligt i flygtningelejre. Samtidig er der fortællinger om mennesker, med en forfærdelig skæbne, han har mødt i lejrene. Pladesalget går til 100procentnødhjælp og dermed til at hjælpe de mennesker pladen handler om. Ham Den Lange gir nok et par rap numre.
Hvis man ønsker at støtte Thorbjørns arbejde så kan man donere et bidrag her:
Hver en krone gives videre. Mobilepay 30622 eller Reg nr: 9570 konto nr: 0011850286.
Der vil være fernisering på udstillingen lørdag den 19.maj kl 14 hvor vi byder på lidt snacks og lidt at drikke. Her efter har udstillingen åben lørdag og søndag fra kl 11-17 sidste dag er den 10.juni.
Udstillingen er støttet af Faaborg Midtfyn Kommune.
 
Galleri Korinth udstiller i Tobaksgaarden i Assense
Der vil mulighed for at opleve David Fox fra New York, hvis malerier er tydeligt inspireret af storbyens eksistenser. Samt den lokale kunstner Mette Melanders mere surrealistiske værker, Mette kommer fra Glamsbjerg. Der vil være små landskabsmalerier af Jens Ramsing og abstrakte malerier primært i jordfarver af Karen Madsen fra Fåborg. En erfaren kunstner fra Sjælland, nemlig Mogens Kischinovsky vil levere malerier hvor motiverne er skikkelser i skumringstiden. Ungdommen vil være præsenteret med Aksel Matwara's portrætter tegnet med blyant og ofte i store formater. En anden eminent tegner vi har med er Rasa Dzimidaviciute Olesen fra Litauen. Fra Berlin vil der være Oxana Mahnac med sine stærke karismatiske "Frauen" malerier og ligeledes fra Berlin vil der være gensyn med Poul R Weile og hans spændende collager. Saku Santeri Heinonen fra Finland og Bong Delfin fra Filippinerne med popart malerier. Grafikken er repræsenteret ved Per Just. Desuden vil Nancy Bech præsentere små naturabstraktion på gulvbrædder.
Udover maleri vil der være skulpturer i træ, paperclay og granit og bronze, små og store leveret af kunstnerne bl.a. Frank Fenriz, Andrzej Siek, Joseph Salomon, og Max Højer Jacobsen.
 
Galleri Korinth præsenterer den 14.april udstillingen:
”Collage og Assemblage”
En udstilling med papirlapper, fragmenter, løsdele, sammensat, påklistret, reorganiseret på nye måder!
Collage - sammenklistret papir - er et af den moderne kunsts mange udtryk og selv om mange måske kun kender det som det deres børn og børnebørn har hjembragt fra børnehave og skole, var collage en kunstform både Picasso og Braque anvendte.
Assemblage er tredimensionel collage hvor elementerne i højere grad er forskellige løsdele, ofte fundet blandt kasserede genstande. Sammensat og reorganiseret så de udgør et værk, en tredimensionel collage, en skulptur.
I Galleri Korinth er vores vision at vise mange forskellige udtryk indenfor den moderne kunst og på denne udstilling præsentere vi 13 kunstnere, der på hver sin måde har arbejdet med collage og assemblage. Som overskriften antyder indgår der papir i mange forskellige former og hentet fra aviser, tapetrester og gamle ugeblade, gazebind og bogillustrationer, klisteret op på baggrunde af bogomslag, kageæsker m.v. Blandt de tredimensionale collager, den udstillede assemblage vil I kunne genkende dele af dukker, mursten og diverse redskaber, alt sammen sat sammen så en ny virkelighed opstår.
Udstillingen præsenterer 13 kunstnere, nemlig Poul R Weile, Lars Mikkes, Claes Otto Jennow, Magnus Møller, Henning U Sørensen, Mette Boe, Nancy Bech, Holger Klintholm, Eva C, Tom Petersen, Ulla Gerd, Karen Madsen og Lene Vidding. En del af kunstnerne vil være til stede under ferniseringen.
Der vil være artisttalk søndag den 22.april kl 14 med Karen Madsen, søndag den 29.april kl 14 med EvaC og Holger Klintholm og endelig søndag den 6.maj kl 14 med Ulla Gerd.
Søndag den 22.4 kl 14 til 17 vil det være muligt at deltage i en mini workshop hvor det vil være at lave miniaturecollager sammen med Nancy Bech. Arrangementet er gratis, Galleriet sørger for materialer.
Der er fernisering lørdag den 14. april kl 14, hvor en stor del af kunstnerne vil være tilstede og vi som sædvanlig er vært ved et glas vin og en bid brød.
Udstillingen har åben fra kl 11 til 17 hver lørdag/søndag og 6.maj er sidste dag.
Der er gratis entre og alle er velkommen.
 
"Liv og Sjæl"
Erfaringer med tilværelsen og dens skabninger og "Gemytter", udtrykt gennem maleri og skulpturer", maleri i nordiske grå toner og træskulpturer med håndgjorte søm og harlekinmønster.
Galleri Korinth præsenterer den 10. marts en udstilling med to erfarne kunstnere, der begge er optaget af livets beskaffenhed, forskellige udtryk, forskelligt materiale men begge med det eksistentielle som omdrejningspunkt, Nis Schmidt og Erik Flygenring
Nis Smidth er født i Haderslev men har siden 1965 boet i en tidligere skole i Viuf mellem Kolding og Vejle. Nis Smidth har et mangeårigt virke som lærer, især i Vejle og tilknytning til den katolske kirke Sct. Norbert i Vejle. Han har i mange år været aktiv i Vejle kunstforening hvor han for nylig blev udnævnt til æresmedlem. Nis Smidth debuterede som maler i 1961 og har siden udstillet talrige steder over hele landet. Indtil 1980erne malede han symbolsk og abstrakt. Men inspireret af nogle store udstillinger med guldaldermalerne, opgav han at fortsætte alene i det abstrakte. Han ønskede at få noget figurativt ind i sine billeder samt opstillinger. Malerierne indeholder eksistentielle og religiøse symboler, tegn og motiver som kruset, redskaber og nøgler.
Om sin metier som maler siger Nis Smidth: At male er en metamorfose og en malers måde at erfare tilværelsen på og bringe lidt orden ind i kaos.
Erik Flygering er født i Nykøbing Sj., er uddannet til landinspektør på Landbohøjskolen i 1966 og praktiserede som sådan frem til 2008. I studieperioden undervisning i tegning hos grafikeren Marcel Rasmussen. Siden 2008 har Erik arbejdet med skulpturer bl.a. af gammelt egetræ, frugttræ og håndsmedede søm. I 2011 deltog Erik Flygering som gæst i udstillingen "Sydfynske kunstnere" en udstilling af skulpturer i SAK, Svendborg. Erik er medstifter og medlem af kunstnersammenslutningen "in Figura". Men fascination af brugbare materialer ligger tilbage til barndommen, hvor de rustne søm blev puttet i lommerne. Køb af et gammelt hus i Troense fyldt med århundrede gamle håndsmedede søm og forsøg på at tilfredsstille eget behov for at udtrykke tanker og følelser, gammelt egetømmer og frugttræ, tildannet med sav, økse og huljern omdannet til små isolerede forenklede universer, dekoreret og udstyret med træfigurer.
Erik taler om skulpturernes væsener som "Gemytter" der opfører sig næsten lige som mennesker hvilket giver ham lejlighed til at fremstille menneskelig dårskab, glæde, vrantenhed, opstyltet hed, regerelyst og rædsel og hvad ellers nævnes kan. Men tilføjer at enhver må mene sit og har - ligesom væsnerne i mine skulpturer - deres fulde ret til at tænke, tro og tale.
Der er fernisering lørdag den 10. marts kl.14.00, hvor begge kunstnere vil være tilstede og vi som sædvanlig er vært ved et glas vin og en bid brød. Udstillingen har åben fra kl 11 til 17 hver lørdag/søndag samt 2.påskedag den 2.april som også er sidste dag.
Der er gratis entre og alle er velkommen.
Tine Thorborg
Gå på jagt efter genbrugsdyr og Popart i Galleri Korinth

I februar præsenterer Galleri Korinth Genbrugs dyr fra Savannen og POP Art
Den 10.februar åbner vi Galleri Korinth for giraffer, bøfler og andre af savannens dyr, det er kunstneren Tina Thorborg der udstiller sine bemalede trofæer og på den måde skaber kunst og som hun udtrykker det:
"På den må de giver jeg dyret endnu en mulighed for at pryde en væg i et hjem og det er således ikke omsonst at det i sin tid blev nedlagt på savannen."
Tina Thorborg, født i 1964, har været bosiddende i Odense, men nu med atelier i Fredensborg og Showroom i København. Tina har siden 2000 været fuldtidskunstner, hun gik på Den Ny Kunstskole fra 2000 til 2006 og har siden udstillet flere steder på Fyn bl.a. på Filosofgangen i Odense, en udstilling med GYrr-gruppen som bestod af Preben Frank Stelvig, Poul R. Weile, Steffen Jørgensen, Poul Agger. Men hun har også udstillet flere steder på Sjælland, bl.a. i Galleri Ravn i Valby hvor hun udstillede sammen med Poul R. Weile og senest i Galleri "Die Kunsthalle", Liseleje.
På udstillingen i Galleri Korinth vil der være malerier og bemalede trofæer.
Tina siger om sin sine malerier:
"Jeg maler med akrylmaling på lærred og min malestil er popart/realisme. Jeg maler det som jeg ser i min hverdag, og gerne med en SKÆV vinkel. Jeg maler meget stofligt, og både form, farve og skygger er vigtige i mine billeder".
Trofæerne er efter inspiration fra en anden dansk kunstner og en forholdsvis ny affære, dem har Tina Thorborg først malet siden 2016. Jeg køber dem og giver den en hovedvask, bogstaveligt talt. De bliver sæbevasket, støvsuget og striglet og ørerne bliver limet og sat på plads, hvis de er knækket. Derefter går jeg i gang med at bemale dyret med et mønster og farvevalg i samråd og respekt for et enkelte dyrs udtryk.
 
Karen Madsen
 
BINDEVÆV og NETVÆRK.
(Det indre af det ydre)
I Galleri Korinth starter vi det nye år med udstillingen ”BINDEVÆV og NETVÆRK”, der er titlen på en udstilling med Karen Madsens abstrakte malerier.
På udstillingen vil kunne opleves store og små malerier på papir og på lærred. Karens farvevalg er ofte jordfarverne, naturens farver.
Karen beskriver selv sit arbejde og sine billeder som følger:
”At skrabe i overfladen og se hvad der dukker op inde bag facaden.
Finde ind til kernen, essensen, er min drivkraft.
Mit arbejde med maleriet har igennem de sidste 20 år udviklet sig fra abstrakt landskabsmaleri henimod at fordybe mig mere i de dybere strukturer i materialet og prøve at finde ind til naturens essens. De seneste år har jeg, i et forsøg på at udforske og udfordre mit maleri, skrabet en del i overfladerne for at komme nærmere de indtryk, der skaber mit udtryk.
Når jeg føler mig guidet i processen og mærker forbindelsen mellem mit materiale, min handling og noget der er større end mig selv, er det, at magien opstår for mig. Det er i det øjeblik, at jeg oplever, at arbejdet går op i en højere enhed og at jeg får frigivet noget, som vil til udtryk i maleriet.”
Siden 1990 har Karen Madsen været en del af Kunstforeningen Pakhusets aktive kunstnere og været med i forskellige kunstnergrupper samt i Kunstnertræffet. Gennem 8 år modtog hun undervisning i abstrakt maleri ved kunstner Birger Møller og har gået på Den Ny Kunstskole i Odense gennem en årrække. Kurser hos kunstner Gitte Buch har tilføjet en væsentlig inspiration på vejen og senest har David Cobb, Kunsthøjskolen på Ærø, givet hende modet til at fortsætte søgningen.
Der vil være fernisering lørdag den 6. januar kl. 14 hvor alle er velkommen. I anledning af Nytåret byder vi på champagne og lakse- og tortilla tapas m.m.
Herefter er udstillingen åben lørdag og søndag fra kl. 11-17 samt efter aftale. Udstilling afsluttes med en ArtistTalk søndag den 28.januar kl. 14.
 
Nancy Bech
 
Velkommen til udstillingen " Et stakit af forestillinger"
Titlen er tyvstjålet fra Peter Bastians bog " Allerede altid elsket"
Jeg kan ikke huske hvordan han bruger sætningen, men for mig udtrykker sætningen noget om min proces med maleriet/billedet!
Jeg har tegnet og malet næsten hele mit liv, med en pause mens børnene var små og arbejde, hus og børn krævede min tid.
Siden 2010 har jeg brugt en del fritid på at male, taget kurser, bl.a. på Ærø kunsthøjskole og siden sommeren 2015 har jeg malet næsten hver dag!
"Et stakit af forestillinger" handler om alle de forestillinger “vi” har om billeder, om farver og motiver..... hvad kan man male? Alle de ubevidste forestillinger der undervejs spærrer for spontaniteten, kreativiteten, mødet med forestillingerne som modstand, modstand mod at prøve, modstand mod at følge impulser...
"Et stakit af forestillinger" handler om at finde vej mellem kollektivt arvede forestillinger og egne ideer, konfrontationen og valgene.
Kan man male gule billeder?
Gul er falskhed, men gul er citronen der er sur men sund og fuld af kraft
Gul er jalousi, men gul er også solen og dermed lyset
Gul er farven på solar plexus-chakraet, det står for det emotionelle, de “jeg” orienterede følelser.
I en del af billederne har jeg været optaget af den gule farve, undersøgt farven, motivet, stregen.
At arbejde med billeder er at undersøge, undersøge et motiv, en farve.... at møde sig selv, egne forestillinger, begrænsninger.
At få mulighed for at udstille sine billeder er på en og samme tid fantastisk og grænseoverskridende og udløser "et stakit af forestillinger".
Der er fernisering lørdag den 9. december kl 14 hvor vi igen byder på lidt at drikke og spise. Herefter er udstillingen åben fredag fra kl 14-17 og lørdag/søndag fra kl 11-17 sidste dag er 17. december
 
Alice Bork Gert Ejton 
 
Pressemeddelelse
Vilddyr med kniv og gaffel

Vi er stolte af at kunne præsentere vores næste udstilling med Alice Borks finurlige keramik og Gert Ejtons ekspressionistiske billeder.

Gert Ejton (født 1951) er uddannet tegner og grafiker fra Kolding Kunsthåndværkerskole, i dag Danmarks Designskole. Har i over 30 år arbejdet som tegner/nyhedsgrafiker på først Jyllands-Posten og senere Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis og arbejder stadig på det som i dag er JyskFynske Medier. Bor og arbejder til dagligt i Odense. Er medlem af Fyns Grafiske Værksted, der er en sammenslutning af både danske og udenlandske kunstnere med grafik som udgangspunkt. Har deltaget i forskellige udstillinger gennem tiden, men har først nu igen fundet tid til at være aktiv i kunstmiljøet. Gert Ejton arbejder med forskellige medier, herunder tegning, maleri og forskellige grafiske trykformer, bl.a. xerolitografi og træsnit. Kunstneren beskriver selv sin proces som følgende: ’’I arbejdet med min kunst prøver jeg at finde det skjulte, det der ligger nedenunder og som ikke er til at forklare. Alt hvad man laver er jo en slags selvportræt, hvad enten det forestiller en fugl eller et landskab. Og når man bevæger sig på kanten af intuition og tilfældighed opstår ting, man enten kan forholde sig til eller ikke aner hvad betyder. Kunst skal ikke give svar, men åbne nye vinduer til nye indsigter.’’ Gert Ejtons billedverden er ekspressionistisk.

Alice Bork (født 1954) er uddannet keramiker fra Designskolen i Kolding i 1979. Hun bor og arbejder til daglig i Odense og har igennem tiden haft en række soloudstillinger og deltaget i en række gruppeudstillinger. Lige siden 70’erne har Alice ladet sig inspirere af sprækker og revner i mure, træer og klipper og arbejdet med at gøre det til en del af dekorationen i leret. Og farveholdningen har været afdæmpede jordfarver med så få glassurer som muligt. Hvert eneste skulpturelle emne er et unikt objekt, men med klar reference til tidligere emner. Hun arbejder ofte i emner og nogle gange forfølges et emne i flere år. De sidste par år har hun været optaget af at give skeen nye udtryk. Emner fra naturen inddrages og ske og skaft forenes til en kunstgenstand, hvor det er udtrykket og ikke det funktionelle der tages højde for. Alice Bork bliver ofte spurgt om hvor ideerne kommer fra, og svarer dertil: ’’ Når jeg retter fokus, åbner øjnene og lader fantasien råde kommer ideerne til mig.
I 2015 sad jeg på en cafe i Torshavn og kiggede ud på nogle meget gamle træskibe. Da jeg gik derfra var kimen lagt til næste emne.’’

Der er fernisering lørdag den 4. november kl 14 hvor vi igen byder på lidt at drikke og spise.
Herefter er udstillingen åben fredag fra kl 14-20 og lørdag/søndag fra kl 11-17 sidste dag er 26.november.
 
Nille Bech
 
Vi er stolte af at præsentere vores næste kunstner Nille Bech, hendes billeder inviterer til at overveje sine forud antagelser om eget køn, eller mere præcist egne kønslæber.

Nille Bech har transformeret en række fotos af kvinders kønslæber til sommerfugle. Fotoene er et resultat af et projekt kaldet ”Butterflies og Pussytales” hvor en lang række kvinder har sendt hende selfisser som Nille Bech så efterfølgende har scannet og manipuleret så man umiddelbart, hvilket mange gør, kan opleve dem uden at notere sig hvad der gemmer sig i motiverne.

Desuden kan man også opleve nogle malerier af Nille Bech. Billerne har også været udstillet på Filosoffen i Odense hvor Nille Bech i samarbejde med en lokalafdeling af Dansk Kvindesamfund satte fokus på vores forhold til vores køn og hvor billederne blev akkompagneret af oplæsning af digte om fisser i burkaer og fisser i bukser.

Med Butterflies & Pussytales ønsker Nille Bech at rette opmærksomheden på at kvinders skød er forskellige og ikke kan være for lange eller for korte eller forkerte.

Senest har Nille Bechs billeder kunnet opleves på Galleri Oxholm i København, fra den 14. oktober kan de opleves i Galleri Korinth.

Nille Bech er autodidakt billedkunstner indenfor maleri, skulptur og performancekunst. Hun er oprindelig uddannet Art-Innovator der er en uddannelse der retter sig mod at bygge bro mellem kultur og erhverv, siden 2012 har Nille Bech arbejdet med tværkunstneriske projekter og hun har en række udstillinger bag sig, bl.a. på Galleri Clifford, Hollufgård og på Art Kerteminde.

Fernisering lørdag den 14. oktober kl 14 hvor vi som sædvanlig byder på lidt til ganen og hvor det vil være muligt også at få en snak med kunstneren.

Herefter er udstillingen åben fredag fra kl 14-20 og lørdag/søndag fra kl 11-17 sidste dag er søndag den 29.10.

To modne herrer fra Sjælland – Kischinovsky og Salamon.

Vi glæder os til at byde velkommen til Mogens Kischinovsky og Joseph Salamon vil der være både maleri, tegning, grafik og skulpturer.

Mogens Kischinovskys billeder er malet i farverige, brede strøg i hans helt egen karakteristiske stil. Det foretrukne motiv er mennesket, ofte i hverdagssituationer. Med et strejf af humor skaber han dybde i billederne og giver sine værker en dimension, der går ud over det rent billedmæssige. Såvel billeder som skulpturer appellerer på en og samme tid til smilet og eftertænksomheden.

Mogens Kischinovsky har, siden sin debut på Kunstnernes Vinterudstilling i 1995 og året efter med 3 installationer på Kunstnernes Efterårsudstilling, haft en lang række solo-og gruppeudstillinger samt deltaget i mange anerkendte censurerede og kuraterede udstillinger.

Han er repræsenteret på gallerier og museumsudstillinger både her hjemme og i udlandet.

Efter en udstilling i SAK kunstbygning i Svendborg skrev kunstanmelder Iben Friis Jensen fra Fyns Amts Avis: Mogens Kischinovsky formidler i enkle portrætter/figurstudier både krop og sindsstemning… Også Kischinovskys kultegninger af næsten kubistisk tilsnit viser en kunstner med styrke.

På udstillingen i Galleri Korinth vil Kischinovsky være repræsenteret med både maleri, tegning, litografi og Skulpturer i bronze

Se nærmere på www.kischi.dk

Billedhuggeren og grafikeren Joseph Salamon siger om sine værker: ”Mit udgangspunkt er naturen – livet som omgiver os. Jeg søger det rumlige i alt, enten når jeg arbejder monumentalt eller med mindre formater. Jeg vælger materiale - bronze, træ eller sten alt efter den opgave som skal løses – vandkunsten, mindesmærket eller portrættet. Jeg prøver at fordybe mig, prøver på at finde frem til kernen og skabe værket med dets væsen.

Skulptur i forbindelse med landskab og arkitektur får altid første prioritet. Mine grafiske værker er en eksperimenterende leg med placering af skulpturer i rum og landskab”. I sit arbejde forsøger Joseph Salamon at udæske stenens hemmelighed og fremkalde kernen i værket. I bronzeskulpturerne spiller han på kontrasterne mellem det hårde metal og de fine kniplingsstrukturer.

Han udfører såvel store som små opgaver uden assistance. Joseph Salamon er født i Transsylvanien. Han er uddannet på Kunstakademierne i Milano og København.

Han har udstillet på bl.a. Charlottenborg og KE og i udlandet i bl.a. Paris, Barcelona, New York, Berlin, Jerusalem, Beijing og Rom. Han er repræsenteret på adskillige museer i Danmark og udlandet.

Han har udført monumentale skulpturer i forbindelse med landskab og arkitektur og har indtil dato udført over 40 udsmykningsopgaver - mange efter offentlige konkurrencer.

Se nærmere på www.salamon.dk

Vi håber at se rigtig mange til fernisering lørdag den 23. september kl 14, hvor der ud over kunst vil være snacks og lidt at drikke.

Joseph Salamon vil være tilstede ved ferniseringen. Udstillingen varer til søndag den 8.10 hvor der kl. 14 vil være en artistTalk med begge kunstnere.

Vi har åbent fredag kl 14-20 lørdag/søndag 11-17 eller efter aftale.
 
Jette Reinert ’s fabulerende billedverden

Vi glæder os til at byde velkommen til Jette Reinert som udstiller hos Galleri Korinth 19. august til 10. september.

Jette Reinert, f. Viborg, har nu i en årerække boet i Vejle. Hele hendes liv har hun været optaget af, at tegne og male og som ung modtog hun tegneundervisning af Viborg kunstneren Lasse Windsløv.

Det blev dog i første omgang Grafisk design og illustrator arbejde, som i 25 år tog hendes tid, men kunsten slap hende aldrig helt og efter et længerevarende studie på Århus Kunstakademi arbejder hun nu med kunsten på fuldtid.

Jette udstiller året rundt forskellige steder i Danmark, men også udlandet har stiftet bekendtskab med hendes værker, blandt andet har hun udstillet i Norge, Sverige, Tyskland, England og i USA. Og det var også i USA, hun i 2014 havde et af sine værker repræsenteret på det største billboard på Time Square, New York.

Hendes værker er også gået igennem på flere censurerede udstillinger, og netop nu deltager hun i det internationale anerkendte ArtMaze Magasin Late Summer Issue4. Jette Reinert arbejder i kontraster med akryl på håndlavet papir og rå hørlærred.

Malingen får frit løb og sætter sig som organiske former, hvori der opstår fragmenter af fugle, dyr eller mennesker, som understøttes af farverige grafiske mønstre. Motivverdenen er domineret af personer eller fabler, hvis arme toner sig ud og griber fat i baggrunden. Jettes værker er et godt eksempel på hvordan man kan få grafik og organiske former til, at spille sammen og danne et harmonisk helhedsudtryk.

Kom og se udstillingen med Jette Reinert og tag del i hendes kunstneriske fortællinger, hvor du kan blive rørt på både tanke, fantasi og ikke mindst glæde. Vi håber at se rigtig mange til fernisering lørdag den 19. august kl 14, hvor der ud over kunst vil være snacks og lidt at drikke. Udstillingen varer til søndag den 10.9 og vi har åbent fredag kl 14-20 lørdag/søndag 11-17 eller efter aftale.

Venlig hilsen Torben Nebrot Jørgensen
 
2. SOMMERUDSTILLINGEN 2017
MALERIER, GRAFIK, TEGNINGER, KERAMIK OG SKULPTURER
VI PRÆSENTERE ET UDVALG AF GALLERIET KUNSTNERE SAMT GÆSTEUDSTILLER HANNE RAUNSMED
FERNISERING ONSDAG 26.7 KL 16
ÅBEN TIRSDAG TIL SØNDAG FRA 11-17 ELLER EFTER AFTALE, SIDSTE DAG 17.8

De deltagende kunstnere er:

Dorthe Dencker skriver på sin hjemmeside: “I live in an arranged marriage. You see, I always knew that someday, I would marry the art. We flirted for more than 30 years. We were constantly on and off. But eight years ago, I took the last step.” Nu bor og arbejder Dorthe på Fejø hvor hun bl.a. laver nogle sindssyg flotte skulpturelle krukker i keramik som I kan ses i galleriet.

David Fox er en spændende engelsk/amerikansk kunstner, født i London i 1957. Der studerede han ved Wimbledon School of Art og på St. Martins School of Art. I 1980'erne flyttede han til New York og har boet og arbejdet der lige siden. David Fox er en visuel kunstner af postmoderne kunst. Hans medier er maleri, tegning, grafik, skulptur, og fotografering. Desuden skriver han teaterstykker, hvoraf to er blevet opført i New York. David Fox arbejder med mange temaer og stilarter, dog er den men
Invitation til udstillingen

Hydro-dybning, stencils, collage, tape og pensel ……….

Galleri Korinth har fornøjelse at præsentere

”Hydrodeepism”………….

en udstilling af den filippinske kunstner Bong Delfins værker, udført med integration af de forskellige teknikker såsom hydro-dypning, stencils, collage, tape og pensel. Det er kunstnerens idé til hvordan en 21. århundrede moderne kunstner kan udvikle kunstneriske måder der kan repræsentere sin generation, i en moderne verden af ​​internet og sociale medier. "Hydrodeepism" (hydro dyb isme) er en kunstnerisk metode og et begreb udtænkt af kunstneren Bong Delfin, inspireret af "hydro dyppe", der er en traditionel grafisk teknik, bedre kendt som marmorering. Hvirvlende, vand overførsel ….. en metode der har været brugt i tusinde år. I Japan og Tyrkiet kaldet "Suminagashi" . Bong Delfin er en moderne filippinsk kunstner med base i Europa. Han er født på øen Mindanao i 1982 i en arbejderfamilie. De kunstneriske udfoldelser startede da han som 7årig brugte sit talent på at kopierede billeder fra tegneserier. Da han var 13 år lærte han teknikken med silketryk på T-shirt, hvilket blev en måde at tjene penge til en uddannelse som Industrial Engineering. Han udviklede egne designs af T-shirt inspireret af ”Punkrock” og ”Skateboardkulturen”, en inspiration der fortsat kan anes i hans værker. På jagt efter bedre muligheder i livet, flyttede han i 2011 til Danmark for at arbejde som au pair. Her opdagede hans værtsfamilie hans talent og støttede ham i at forfølge sin interesse for kunsten. I 2013 modtog Bong prisen som ​​årets kunstner i en International Art Festival i Kerteminde. Dette gav ham mulighed for at forfølge sin interesse for kunst. Han begyndte på kunstskole i Odense. Bong har gennem hårdt arbejde og engagement udviklet sit talent og har vundet anerkendelse, han er blevet inviteret til at udstille sin kunst i Gallerier og ved andre kunstneriske arrangementer, i Danmark, Sverige og Tyskland. Han bor i øjeblikket i Madrid hvor han fortsætter med at eksponere sig selv på den europæiske kunstscene og udvikle sine talenter. Aktuelt er Bong Delfin, udover at udvikle sin særlige teknik "Hydrodeepism", forfatter og idemand bag "Dream Weaver Project", der er en kunst-ikke-krig fortalervirksomhed og kunstnerisk platform, der hjælper de lokale kunstnere og øge den moderne kunstscene i hans region i SOCCSKSARGEN, Filippinerne.

Vi holder fernisering lørdag den 12.11 kl 14.00 hvor vi som sædvanlig byder på lidt godt at spise og drikke. Udstillingen vare til den 27.11 og er åben torsdag fra 16-20 og lørdag/søndag fra 11-17.

På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg Venlig hilsen Torben Nebrot Jørgensen 
invitation til

UDSTILLINGEN ”EVERY THING IS…….”

Fotografi, landskaber, farver, sort/hvid

Galleri Korinth har fornøjelsen at præsentere den svenske mesterfotograf Stellan Karlsson og hans natur- og landskabsbilleder.

Stellan Karlsson blev født i 1952 i Växjö, han ønsker det usminkede og rene. Stellans billeder indeholder både lys og mørke og der er ofte en dramatisk atmosfære i hans billeder. Stellan har arbejdet med de fleste genrer med hensyn til foto, fra dokumentarfilm til reklamer. I de seneste år har Stellan hovedsagelig helliget sig til landskabsfotografering, primært i de sydlige dele af Sverige, dvs. Skåne, især Österlen, hvor de åbne landskab breder sig, og lyset er allestedsnærværende, men han har også fotograferet på Færøerne og Danmark.

Stellan arbejde gerne ved havet på grund af lyset og det drama det skaber pga. vejrets hutige skift. Han vender ofte tilbage til de samme steder for at finde et bedre lys, eller at fotografere emnet på et andet tidspunkt af året. Stellan jagter et billede i lang tid, før de tre komponenter: lys, komposition og følelse er som han ønsker.

”Jeg fotograferer fordi jeg ønsker at viderebringe noget til mig selv. Det handler om at bringe mine egne følelser snarere end en andens”.

"Stellan Karlsson motiver er tidløse og balancer mellem virkelighed og fantasi. I sine sort-hvide fotografier lader Stellan mennesker og miljøer opløses. Virkeligheden er ved at forsvinde. Du føler eksistens afhængig af tilfældigheder, den ubønhørlige march af tid og hukommelse upålidelighed. Hvad var det, skete den anden dag eller det andet år? Var det bare en drøm? Ja, du kan tænke på, mens du ser Stellan Karlsson fotografier. "

Rolf Ljung / Östra Småland

Vi holder fernisering lørdag den 15.10 kl 14.00 hvor vi som sædvanlig byder på lidt godt at spise og drikke. Udstillingen vare til den 6.11 og er åben torsdag fra 16-20 og lørdag/søndag fra 11-17. På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg Venlig hilsen Torben Nebrot Jørgensen

 
 
EN KORINTHER VENDER HJEM

Brynhild Bøtker Eriksen (tidligere Mogensen) forlod Korinth efter studentereksamen i 1965 for at tilbringe et år som au pair i London og har siden opholdet der boet og arbejdet i det midtjyske.

Nu er hun snart tilbage i Korinth for en kort bemærkning med en bagage af mange malerier, som hun udstiller i Galleri Korinth, Snedker Hansens gamle værksted og bolig. Brynhild er i 1969 uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium og har siden sin dimission fra seminariet været ansat som lærer i folkeskolen og senere som souschef og afdelingsleder i Herning Ungdomsskole. I 2007 valgte hun at gå på efterløn.

En interesse for kunst, som hun i løbet af sit arbejdsliv ikke havde haft tid til at beskæftige sig med, skulle nu afprøves, og det blev i første omgang til en uddannelse som brodøse i frit broderi, som hun i løbet af 3 år tilegnede sig med hjælp fra en dygtig og inspirerende læremester, Bettina Andersen, som selv er en dygtig brodøse og har skrevet flere bøger om frit broderi. Uddannelsen til brodøse (afsluttet i 2009 i Kerteminde) blev startskuddet til mange kreative eksperimenter indenfor broderi, maleri (akryl, såvel som olie og akvarel), collage samt forskellige former for tryk og fotooverføring.

Brynhild tilstræber i sin kunst en vis stoflighed og ser en stor udfordring i naturens strukturer i såvel smukke som slidte overflader som f.eks. i gamle stenmure, forfaldne plankeværker eller afskallede træstammer. Brynhild eksperimenterer meget i sin kunst. Således anvender hun ud over lærreder, akryl-/oliemaling og pensler flere forskellige andre materialer og teknikker for at opnå spændende resultater. Det være sig frit broderi, papirstøbning, monoprints og fotooverføring ved hjælp af forskellige metoder. Motiverne hentet fra naturens mangfoldighed har fået et tvist af noget abstrakt og hun tager også udgangspunkt i digte og fotos og således tilføjer sine værker en vis symbolik.

Brynhild har udstillet mange steder bl.a. på Banegården i Åbenrå og på Skjern Gl. Mølle og hun har fået værker antaget på flere censurerede udstillinger bl.a. på Kulturellen i Herning, på Limfjordens Censurerede Udstilling på Gimsinghoved og på den censurerede udstilling ”INSIDE” på KUNSTPAKHUSET i Ikast.

Både, viskestykker og kuverter……….

Gensyn med kendt kvidelig kunstners mangfoldighed
Galleri Korinth har den store fornøjelse at byde indenfor til en udstilling med væver, maler, grafiker, pilefletter og meget mere Annette Holdensen der er født i 1934.

Hun er medlem af Kunstnersamfundet, Den Gyldne og Den fynske Forårsudstilling.

Galleriet viser en række af Annettes værker fra de sidste godt 20 år, bl.a. vil en del af hendes 70 både, som hun lavede i forbindelse med hendes 60 års fødselsdag i 94-95, blive vist. Det store projekt med 70 både, udført over skeletter i træ eller metal og beklædt med alle hånde organiske materialer. Denne idé havde været på vej ganske længe, men fik næring af en gave fra kolleger og venner over hele Danmark, der i forbindelse med hendes 60-års fødselsdag i 1994 havde samlet penge ind til en udstilling og en rejse som tak for hendes indsats i kunstnergruppen Flash 1984-90, Fynske Kunsthåndværkere fra 1972 og senest kunstnersammenslutningen Den Gyldne Orgeltone i Nordisk Kunst fra 1991.

Vi viser også en del af hendes broderede værker og bemalede kuverter, flettede kurve samt malede billeder og den sidste nye grafik vil blive vist.

Annette Holdensen har siden hendes debut deltaget i et væld af udstillinger i Danmark og i udlandet, ligesom hun har haft flere markante separatudstillinger, på Kunstindustrimuseet 1972, 1979 og 1987, på Vejle Kunstmuseum 1974 og på Esbjerg Kunstmuseum 1988. Desuden har hun været censor ved Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling. Hun har modtaget en række legater og hædersbevisninger, bl.a. stipendier fra Statens Kunstfond, Ole Haslunds Kunstfond 1990, Dronning Ingrids Romerske Fond 1993, Fyns Amts Kunstpris 1997 og Anne Marie Telmányis Legat 1998.

Et særkende ved Annette Holdensen har været hendes respekt for kolleger og studerende. Hun har været en person, som mange har søgt for at få råd og vejledning. Nogle har boet hos hende i længere perioder for at arbejde med deres egne ting eller for at assistere ved hendes store projekter. Andre har søgt hende i forbindelse med hendes undervisning på Det Jyske Kunstakademi 1982-87, på Kunsthåndværkerskolen i Kolding 1985-86 eller på Statens Høgskole for Design og Kunsthåndværk i Bergen, Norge, 1994. Hos Annette Holdensen har husfliden, kunsthåndværket og kunsten været hinandens nødvendige forudsætninger og derfor tæt forbundne, uden smålighed eller snobberi.

Annette Holdensen er en af vores dygtigste grafikere hvor hun bl.a. bruger en simpel men effektiv teknik collografi hvor man ridser i papstykker, der så trykkes som højtryk.

Hun har i de sidste mange vintre tilbragt 3 måneder i Mirleft i Marokko, hvor hun bor til leje i et lerklinet hus. Her trykker hun bl.a. sammen med unge marokkanske venner. Hun har bl.a. trykt nogle grafiske fisk i Marokko.

Annette Holdensen kører selv til Marokko i egen bil. Vi håber at se rigtig mange torsdag den 25. august kl 19 til fernisering, hvor Annette Holdensen vil være tilstede.

Ud over kunst også vil byde på chocolade, kaffe og et glas portvin.

Udstillingen varer til den 25.9 og har åbent torsdag fra 16-20 og lørdag-søndag kl 11-17.

bedste hilsner

Galleri Korinth

Torben Nebrot
Farverige Frauen

Vi er stolte af at kunne præsentere en international kunstner nemlig den russisk/tyske kunstner Oxana Mahnac.
Hun blev født i 1970 i Nizhny Tagil, en stor industriby i Ural og hvor hun voksede op på grænsen mellem Europa og Asien.
Oxana Mahnac er uddannet fra kunstakademiet i Nizhny Tagil i 1990 til 1995, en tid med store sociale forandringer i Rusland. Hendes afsluttende eksamen i 1995 var med temaet "Element Kvinde".
Da kunstakademiet fejrede sit 50 års jubilæum i 2009 blev Oxana Mahnac nævnt som en af de bedste studerende i historien.
I 1996 flyttede Oxana til Tyskland og hun bor i dag i Berlinmed sin familie. I de senere år har hun deltaget i mange solo- og gruppeudstillinger i hele Europa. Ud over de maleri og grafik er hun også illustrator og i 2012 har hun illustreret og designet en digtsamling af den tyske digter Daniela Lindemann.
"Oxana Mahnacs billeder er præget af stærke karismatiske kvinder. Det virker som om deres karakterer træder ind i rummet og suger al opmærksomhed til sig. De dristige stærke farver, de udtryksfulde øjne og sensuelle munde er som en magnet for beskuerens opmærksomhed.”
Angela Mahmoud Kunsthistoriker
Vi håber at se rigtig mange lørdag den 6. august kl 14 til fernisering, hvor Oxana Mahnac også vil være tilstede.
Ud over kunst også vil byde på snacks og lidt at drikke.
Udstillingen varer til den 19.8 og har åbent tirsdag – fredag kl 13-17 og lørdag og søndag kl 11-17.
På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg
Venlig hilsen Nancy Bech & Torben Nebrot Jørgensen
MAD DOGS AND AN ENGLISHMANN


Vi er meget stolte af at præsentere vores sommerudstilling med fire spændende kunstnere: David Fox, Niels Willum, Dorthe Dencker og Anne Brérot.

David Fox er en spændende engelsk/amerikansk kunstner, født i London i 1957. Der studerede han ved Wimbledon School of Art og på St. Martins School of Art. I 1980'erne flyttede han til New York og har boet og arbejdet der lige siden.
David Fox er en visuel kunstner af postmoderne kunst. Hans medier er maleri, tegning, grafik, skulptur, og fotografering. Desuden skriver han teaterstykker, hvoraf to er blevet opført i New York. David Fox arbejder med mange temaer og stilarter, dog er den menneskelige figur central og man fornemmer lysten til at fortælle historier.

Igen er vi stolte af at kunne vise nye værker af Niels Willum som er uddannet tegner, maler og skulptør fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Niels Willum er 56 år, bor og arbejder lidt nord for Ebeltoft på Djursland.
Hans motivverden tager udgangspunkt i religiøse og seksuelle temaer – ofte sat i en historisk ramme. Voluminøse kvinder, groteske kroppe, dyrefigurer, kors og forsamlinger af mennesker hører til yndlingsmotiverne.

Billedhugger og modellør Dorthe Dencker er debutant i gallerisammenhæng. Hun præsenterer en eksklusiv serie af spændende alternativt modellerede krukker til udstillingen i Galleri Korinth. Dorthe Dencker er meget eksperimenterende og har bl.a. udstillet på KS 2015. Hun er 52 år, uddannet på Aarhus Kunstakademi og har senere gået hos skulptør og bronzestøber Thomas Andersson samt senest John Olsen, Fyn. Hun bor og arbejder med kunst på fuldtid på Fejø.

I samarbejdede med Gallerie Rasmus har vi også fornøjelsen at præsentere grafik af Anne Brérot.
Hun er uddannet ved kunstakademiet i Aix-en-Provence og har i mere end tyve år udstillet i Paris, Annecy, Metz og Lyon og har deltaget i flere internationale kunstmesser.
Anne Brérot dyrker landskabs- og figurmaleriet. Hun er 54 år, bor og arbejder i Lyon, Frankrig.

Ferniseringen af denne spændende udstilling er onsdag den 13.juli kl 19
Udstillingen varer til den 3.august og har åbent tirsdag-fredag kl 13-17 lørdag-søndag kl 11-17.
(Der er dog lukket tirsdag den 19.juli.)

På gensyn i Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg
Yderligere oplysninger: Torben Nebrot Jørgensen, tlf.: 42 40 32 01
Venlig hilsen
Nancy Bech & Torben Nebrot Jørgensen
Den Sorte Skole i Korinth

Vi glæder os over, at kunne byde velkommen til to dygtige fynske grafikere Trine Anderschou og Line Eskestad som begge er uddannet på det Fynske Kunstakademi og er begge medlem af BKF og Fyns Grafiske Værksted.

Begge kunstnere har udstillet på museer, kunsthaller og gallerier i både Danmark og udlandet. Senest har begge kunstnere udstillet på Kunstcenter Silkeborg Bad og i Den Sorte Skole på Brandt13. De har i mange år trykt spændende og finurlige grafiske værker med dyr, mennesker og huse som kan ses på udstillingen.

Vi håber at se rigtig mange fredag den 24. juni kl 16 til fernisering, hvor det vil være muligt at hilse på begge kunstnere.

Ud over kunst også vil byde på snacks og lidt at drikke.

Udstillingen varer til den 10.juli og har åbent tirsdag – fredag kl 13-17 og lørdag og søndag kl 11-17.
Det vil også være muligt at træffe Trine Anderschou i galleriet lørdag den 2.juli hvor hun passer udstillingen.
Poul Lee
Intensitet…..

Vi er meget stolte af at kunne præsentere vores næste kunstner Poul Lee, der er autodidakt kunstmaler - han har rejst, opsøgt og set kunst i Europa siden 1975.

Poul Lee har modtaget talrige priser og legater herunder bl.a. Det Store Bolsjelegat på 50 øre i 1957 og Statens Kunstfonds arbejdslegat. Poul Lee har gæsteudstillet på Sammenslutningen Den Frie Udstilling og har udstillet på Charlottenborg og i udlandet - både på museer, kunsthaller og gallerier og nu er turen kommet til hans hjemby Korinth hvor vi har fornøjelsen i Galleri Korinth.

Poul Lee har bl.a. udstillet sammen med John Olsen og Lars Abrahamsen. Poul Lee er medlem af ”Den Fynske Forårsudstilling” og B.K.F.
Poul Lee har udført udsmykninger og solgt til mange offentlige institutioner og til private.

Han har udført illustrationer til 'Højsangen' og malerier på 9 cd-covers, med musik af den russiske komponist Rodion Shchedrin.

Poul Lee har udført tegninger og digte på talrige offentlige toiletter landet over og sidst men ikke mindst har Poul Lee fået megen ros af sin mor.

Preben Winther, forfatter og kunstkritiker skrev i www.kunstavisen.dk: ”Stoflighed, dybde, intensitet Poul Lees malerier ligner ikke noget andet i dansk kunst, men skal man søge ligesindede med hensyn til kunstnerisk styrke, må navne som Anders Kirkegaard og Hans Christian Rylander være et par gode bud. Også her bør beskueren tage sig tid foran de enkelte værker, hvoraf nogle er endog meget store. Lad være med at søge entydige fortolkninger, endsige løsninger på, hvad der udfolder sig i dem. De er regulært fantastiske”.

Vi håber at se rigtig mange lørdag den 4. juni kl 14 til fernisering, hvor Poul Lee bl.a. viser 5-6 sprit nye værker som ikke tidligere har været udstilling. Ud over kunst også vil byde på snacks og lidt at drikke. Udstillingen varer til den 19.6 og har åbent tirsdag – fredag kl 13-17 og lørdag og søndag kl 11-17.

Desuden vil der under Korinth Kulturdage lørdag 18.6 kl 13-14 blive en kunstner snak hvor Poul Lee vil fortælle om sine værker og sit virke som kunstner.
 
 
Saku Santeri Heinonen
Æstetik, døde dyr og blottede bryster.

Den finske multikunstner, Saku Santéri Heinonen udstiller kunstfotos og malerier i Galleri Korinth i maj måned, udstilling åbner lørdag den 7.maj kl 16.00.

Jeg kender Saku Santéri Heinonen fra udstilling i forbindelse med foreningen Norden’s 70 års fødselsdag sidste år, hvor man kunne opleve hans spændende kunstfoto i Bryggergården i Faaborg.

Saku Santéri Heinonen er professionel billedkunstner, teaterinstruktør, manuskriptforfatter, digter, musikker og sidst men ikke mindst professionel gourmetkok.

Saku Santéri Heinonen har udstillet på flere finske museer og gallerier, han har instrueret mere end 70 teater forestillinger, han har skrevet 10 skuespil, han er en flittig klummeskribent og han få udgivet flere digtsamlinger. Så man må sige at Saku er en multikunstner.

Saku Santéri Heinonens kunstfotos viser døde dyrekroppe, edderkopper på nøgne kvindebryster, hans oliemalerier handler ligeledes om nogle af de store eksistentielle spørgsmål i livet, død og erotik.

Fernisering er lørdag d.7. maj kl.16.00, som noget nyt er der mulighed for at melde sig til spisning efter ferniseringen. Menuen står på kaninragout og en vegetarret, der serveres et glas vin hertil, hele herligheden kan man få for 100kr.

Tilmelding er nødvendig til torben@nebrot.dk eller 42403201.

Vi håber at se rigtig mange til ferniseringen og at vores nye tiltag med mulighed for spisning efterfølgende også bliver taget godt imod. Udstillingen varer til den 29.maj og har åbent fredag kl 14-20 lørdag kl 11-16 og søndage kl 11-16

Vi ses
Bedste hilsner
Nancy & Torben

Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg
Mobil 4240 3201 info@nebrot.dk
www.gallerikorinth.dk
Gitte Degnemark
JydskeVestkysten kommer til Korinth….
 
Eller rettere sagt vi vil gerne præsentere kunstneren Gitte Degnemark fra Varde, der bl.a. laver portrætter på avispapir. Gitte er fascineret af at finde historien der ligger bag ansigtet, fange det udtryk der sammenfatter det hele menneske.
 
Kirsten-Marie Hedeland, TV-programvært på Kunst for Tiden og skribent ved Kunstavisen skrev i januar 2016:
 
Gitte har en stor indsigt og er god til at udvælge elementer eller livsbegivenheder fra det enkelte menneske, som synes at fortælle noget sandfærdigt om det menneske hun portrætterer. Hun omdanner det fra en koncentreret form til en ærlig forenkling med sine streger.  Hver dag fyldes vi med tungsindige overskrifter og indlæg via de forskellige medier. Nogen af dem berører os dybt og vi føler et behov for at få det bearbejdet på en eller anden måde. Gitte oplever samme behov og med sine streger i kul og blyant bearbejder hun det. På en avis baggrund, hvor hun finder rammende ord i en overskrift eller blandt linjerne i avisartiklen, maler hun portrætter, som understøtter det skrevne ord. Det er hendes måde at sætte fokus på dybe og alvorlige emner. 
 
Hun ser ansigtet formet som et kuperet terræn, hvor fortid, nutid og fremtid kan spores. Hver en lille rynke, som opdages et sted i ansigtet, gemmer på en del af historien. Øjets glans, der møder hende, hjælper endnu mere med at få stregerne rigtigt placeret. Netop placeringen af stregerne er yderst vigtig for helheden og oplevelsen af udtrykket. 
 
I selve processen er det først og fremmest den dybe ro, fortabelsen og en nærmest meditativ tilstand der indtræffer, når verden omkring hende forsvinder og tiden holder op med at eksistere. Glæden ved at opleve motivet tage sin form og genopdage ansigtet på en anderledes måde. Et tegnet eller malet portræt skulle gerne løfte sig fra fotografiet og fange personen på en fornyet måde.
 
Portrættegning må for Gitte aldrig blive en kopiering og en alt for teknisk korrekthed, men bør i højere grad indeholde en egen kunstnerisk fortolkning. Det imponerende ligger i at finde sig selv i tegneprocessen, at kunne se det der ikke kan fanges med kameraet eller det blotte øje. Det er netop dét Gitte kan. Med ganske få streger fanger hun udtrykket og stemningen i et motiv. Det er hendes streger – hendes øjne, der ser og hendes hånd der fører pennen og definerer det endelige udtryk.
 
Det at være portrættegner er ikke en stilart, men en livsstil. Det er en konstant intens observation og en passion, der ligger dybt forankret. Gitte Degnemark følger ingen hemmelig formel, blot en dybsindig nysgerrighed og stor lyst hos kunstneren, til at opleve mennesker på en ny måde, når hun har tegnet dem.
 
Vi håber at se rigtig mange lørdag den 9. april kl 14 til fernisering, hvor der ud over kunst vil være tapas og lidt at drikke.
Udstillingen varer til lørdag den 30. april og vi har åbent fredag kl 14-20 lørdag kl 11-17 og søndage kl 11.17 eller efter aftale.
Surrealistisk kunstoplevelse i Korinth

Malerier ved Mette Melander, skulpturer ved Frank Fenriz og sindssyge snacks ved Rasmus Kjær - fernisering lørdag den 5. marts kl 14

-Da jeg så Mette Melanders billeder første gang på Facebook tænkte jeg: Har jeg fundet en ny Ole Fick? Jeg elsker hans billeder, så derfor tog kontakt til Mette. Hun kom ned og så vores galleri og vi aftalte at hun skulle udstille her.

Mette Melander er autodidakt billedkunstner. Hun maler med olie på lærred og når hun tegner er det som regel med oliebaserede farveblyanter.
Mette Melander laver også ”Altered books”, hvor hun ændre gamle bøger til små kunstværker med tegninger, collager og klippe klistre m.m.

- ”I mange år har jeg arbejdet på, at beherske det realistiske men de sidste 4-5 år har jeg arbejdet mig længere ind i surrealismen og symbolismen, da det altid har fascineret mig” fortæller Mette Melander. Hun er tydeligt inspireret af kunstnere som Dalí, Magritte og Kvium og hun kan godt lide at arbejde med et stærkt udtryk, stærke farver, det skøre og lidt dystre og dekadente. Om sine motiver siger Mette Melander: ”Jeg syns det er svært at sætte ord på mine motiver, for eksempel høre jeg en sangtekst og så er der en sætning der giver mig nogle associationer, så popper der et billede op i mit hoved og så begynder jeg at male. Jeg finder reference fotos på nettet eller tager billeder selv. Tit ender et maleri ud på en helt anden måde end den oprindelige ide. Motiverne har bund i mine egne tanker og følelser, det er altid ud fra mit liv at billederne kommer, men jeg prøver altid at opnå plads til fortolkning, at jeg ikke bliver for bogstavlig i mit udtryk. Det er nok også derfor jeg arbejder med surrealismen/symbolismen i mine billeder.

Hun har altid mest malet mennesker og ansigter, hun bliver aldrig træt af at arbejde med forskellige ansigtsudtryk, lys og skygge. Et ansigtsudtryk kan sige mere end 1000 ord. Mettes tegninger er meget inspireret af Alice i eventyrland. Hun kan godt lide det skøre og tossede univers og giver det tit et twist. Hun kan lide at gøre det uhyggeligt og dystert, lidt mere djævelsk.
Bøgerne laver hun mest for hyggens skyld, for at "slappe af" her kan hun være kreativ uden at det skal blive for "dybt". Det er mere humor og tit lavet med lidt "løsere hånd" Ofte laver hun sine bøger når hun er lidt tom for ideer til malerierne. Andre bøger kan være mere dagbogsagtige.

Mette Melander har kun udstillet nogle få gange i private kunstforeninger. Hun er 44 år, født og opvokset i Køge og flyttede i 2000 til Glamsbjerg sammen med sin familie. https://www.facebook.com/Melanders?fref=ts

Frank Fenriz har jeg snart kendt i mange år, første gang jeg mødte Frank var da han var, underviser på skulpturkursus i fiberbeton på Kragekær Kunstskole og her fik jeg et indblik i en finurlig og dedikeret billedhuggers univers.

Frank arbejder altid med den menneskelige anatomi både i fiberbeton, paperclay, træ og jern, han støber i bronze og aluminium og senest har han, med stor dygtighed, kaster sig ud i digitalkunst, hvor han skaber sine skulpturer i computeren og får dem printet ud på en 3D printer for så at støbe dem i bronze.

Frank udstiller et bredt udvalg af hans værker Frank er en anerkendt billedhugger der har udstillet mange steder og er p.t. aktuel med en udstilling i Gallerie Rasmus. Frank er medlem af Gæsteatelier Hollufgård og De Sydfynske Kunstnere.
http://www.frankfenriz.dk/
Rasmus Kjær er en stor madkunstner fra København og en stor fan af Mette Melander. Han har meddelt at han levere ”sindssyge snacks” til vores fernisering. Rasmus udlært kok i 1993. Har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele Europa. Vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.
http://www.rasmuskjaer.dk/

Vi håber at se rigtig mange lørdag den 5.marts kl 14 til fernisering, hvor der ud over kunst vil være sindssyge snacks og lidt at drikke. Udstillingen varer til den 27.marts og har åbent i påsken som følger søndag den 20.3 11-17 man-ons 11-16 fredag 11-20 og lør-søn den 26-27.3 fra kl 11.16
 
Vild, Vildere, Willum…….
Kom og se noget udfordrende kunst - Da jeg første gang så Niels Willums værker på Facebook tænkte jeg, ham må jeg lokke til at udstille i Korinth, for at ruske lidt op i den lokale kunstverden og måske også tiltrække folk fra Odense, fra Fyn og ja måske fra hele Danmark, fortæller Torben Nebrot Jørgensen - den vildskab og urkraft er lige noget for mig og at Niels Willums kunst samtidigt er lidt eller måske, for nogen, meget provokerende er bare mig, forsætter Torben Nebrot Jørgensen. Niels Willum er uddannet tegner, maler og skulptør fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Hans motivverden tager udgangspunkt i religiøse og seksuelle temaer, der ofte er sat i en historisk ramme. Voluminøse kvinder, groteske kroppe, dyrefigurer, kors og forsamlinger af mennesker hører til blandt yndlingsmotiverne. Niels Willum er samtidig optaget af simpel mekanik, og udstyrer ofte sine skulpturer med en funktion, der vækker minder om simpelt legetøj. På den måde tilføres figurerne en uskyld, der står i skarp kontrast til det afbillede (kønsorganer, kvinder med mange bryster etc.) Niels Willums værker er åbne for fortolkning i mange retninger, men man vil kunne finde kærligheds-og/ eller magtrelationer i næsten alle hans billeder/skulpturer. Med de voldsomme motiver og tydelig inspiration fra renæssancen balancerer Niels Willum på grænsen mellem det smukke og det obskøne. Han har skabt sit helt eget unikke udtryk, der ikke ligner noget andet vi ser på dagens kunstscene, og er helt klart en kunstner, som vi kan forvente at se meget mere til nationalt såvel som internationalt. Niels Willum er 55 år, bor og arbejder lidt nord for Ebeltoft på Djursland. Udover at være tegner, maler og skulptør har Niels også været filminstruktør, manuskriptforfatter, tegnet drejebøger, kostumer, scenografi til film og teater. Han arbejder pt på dukketeateret ”Teater Refleksion” i Aarhus. Niels Willum har tidligere bl.a. udstillet på Haderslev Museum, Ertebølle Museum, Randers Historiske Museum, Aarhus Teater, Danske Bank Aarhus, Djursland Bank, Kolind og Ebeltoft Bibliotek
 
Vi håber at se rigtig mange lørdag den 6. februar kl 14 til fernisering, hvor der ud over kunst også som sædvanlig vil være lidt lækkert at spise og drikke.
Mads Hofman Andersen
Urban Streetart kunstner fortæller visuel fortællinger i Galleri Korinth i januar. Der er fernisering lørdag d.9.januar kl.14 Galleri Korinth vil gerne takke alle vores kunstnere og gæster for et forrygende efterår 2015, det har været helt overvældende med den opbakning vi har fået og vi vil ønske alle et godt nytår. Vi glæder os til at sparke det nye år i gang, på lørdag, når byder vi velkommen til Mads Hoffman Andersen og hans farvestrålende malerier og tegninger. Mads Hoffman Andersen er 37 år og uddannet skolelærer, kommer fra Hornslet uden for Århus. I dag bor Mads i København, hans malerier og tegninger er tydeligt inspireret af Street Art og Hip hop miljøet. Selv fortæller Mads om sine billeder at hans stil er urban contemporary, en blanding af urbankunst og samtidskunst. Hans billeder har udgangspunkt i de fortællinger han møder på sin vej. Galleri Korinth oplyser at der til fernisering, ud over Mads Hoffmans billeder, vil være en musikalsk mini koncert med Eva Carlsen og vi byder selvfølgelig på et lille glas og lidt mellemøstlige specialiteter. Alle er velkomne! Udstillingen vil være åben hver fredag 14-20 og hver lørdag og søndag 11-17 sidste dag vil være søndag den 24. Januar
 INDBYDELSE
Galleri Korinth´s udstilling med kunstnerparret Verner Brems og Lotte Overgaard Brems. 
Vi indbyder til fernisering lørdag d.31.oktober kl.14.00 ”Drømmemotiver hentet fra 50’erne, barske mænd og skønne kvinder, flotte biler og drømme fra barndommens univers, med sjove kruseduller 
Verner Brems er billedkunstner og grafisk designer. Medlem af Billedkunstnernes Forbund. Om sin kunst siger han: Reliefferne er den glade og positive afdeling for udskårne figurer…De har ofte skæve og groteske vinkler, gerne inspireret fra børnenes verden. Jeg kalder dem relieffer, fordi de har en 3-D virkning ved, at de ‘træder’ ud fra baggrunden. MALERIERNE har handling, bevægelse og kroppens sprog fra tegneseriens og reklamens verden - en stil der minder om gamle romantiske film og nostalgi. Ofte i et tvistet drama med skønne kvinder og barske mænd til tonerne fra orkestergraven… Lotte Overgaard Brems er billedkunster og grafisk designer hun er medlem af Dansk Journalistforbund og arbejder til daglig som nyhedsgrafiker på JyllandsPosten. Hun kalder sine billeder for LOTTELINE – kunst for voksne og barnlige sjæle. Inspirationen er hentet fra børns intuitive billedunivers med fede børnestreger og sjove kruseduller. Blandet med en stram grafisk indgang til maleriet er LOTTELINE er pudsig cocktail fuld af modsætninger. LOTTELINE billederne er både impulsive og styrede. Vilde og milde. 
Vi har åbent søndag d.1.november fra kl.11.00-16.00 og derefter torsdag, fredag, lørdag kl.11.00 til 16.00 og når flaget er ude eller efter aftale. sidste dag lørdag 28. november
 

Englekursus

Kom og lav din personlige engel, tag dit barn eller barnebarn med.  
Hvornår: Lørdag den 7. og søndag den 8. november er der englekursus for voksne og børn.
Lørdag er for voksne og søndag for voksne med børn. 
Begge dage kl.10.00 til 15.00 
Priser: 300 kr. for en voksen 500 kr. for en voksne med et barn 300 kr. for ekstra børn 50 kr. materialer pr person. 
Underviser: Inge Lis Gaardsted, ejer af billedskolen Stjernedrys i Vejle, www.inge-lis-gaardsted.dk. 
Hvor: Galleri Korinth, Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg Tilmelding: til Nancy Bech på telefon 30297862, eller mail nancy@nebrot.dk, Senest den 31.oktober. 
Vi giver kaffe og the, tag en madpakke med. Der skal min være 8 deltagere
Galleri Korinth | Reventlowsvej 15, Faaborg - Danmark | Tlf.: 42403201 | torben@nebrot.dk